4 Ocak 2011 Salı

Kamp Kadrosu

Devre arası kamp kadromuz belli olmuş. Muhammed'i merak ediyordum birkaç gündür dahil edilecek mi acaba diye, edilmiş; sevindim. Lakin yazıya böyle soğuk,buruk ve bir o kadar da isteksiz başlamamın nedeni olarak Rıdvan'ın kadroya alınmadığını öğrendim. Tabata, Fink ve Zapo alınmamış umrumda değil. İbrahim Ü. ve Ferrari sakatlıklarından ötürü İstanbul'da bırakılmışlar,onlar da mühim değil. Ama Erhan'ı o kadroya alıp Rıdvan'ı almazsan bunun adı ayıp olur. 6 yabancının aynı anda sahada olabildiği ligimizde bir devre boyu asıl mevkiisi o bölge olmayan yabancımızı sağ beke mahkum etmiş ve alternatifi olarak Erhan'ın ayağına bakıyorken Rıdvan'ın kadroya alınmaması tam bir rezalettir, ayıptır. Geçici bir durum olması tek tesellim olurdu fakat Rıdvan'ın DHA'ya yaptığı açıklamalar ayıbı, rezalet diye nitelendirdiğim durumu körükler nitelikte:

"Benimle konuşup takımdaki geleceğim hakkında kimse fikir beyan etmedi. Beni en çok üzen şey ise herkesin Schuster'in niyetini bilip bana söylememiş olması oldu. Schuster konuşmamızda 'Seni sezon başından beri istemiyorum, takımımda hiç düşünmedim. Bunu yöneticiler sana söylemedi mi' demesi oldu. Keşke bunu bana daha önce söyleselerdi. Ona göre planımı yapardım. Ayrıca yöneticilerden bana en azından moral vermelerini beni motive etmelerini beklerdim. Bu bile yapılmadı."

Fazla söze hacet yok..

Kamp kadromuz:

Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, Cenk Gönen, Umut Kaya, Ekrem Dağ, Nihat Kahveci, Mert Nobre, Guti, Quaresma, Simao, Almeida, Manuel Fernandes, Ernst, İbrahim Toraman, Necip Uysal, Muhammed Demirci, İsmail Köybaşı, Erhan Güven, Ersan Gülüm, Ali Kuçik, Onur Bayramoğlu, Oğuz Ceylan, Tomas Sivok, Bobo, Mehmet Aurelio, Hilbert, Mertcan Demirer, Doğukan Pala, Furkan Şeker.

11 yorum:

siyahBeyaz dedi ki...

bir eksi(-) yazdım şuster'e. ileride şans verirse yarım artıya çeviririz. şans vermezse ayıp eder, tepki çeker. sadece milyon eurolara adam getirmek mi hocalık??

fabianernst dedi ki...

http://www.kartalbakisi.com/haberdetay/3405/Ridvandan-Zehir-Zemberek-Aciklamalar bunu ve http://cartalete.blogspot.com/2011/01/bu-yldz-da-fulyadan.html bunu okumak da faydalı olur

fabianernst dedi ki...

açıklamaların tamamını okuduğumuzda nasıl bir sonuç çıkartıyorsunuz biraz da bunu bir paragrafı değil linklerdeki butun yazıyı okursanız daha guzel olur.fatih tekke yerine ali kuçik i oynatan şerefsizlik hainlikle suçlanan hoca yı duşunmek lazım...

Cipher dedi ki...

Rıdvan birkaç maçta ağzımıza bir parmak bal çalmış bir oyuncu ama sadece o kadar. Sakatlığı olmasaydı belki şu an ilk 11 de oynuyor olabilirdi. Ama bu kadar genç oyuncuyu kamp kadrosuna alan hoca Rıdvan'ı almıyorsa sorun hocada değil Rıdvan'dadır bence. A2'de oynamam ne demek, sana nerde imkan veriyorlarsa orada oynarsın, kendini gösterdikten sonra zaten taraftar baskı yapar, yönetim baskı yapar bir şekilde A takımda oynamaya başlarsın. Ali Kuçik'i çok beğendiğimi söyleyemem ama a2'de yeterli ışıltıyı gösterdi sonuçta da A takımda şans buldu, kalıcı olacağını düşünmesem de sonuçta fırsat geçti eline. Rıdvan'ın biraz konuştuklarına dikkat etmesi lazım. Ne Beşiktaş'ta ne de süper ligdeki başka bir takımda kendini ispatlamış bir oyuncu değil.

julian-kerem dedi ki...

Arkadaslar,

Burada kesin olarak bizim bilmedigimiz birseyler var. Ridvan'in kamp kadrosuna alinmamasi sadece teknik bir karar degil. Belli ki idari bir seyler oldu. Ridvan da Fatih Tekke gibi hocanin gozune batti bir sekilde.

