24 Ocak 2011 Pazartesi

Muhammed'i Vurmasınlar


Muhammed'in adını uzun zamandır duymuyorduk, sanırsam yönetimin bu yönde bir politikası vardı ki çok doğru bir yol izliyorlardı, fakat devre arası kampıyla birlikte "minik Muhammed" fırtınası tekrar başladı, attığı her adım takıp edilir durumda, biz kamp boyunca Fernandes'ten haber almadığımız kadar O'ndan aldık, fotoğrafları her gün resmi sitemizde boy boy gösterildi, bugün U16 milli takımımız ile 2-0 mağlubiyetten geri dönüp kazanılmış maçı sadece Muhammed'e atfettik ki çok yanlış..


Bugün Batuhan'ın insani duygularından şüpheliysek iste şuan Muhammed'e yaptığımızı Batuhan'a genç yaşta yaptığımız içindir, hatta Batuhan Muhammed kadar göz önünde bile değildi.. kisilik gelişimde elbette çok önemlidir fakat hersey değildir. Muhammed şimdiden dünyadaki en iyi futbolcularla kıyaslandı, geleceğin en büyük futbolcusu ilan edildi, Barcelona'ya gitti 'beğenildi', Beşiktaş'ta 16 yasında dünya yıldızlarıyla antreman yaptı ve çoğu dünya çapında yıldızdan daha fazla ilgi gördü, iste bu Muhammed'in gelişimine çok büyük çelme atabilir..


Batuhan Guti'yle, Raul'le aynı sahayı paylaşabildiği için normalde genç futbolcuların yapması gerektiği gibi onlara bakarken tüyleri ürpermiyor yada ellerini sıkarken içerden bir yerlerden onlara bakıp büyülenmiyor, heyecanlanmıyor, hiç birsey hissetmiyor yada hissettiği şey anlamsız şeyler, iste bunun nedeni O'na zamanında "en büyük" olduğunun defalarca söylenmesi, haketmediği şekilde ilgi gösterilmesi, haketmediği şekilde Milli takımlara gitmesi, daha çocukken geleceğimizin 20 yıllık forvet ihtiyacımızın onunla birlikte doldurulduğunun söylenmesi vs. Batuhan sadece bu yüzden şuandaki gibi bir adam oldu demiyorum, O'nda bu potansiyel zaten vardı ve bunu hep birlikte harekete geçirdiler ve şuan önümüzde kendi taraftarı tarafından bile sevilmeyen hatta çoğu taraftarın gözünde nefret edilen bir figür var..


Bakın Batuhan gibi bir örnek daha var önümüzde, Arda, bu adam belki de Avrupada şimdiye kadar hiç bir Türk futbolcunun başarmadığı şeyleri başarıp bizim göğsümüzü kabartacaktı , ama biz medyamızla birlikte Ardayı yok etmek üzereyiz.. Sadece bir turnuvada öne çıktı diye bir futbolcuyu siz Türkiyenin en büyük futbolcusu diye lanse edemezsiniz en azından Tuncay'ın, Hamit'in, Nihat'ın önüne yazamazsınız, Arda bu adamlardan kötü futbolcu olduğu için değil Arda'yı daha fazla çalışmaya, hala eksikleri olduğuna inandırmak motive etmek için lanse edemezsiniz. Arda o kadar şişirmeden sonra Galatasaray'a çocuk yaşta kaptan oldu, Metin Oktayın formasını ona veriyoruz gibilerinden laf salatası yapıldı, ve son 2 yıldır ortalıklarda Arda diye bir futbolcu yok, hala da yok edilmeye çalışılıyor..


Muhammede bunlar olsun istemiyorum, hatta sadece ben değil futbolu seven hiç bir insanoğlu böyle bir yeteneği izlemekten mahrum kalmak istemez, o zaman oyunu kurallarına göre oynayacağız. Muhammedin sadece 'yetenekli' bir futbolcu olduğunu kabul edip yolumuza devam edeceğiz..

1 yorum:

tearkan dedi ki...

çok korkuyorum bu çocuk şımaracak diye. ne güzel yoktu ortalıklarda, sessiz sedasız büyüyordu. şimdiyse kampa gittiğine sevinsem mi, üzülsem mi bilemiyorum. şöyle yirmisine kadar bir yerlerde saklasak da sonra direk ilk onbir çıkartmaya başlasak çok güzel olmaz mı?