7 Ocak 2011 Cuma

Sandıkta Görüşürüz Ülker Bey!

Efes Pilsen skandal bir kararla kapatılmak zorunda bırakılıyor, NBA'de bugün 5 tane basketbolcumuz varsa bunun yegane tek nedeni Efes Pilsendir, NBA'e gönderdiği Mirsad, Hidayet ve Mehmet Okur ile bir devri başlatmış, Avrupadan Türkiye'ye kupa getiren basketbol takımı isminin azizliğine uğrayarak kapatılıyor, Türk Sporunun Lokomotifinin kellesini hep birlikte istiyoruz. bugün bu ülke topraklarında Dünya Basketbol Şampiyonası düzenlenebildiyse bunda dolaylı olarak yada direk olarak Efes Pilsen'in emeği büyüktür, eğer bugün Amerikada Turkey'nin sadece hindi anlamına gelmediği biliniyorsa bunda Efes Pilsen'ninde katkısı var, bugün bizler Türk basketbolunun futbolundan daha başarılı olduğunu konuşuyorsak bunda en büyük emeği olan klüp Efes Pilsendir. Bir ülkenin spor lokomotifi kapatılıyor, nedeni ne mi, ismi..

Beşiktaş ve Cola Turka iş birliğinden hiç bir şey anlayamadık, zaten Cola Turka demek ülker demek ülker demek millet olarak çok aşına olduğumuz bir "kurum" , bugün Efesi kapatma kararını alanlar bir dönem Ülkerin yönetim kurullarının eleğinden geçmiş isimler ya neyse..
Beşiktaşa bugün "Avrupanin Yıldızı" diyenler bu klübün basketbol şubesini ne yapıp edip Efes Pilsen ile birleştirmelidir. Efesin bugün altyapısında binlerce lisanlı genç spor yapıyor, belkide bunlardan bazıları ilerde NBA yolcusu olacak, göğsümüzü kabartacak, bu çocuklara Beşiktaş ve diğer spor klupleri el uzatmazsa o zaman öteki sandıkta gorurusuz ülker bey.

2 yorum:

tearkan dedi ki...

http://www.dipnot.tv/3628/iste-34-yillik-kulubun-yeni-rotasi-Artik-iki-Efes-olacak-.aspx

Efes muhtemelen bu şekilde devam edecek yoluna. Zaten bu yönetmelik hazırlanma aşamasındayken Anadolu Grubu'nun Hırvatistan'a yapacağı yatırım ve takımı Hırvat Ligi'ne taşıma düşüncesi gündeme gelmişti. Şimdi iyiden iyiye Tuncay Özilhan'ın ağzından haber olur oldu.

Türkiye'de Efes Pilsen markasını çağrıştırmayacakk şekilde Efes adıyla devam ederler sanırım. Hırvat birleşmesi gerçekleşirse; yani Efes Pilsen Cibona Zagreb gibi bir oluşum ortaya çıkarsa Anadolu Grubu doğrudan reklamını yapmasına imkan vermeyen Türkiye oluşumuna ne derece destek verir şüpheli. Tahminim David Rivers sonrası desteğini kaybeden Tofaş gibi bir nevi altyapı takımı haline gelir efes.

Bu ülkeye Koraç Kupası'nı kazandıran, Avrupa'da üst seviyede ülkeyi temsil eden bir oluşuma yapılanlar gerçekten utanç verici. Bu rezalet ülker - efes basketbol çekişmesinin ötesinde alkol tüketimine bakış açısının, zihniyetin önemli bir göstergesi.

Unknown dedi ki...

@tearkan
zaten ben ulker-efes cekismesinden bahsetmedim, ulkerin kimin oldugunu hepimizi biliyoruz..