30 Ocak 2011 Pazar

Hadi Maçın Adamını Seçelim Beyler!

9 yorum:

tearkan dedi ki...

çok da hakemlik bir durum yoktu bence bu maçta. belediyenin sert oynayacağını zaten biliyorduk. en azından sarı kart göstermek için 3. 4. faulü beklemedi fırat aydınus.

orta sahada gereksiz yere adamın ayağına basıp kırmızı gören aurelio'ya, tutamayacağı topu yumruklamak yerine tutmaya kalkıp elinden kaçıran cenk'e, dili dışarda dolaşan guti'yi oyundan almayan, quaresma'ya sabreden schuster'e laf edelim edeceksek. quaresma demişken de bencilliği sabır taşırmaya başladı artık.

trabzon maçında bobo'nun tepkisini sözleşme yenilemediği için strese girmiş herhalde diye algılamıştım; ama adam beni bile delirtti oturduğum yerden. her pozisyon çalım atmaya çalışılmaz ki.

Unknown dedi ki...

Acikcasi bende hakemden once elestirilecek baskalarinin oldugunu dusunuyorum.

Bir kere bu Istanbul belediyenin bizi yenme tarzindan sikildim, her sene ayni senaryo, tribundeki adam da, otobuste ayakta giden yolcu da belediyenin nasil bir takim oldugunu biliyor, hatta forumlarda, bloglarda bize ne sekilde gol atabilecekleri, nasil etkili oynayabilecekleri yazilip ciziliyor, ama biz her sene inatla ayni sekilde bu takima karsi kaybediyoruz...

Tayfur orada susluk gibi durmayi kabul ediyorsa yazik, eger etmiyor da Schuster'e Istanbul Belediyeyi normal bir vatandas kadar anlatamiyorsa daha yazik...

tearkan dedi ki...

anlatmaya da gerek yok ki. ilk yarıdaki maçı bir kere izlese yeterdi.

The Eagle Abroad dedi ki...

Abicim bu kadar naif olmayin lutfen... Cenk'in hatasina kadar hatta hatasindan sonra geride olmamiza ragmen yedigimiz kirmizi karta kadar oyunda ustun olan taraf biz degilmiydik? Onceki senelerin aksine her an golu bulabilecek ekip biz degilmiydik? Gutiyi her ayagina top aldiginda yere indirilmesine ses cikarmayan, Almeydaya gelen her hava topunda adamin ustune deveye cikara gibi cikmalarina ses cikarmayan, Aurelioyu attigi pozisyonun benzerinde sari kartla gecistiren, afedersiniz belkide gotu yemedigi icin schusterin yanina gelipde cik disari diyemeyen bunu yardimcisina iletip maci bes dakika sogutan adam bu macin adami degildir de kimdir?

Tamam Uzulmez yetersiz, ekrem kapasitesiz, cenk'de hatali ama, adam 10 kisi kalinca derhal nobreyi alip fernandezle orta sahayi guclendirmedimi? ikinci yarinin basinda halen ustun olan taraf biz degilmiydik? Herkes gibi schusterde macin gittigini gorup ernst ile necipi son dakikalarda bile olsa orta sahayi saglama almak istemesi ile suclayacaksak bunu gec yaptigi icin suclayalim. Ama q7'yi sahada tuttugu icin degil. Adam sahada olmasiyla onunde 3 kisiyi mesgul ederek arkadaslarina bos alanlar yaratiyor beyler... Istatistik olarak kaleye atilan her 7 sutun biriside gol olur derler, bu adamda olabildigince sut atiyor. Ikinci yarinin basinda birazda eliyle duzeltip karsi karsiya kacirdigi pozisyonu atsa su anda kahramandi yine, oyle degilmi?

Hakem mac boyunca verdigi kararlarla tabiri yerindeyse ince ince kiyimlarla maci rakibin uzerine yikmamizi engellemistir. Ceza sahasina girmek uzere olan ekremin arkadan dusurulmesini bile es gecmistir. ya adam oyuncuyu gecmis gidiyor, kendini yere atti diyorsan kalkar sari karti verirsin, ama kafanda baska tilkiler dolastigi icin yapamiyorsun ermanin tabiriyle. Hangi pozisyonu saysamki? her pozisyonda faul her pozisyonda itis kakis.