Ridvan'in roportaji da daha garip. Bir isyankarlik var, neye dayaniyor belli degil. Ben Besiktas'ta cok iyi oynadigim donemde sakatlandim demis - iki mac oynadi oynamadi ilk onbir benim bildigim kadar. Hoca beni bastan beri istemedigini soyledi diyor - sakat adamin iyi olmadigini gozunden mi anlamis ki Schuster.

O yuzden bu roportaja da cok inanip gaza gelmemek lazim. Belki detaylar ortaya cikar biz birseyler ogreniriz. Schuster biraz gecimsiz ve ters bir adam, ama 21 yasindaki cocuk da hocasina yari-tanri gibi davranmalidir. Bu roportaj dogruysa da Besiktas Ridvan'i hemen kiraya vermelidir.

Cem

matiasemilio dedi ki...

temennim kiraya verilip kendini ispat etmesi ve gelecek sezon takıma dönmesi..ben bilmediğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum..rıdvan konya şeker maçında sonradan oyuna girdi ve takım bu maçın ardından tatile çıktı,daha yeni toplandılar,bu tatil sürecinde ne değişmiş olabilir ki..doğumgününe katılmadı diye kalemini kırdıysa orasını bilemem tabi :)
*diğer gençlere şans tanınması,en azından özgüven ve -a takım için- iştah kazanmaları açısından çok önemli,güzel bir adım..

Unknown dedi ki...

şimdi ben komplo kurmayı seven birisi olarak Rıdvan'ın ayağındaki kırığın hemen iyileştikten hemen sonra tekrardan el parmağının kırıldığına inanmam, hatta o dönem bazı arkadaşlar yahu parmak kırılınca adam topa da mı vuramayacak gibi serzenişlerde bulunmuştu, o yüzden sadece gazetelerde yazılanlara bakıp bir fikir üretmek çok zor. sonuçta fonla transfer yaptığımızı önce gazetelerden sonra yarım ağız yönetimden öğreniyoruz..

fabianernst dedi ki...

konuyla alakalı detaylı yorumlardan birkaçı cartelete de son postundaki yorumların tamamını okuyalım.antremanları a2 maçlarını izleyen arkdasın blogunda ne dediğini bir bakalım.7 8 tane paf oyuncusu o takımdaysa rıdvan yoksa bu çoçuk antremanlarda çok iyi oynamışım diyorsa yalan soyluyor. .artı bana kaçamak cevaplar verdi lafı ki bende bunu soruyorum 19 yaşındaki rıdvanın ispanyolcası veya almancası bu kaçamak cevapları anlayacak kadar var mı.son olarak rıdvan beşiktaş da yukardaki arkadasların da değindiği gibi potansiyelli ama hala kendini ispantlamamış bir oyuncu ben a2 topçusu değilim ulan bunu istanbulspora giden sergen ve batuhan dan sonra bu açıklmaları gençlerden duymamıştık diyeyim.ben bu adamın silinmesine karşıyım hoca hatalı.fakaat toplasan 10 maça bile çıkmamış bir oyuncunun bu ben a2 maçında oynamam tribini ben batuhan da gordum.cenk goneni a2ye yollamadılar.3 saat sonra hocanın ve yonetimin arkasindan salla-ya-maz beşiktaşın kendini en iyi ispat eden futbolcusu bile. anında gdip ben a2 de oynayamam di-ye-mez. bu adam kesin bunları yapmışken hala doğum gunune gitmemeye :) baglamayalım kesin bir halt yedi ki adam da sildi.antremanlarda bir şeyler dondu bu lafları edebilen bir topçunun disiplinsizliği yuzunden silindiğini duşunuyorum.detaylı yorum yapmıycam dedim ama bildiğin detaylı olmuş gene :).bence siz cartelete yazıların yorumları da lutfen okuyun
not:doğum gunu dediniz canım tatlı çekti iyi mi :)

Unknown dedi ki...

@fabianernst
öncelikle detaylı yorumun için teşekkürler :)Henüz cartalete'nin postunu okumadım bu yorumu yazıp sonra okuyacağım.

Eğer Rıdvan gerçekten de ben A2 de oynamam demişse onun bu takımda yeri yok zira premiere ligde ayak kırılması, çapraz bağların kopması gibi ağır sakatlık dönüşleri sonrası futbolcular U10 takımlarının idmanlarına çıkıyorlar..Böyle bir durum olmasa bile Rıdvan gibi''gelecek vadeden'' futbolcuların hhocalarına nasıl hayır diyebildiklerine inanamıyorum.

Benim kafamdaki Rıdvan profili kafasına vur ekmeğini al tipi bir çocuktu. Beklemek lazım.

Şimdi Cartaleteye geçiyorum.

ozzie dedi ki...

Ridvan olayinin da sadece Schuster'i elestirmek icin kullanilmasina siddetle karsiyim. Butun hikayeyi halen bilmiyoruz ancak Gokhan Zan, Batuhan, Serdar Ozkan gibi ornekler cok uzakta degil. Devamli sakatlanip toptan korkanlari da, erken yasta birsey oynamadan "bu daglari ben yarattim" havalarina girenleri de.

