27 Haziran 2011 Pazartesi

Neymar Real Madrid'te



Mourinho dunyada esi benzeri olmayan bir adam, meslektaslari arasinda en marjinali, karizmasiyla milyon dolarlik futbolculari etkisi altina alabilen, onlara bir arkadas gibi davranip aradaki mesafeyi de hic bir zaman kaybetmeyen birisi..


Futbolun dunyada bir marka degeri varsa eger bu adam o degeri her aciklamasiyla daha da yukarilara cekiyor. Isin show business kismi hakkinda meslektaslarina seminer verecek kadar biliyor bu isi. Her adimi olay, her sozu sansasyon yaratiyor.. Kimisi nefret ediyor kimisi tapiyor, ortasi yok..


Perez onu bir tek sey icin transfer etti, Barca'nin hukmune son vermesi icin, bunu yapmasi icin en buyuk iki sart Sampiyonlar Ligi ve La Liga sampiyonluklari.. Isi hic kolay degil..


Gecen yil kazanilan Kral kupasi Real taraftarini memnun etmedi, sebebi oynanan futbol.. Daha iyisini yapmasi gerekiyor Mourinho'nun.. Barca ile kafa kafaya oynayabilecek bir Madrid yaratmasini istiyor Madristalilar..


Bir de Neymar diye bir cocuk var.. Daha 19 yasinda, henuz cocuk yasta olmasina ragmen ismini kulaklarimiza asina etmis durumda.. Oynadigi futbol kadar yaptigi hareketler, sac imaji, demecleri de olay olan bir cocuk.. Avrupanin devleri pesinde Neymar'in.. Bu yaz transferi doneminde batiya dogru yola cikacagi kesin ama kime? Bu soruyu bir hafta once sorsalar yanit veremezdim.. Simdi net olarak verebilirim, Neymar Real Madrid'e gider...


Nedeni?


Messi'yi kastederek; dunyanin en iyisi olmak icin Avrupada futbol oynamaniza gerek yok, soylemidir.. Mourinho ariza adam ve kendi gibi adamlari sever, futbolcunun teknik kapasitesine onem verdigi kadar kisilige de bir o kadar onem verir, Nuri transferi buna bir ornektir, Mourinho Nuri'yi lider oldugu icin transfer etti, onu ortasahanin beyni yapacak.. Nuri'de tanridan gelen ozelliklerini en iyi sekilde kullanacak, eger o ozellikler sahaya yansirsa Xavi'nin veliahtini hic uzakta aramaya gerek yok.. Neymar hikayesi ise bambaska... Mourinho onu dunyanin en iyisi yapmak icin istiyor, buna dogru orantili olarak Real Madrid'i en buyuk yapmak icin istiyor.. Neymar'da ki kazanma hirsini gordugu icin Real Madrid Neymar'i alir..


Neymar'in sivri demecinden sonra Real Madrid'in ertesi gun Santos'a 45 milyon dolarlik bir teklifle gitmesi tesaduf degil... Mourinho bu cocugu Madrid'de gormek istiyor. Belki de motivasyonu cok kolay olacagi icin O'nu istiyor. El Classico macindan once Mourinho'dan soyle bir motivasyon konusmasi bekliyorum


Mourinho: Dunyanin en iyisi olmak istiyor musun? Iste firsat cik ve goster herkese...

Hiç yorum yok: