28 Ocak 2011 Cuma

Stopere Acil Eleman Aranıyor

Ersan'ın sakatlığıyla sezonun ikinci yarısını açmış bulunmaktayız, aslında Ersan'dan önce bir de Sivok sakatlandı fakat biz artık öyle 2-3 hafta süren sakatlıklara sakatlık demez olduk. Bu sezon tarihimizde hiç bir dönem yaşamadığımız sakatlıkları bizden en çok umutlu olunan dönemde yaşamamız için bulunabilecek bir kelime galiba yok, bunu sadece talihsizlik, şanssızlık diyerek geçirmek de istemiyorum fakat tarih boyunca böyle bir olay yaşanmadığı için atalarımız bu kelimeyi bulmadan es geçmişler...

Ersan'ın sakatlığından sonra tartışılan şey stoperdeki ikilinin kim olacağı, Ibrahim Toraman herkesin kafasındaki ilk isim, fakat ikinci isim de sorun var, Sivok Toraman'ın yanına geçtiği anda son haftalarda ilk onbir çıkan kadroyu ideal onbir var sayarsak sahada 6 yabancı olmuş oluyor, Schuster'in maç icersinde yaptığı mudehaleleri göz önüne aldığımızda mesela Nobre'yi çıkartıp yerine Ernst'i veya Fernandes'i alamayacak, yada yorulan Aurelio'nun yerine birisini sokmak istediğinde aynı durum başına gelecek, bu durumda oyundan önce bir yabancı çıkartıp yerine yerli sokmalısınız ki bir sonraki değişikliği istediğiniz gibi yapabilesiniz. Biliyorum çok saçma ama başımızdaki futbol dehalarının bizlere bulduğu çözüm önerisi bu.

Tüm bunlara katlanmak istemiyorsanız yapacağınız şey basit, stoperdeki ikiliyi yerlilerden oluşturmak. Peki oradaki alternatiflere bir göz atalım, orjinal bölgesi stoper olan Erhan Güven, çok sıkışıldığında stopere atılan Marco Aurelio, Mustafa Denizlinin bir maç stoperde oynattığı Necip Uysal ve çocukluğundan beri o bölgede oynamış, alt yaş milli takımların değişilmez isimi, şuanda Caykur Rize Sporda kiralık olarak forma giyen Sezer Ozmen..

Erhan Güveni Beşiktaşta stoper mevkisinde hiç görmedik, o yüzden fazla yorum yapamayacağım fakat benim dikkatimi çeken bir şey var, Erhan sağ bekte forma sansı bulduğunda dahi hiç bir zaman bizlere taş gibi savunmacı dedirtmedi, hücumda boş gidip gelmesi beni fazla ilgilendirmiyor fakat birebirlerde devamlı geçilen, arkasına adam kaçıran, ağır olan bir stoper özellikle bu sistemde oynayan Beşiktaş'ta en son görmek istediğim futbolcu tipidir..

Marco Aurelio ise tecrübesiyle orayı kotarabilecek bir isim fakat onun boşluğunu takımda kimse dolruramayacagı için onu mevkisinden alıp başka yere monte etmeye kalkmak takım dengesini derinden sarsabilir o yüzden hiç maceraya girmeye gerek yok.

(Beşiktaşlı duruşu böyle bir şey olsa gerek)

Necip Uysalı o bölgede belkide benim dışımda düşünen yok ama ben Necip'in o bölgede çok başarılı olacağını düşünüyorum, özellikle Ersan'ın hücuma yaptığı anı dalışları yapabilecek, onun kadar süratli ve önde basmayı seven bir oyuncu. Biz defans hattımızı orasaha çizgisinin üzerine kurduğumuz için Schuster orada şok pres yapacak, süratlı, top çalma yetisi kuvvetli, devamlılığı olan isimler istiyor, sezon başını hatırlayın Necip'siz çıktığımız maçlarda çok zorlanıyorduk çünkü onun gibi kaybedilen topa anında basan, alan daraltan, top çalma özellikleri üst derecede olan bir oyuncu yoktu, Aurelio geldikten sonra ondan vazgeçtik biz, fakat şu durumda o bölgeyi teslim edebileceğiniz ilk isim Necip Uysal'dır..
Sezer Ozmen sezon başında Rizeye kiralık verildi, sözleşmesi sezon sonuna kadar devam ediyor, eğer Rize Spor razı olursa O da alıp gönül rahatlığıyla stopere monte edebileceğimiz bir isim, henüz 18 yaşında olmasına rağmen fiziği çok güçlü, tüm alt yaş milli takımlarında oynamış ve kaptanlık yapmış lider özelliklerine sahip bir oyuncu, bu sezon Rize'de oynama şansı da buldu, eğer Serdar Adalı bir sihir daha yapıp Sezer'i takıma erken döndürebilirse lig ve kupada eskisi gibi iddiamızı sürdürebiliriz..