Schuster hatali olabilir ancak Fatih Tekke yerine Ali Kucik, Yusuf yerine Necip ve Onur'u kullanarak Turkiye'deki hoca ezberini bozan birinin gercekten disiplinli olarak calisan genc bir yetenegi harcayacagina inanmak zor geliyor. Hele bir de A2'den bu kadar genc oyuncuyu kampa gotururken Ridvan'i birakmasinin bir anlami olmali diye dusunuyorum.

Evet, ben de Erhan'i izledigimde kalan uc tel sacimi da yolmak istiyorum ancak, takim disiplinine uyan kisitli yetenekli bir oyuncuyu cok yetenekli ancak disiplinsiz bir oyuncuya her zaman tercih ederim. Unutmayin, disiplinsizlik bulasici bir hastaliktir, Batuhan halen takimda olsaydi acaba takima oturtulmaya calisilan genc oyunculardan kac fire verirdik?

Son olarak, Oguz Ceylan'in Ridvan'in ve hatta Erhan'in yerini almayacaginin garantisini verebilir misiniz?

@ fabianernst
Bu konu hakkinda biraz daha kapsamli bilgi edinmemizi sagladigin icin tesekkurler. Ridvan konusunun cok ciddi ve onemli oldugunu dusunuyorum. Ne kadar cok bilgi edinirsek o kadar daha saglikli bir degerlendirme yapilir. Bunu demisken, Schuster'in kirli camasirlari orta yere dokmekten kacinmasini da takdir ediyorum. Hagi gibi basin toplantilarinda dedikodu yapmasin da...

@ matiasemilio
Hepimizin cok kisitli bilgiye sahip oldugu bir konuda "rezalet, ayip" kelimelerini kullanman bence onyargini gostermis ve biraz yargisiz infaz olmus. En nihayetinde sen de hakli olabilirsin ve senin yorumuna katilabilirim ancak su noktada bu yorumlari yapmak icin cok erken. Sonraki yorumlarda da "ben bilmediğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum" demis olman da uzucu. Son Kartallar bence cok basarili bir blog, hepinizin ellerine saglik, ancak lutfen dikkat edin de is bu kadar hizlica fotomaclasmasin. Onyargili, arastirma yapmadan, laf sokup polemik yaratmaya calisan insanlardan olusan spor medyamiz yuzunden Turkiye'de boylesine zengin bir blogosfer olustugunu hatirlatmak isterim.

Levent dedi ki...

Rıdvan gerçekten yetenekli bir oyuncu ve Beşiktaş'ın sağ bekini de uzun yıllar idare edebilecek bir oyuncu, bunu hepimiz biliyoruz. Hiçbir iddiamızın kalmadığı maçta ayağını kırdığında üzülmeyenimiz de yoktur sanırım.

Bugün Antalya kampında A2'den 16 yaşındaki Muhammed dahil yedi oyuncu var. Bunlarda eminimki en az dördü tekrar A2'ye dönecek, Schuster'in kafasında hiç yoklar bile. Sadece tecrübe kazanmaları için götürüldüler. Böyle bir kampa Rıdvan alınmıyorsa gözümüz kapalı Schuster'e vurmamak gerek. Her şeyi geçtim, elimizde ne olduğuna dair somut bir veri yok, Rıdvan'ın röportajı dışında. Rıdvan'ın röportajının doğruluk payını %100 kabul ederek konuşsak bile kendisi zaten Schuster'in onu sezon başından beri istemediğini, bunu yöneticilere söylediğini ama yöneticilerin Rıdvan'ın kendisine söylemediğini görebiliyoruz. Bu durumda bile Schuster'i sadece oyuncusuyla yüz yüze konuşmadı diye eleştirmek mümkün. Bence olanlar net olarak bilinip, öyle konuşulmalı.

Ayrıca, Rıdvan'ın A2'de oynamak istememesi çok saçma. Zira, bize gelirken Bank Asya'nın en iyi oyuncusu sıfatıyla gelmiş bile olsa Beşiktaş'ta henüz bir şeyler ispat edebilmiş değil. Bizim onun yorumun başında da belirttiğim gibi uzun yıllar Beşiktaş oyuncusu olabilecek potansiyelde olduğunu bilsek dahi henüz bir şey ispat etmiş değil ve böyle bir oyuncunun "Ben A2 topçusu değilim" demesi yanlış. Sonra gelip "Şuster rakip takımları izlemiyor demiştik, antrenmanları bile izlemiyormuş yæ" diyen sivriler çıkıyorlar. Adamlar da Schuster fobisi öyle bir hal almış ki, sözlüklerdeki ve hatta medyadaki troller gibi kafalarından senaryo üretip tatmin oluyorlar.

Ek olarak, Twitter'da birkaç kez gördüğüm için söyleyeyim, Rıdvan'ın tekrar sakatlanmak istemediği için çekinerek oynadığını belirtiliyordu. Bu yüzden de kiralık olarak gönderilebileceği falan yazılmıştı. Bu da aklımızda bulunsun.