Schuster'e bu noktada çok iş düşüyor, en kolay olan şey o bölgeye bir transfer daha istemek, ama artık benim transfere harcanacak paraya tahammülüm yok, hele yedek kulübenizde o bölgeyi kotarabilecek bir isim varsa transfere hiç gerek yok, bekleyip göreceğiz.

4 yorum:

deniz dedi ki...

Yani bunu nasıl açıklayacağımı bilemiyorum ama boşluğu Necip doldursun istemem. Şimdi stoper arkadaşlarımız alınmasın ama, defansa geçerse tekrar ileri geçemez diye korkuyorum, ben Necip'i orta sahada görmek istiyorum. Öyle ön libero dedikleri nane de değil tabi, Gerrard'ımız olsun o bizim. Saçma olduğunun farkındayım ama istemiyorum işte. Koçum benim, nasıl yakışıklı bu arada :)

Unknown dedi ki...

@Deniz
Bende Necip Gerard'imiz olsun isterim fakat suanda ki ortasaha bolluguyla Necip yedek kuluesine demir atar, hali hazirda atti zaten, sezon basinda en cok konusulan adamimiz, tribunlere ilk cagrilan evladimiz simdi ortaliklarda yok, taraftar tarafindan esamesi okunmuyor, o yuzden biraz duygusal dusunerek oynamasi icin bu fikri ortaya koydum...

Necip'in yakisikliligina zaten laf yokta bu adam futbolcu olmasaydi cok guzel bir memur ya da isci olurdu diye dusunuyorum, su durusa bak :)

deniz dedi ki...

Bi tanedir abisi :) Bana da ilk bakışta pilot havası var gibi geldi, elinde valizi uçuştan dönerken :) Tabi ki ben de isterim Necip'i sahada görmeyi, ama ben zaten Ersan'ın sakatlığından sonra Necip'in orta sahada oynayabileceğini düşünüyorum, kontenjan meselesinden dolayı. Gün gelecek Sivok - Ferrari oynamak zorunda bile kalabilir tandemde, ya da Nobre yerine Bobo oynadığında veya Aurelio bi şekilde oynayamadığında da yerliye ihtiyacımız olacak. Tabi Schuster'in işi hiç belli olmaz, tüm bu varsayımlar pazar günkü kadrodan sonra yalan olablir. Bakalım ne görücez.

tearkan dedi ki...

eğer mümkünse sezer'in dönmesi çok iyi olur aslında. eğrisi doğrusuna denk gelir; eğer oynama fırsatı da bulacak olursa çok iyi bir defans oyuncusu kazanabiliriz.

necip'in defansta oynaması ise bana göre çok zor. orada düşünüleceğini hiç sanmıyorum ki öyle bir ihtimal varsa da düşünülmesin zaten. pozisyon bilgisi ve o bölgede oynama tecrübesi yetersiz. çıkaracağı bir kötü maç bu sefer olumsuz anlamda konuşulmasına neden olur necip'in allah korusun. aurelio geriye geçerse onun yerine orta sahaya geçecek ilk oyuncu o olsun; ama ona hiç itirazım yok.

tabi son maça 5 yabancıyla çıktığımızı düşünecek olursak sivok oynar ferrari de alternatif olur gibi geliyo bana. hatta bazı maçlara sivok-ferrari bile çıkabilir eski günlerdeki gibi. ne de güzel olur. ben hala sağlam bir ferrari'nin ağır da olsa pozisyon bilgisiyle bu takımın öncelikli stoperi olabileceğine inanıyorum.