Q7 kabak tadi verdiyse, guti de yorgunsa oynatmasin bir kac mac bakalim nasil bir besiktas izleyecegiz... ilk yari onlar yokken ne oldugunu herkes biliyor. Hic olmazsa bu sezon ilk defa yenilirken bile kaderine mahkum bir takim izlemedim. pozisyona giren ama kaciran, mucadele eden ama hakeme takilan bir takim izledim. Su mac 5 bile olabilirdi, ama 10 kisi sen bu maci cevirecek kadar oynuyorsan orada ne hocaya, nede topculara birsey diyemeyiz. bu kadar basit...

tearkan dedi ki...

yapmayın yahu. guti'nin hafta içi - hafta sonu maç temposunu kaldıramadığını hepimiz kaç kere gördük. ben guti'yle başlamasın demedim zaten; ama onu sahada koruyacak bir şeyler yaparsın. yahu ilk maçtan da mı hiç ders alınmaz?

şimdi yenildik diye böyle konuşuyorum olması. skorlardan bağımsız olarak konuşalım; iki tane 34lük oyuncuya orta sahanı 7 gün içerisinde oynanan 3 maçta 90 dakika boyunca emanet eder misin? yada etmeli misin? üstelik elinde orada oynayacak üç tane oyuncu kenarda bekliyor. bunlardan bir tanesi schuster'in talebiyle alınan fernandes, diğeri de ilk yarıda formayı maçtan sonra eve götürüp hanıma yıkatan, sonra diğer hafta maçında giyen ernst. ernst demişken, ne çabuk unutuldu kenara atıldı bu adam yahu? aurelio'nun gördüğü kırmızı tamamen arka arkaya kısa süre içinde yaptığı müdahaleler sonrası kontrolünü kaybetmesi. o da yorgunluğunun etkisi. nabız normal atmıyor çünkü o sırada.

hakemin hataları oldu o konuda itirazım yok tabi ki; ama belediye'nin nasıl bir oyun oynayacağını, pusuya yatıp bi tane atayım derdine düşeceğini biliyorduk. sertlikleri zaten herkes yapıyor. hatta son kupa maçında trabzon bile yaptı. buna göre oynamak, tedbir almak, en azından maça nobre yerine fernandesle başlamak hadi onu geçtim devre arası gelmeden nobre'yi oyundan almak çok şey mi?

ilk yarı bunu söyleme lüksümüz yoktu belki; ama artık Q7'nin bu bencilliğini tolore etmek zorunda değiliz. tamam top ayağında olunca karşısına üç kişi geliyor doğru; ama o topu üç kişinin arasına dalıp da kaybettikten sonra bir manası kalmıyor ki. şut çekmesin, çalım atmasın her pozisyonda doğru olanı yapsın demiyorum; (zaten onları yapsa bu yetenekle beşiktaş'a gelmez ronaldo olurdu) ama bariz pozisyonlarda da doğru olanı yaptığı olsun. gol attı, gol kaçırdı diye demiyorum ben bunu. sadece bobo trabzon maçında verdiği tepkide haklıymış bu maç bunu gördüm diyorum.

ramram dedi ki...

@Gurbet Kartalı' na sonuna kadar katılıyorum. Arkadaşlar bir maçta ne q7 bıraktınız ne guti ne schuster. Allah aşkına ilk 25 dk ya bakın. Futbol oynamakla alakası olmayan İBB kalemize yaklaşamadı bile. Quaresma tutuktu bugün ama kanat oyuncusundan ne bekliyosunuz? Hele arkasındaki adam ekremken. Kaç kere ekreme top çıkardı sonu ne oldu? Kızılacak biri varsa Almeida olur belki. Tek forvet oynayan bi adam niye sürekli sol çizgiye kaçar anlamadım. Ona buna şuna rağmen biz bu maçı alıp gidiyorduk ama hakeme rağmen alamadık. İBB top mu oynadı? Ben niye görmedim. İbrahim Akın çıktıktan sonra biraz belki. Bütün hepsine rağmen yine alırdık maçı ama Schuster geç kaldı değişikliklerde. Adamı niye gönderdi tribüne onu da anlamadım.

The Eagle Abroad dedi ki...

Normal sartlarda Aurelio ve Ernst tercihlerinde hakli olabilirsiniz, fakat su yabanci kontenjani meselesi ile halen daha su takim tam anlamiyla hasir nesir olmus gibi gozukmuyor. Tamam sahaya cikan ilk onbirde 5 yanaci vardi, ama schuster bunu hep yapiyor, yani full kontenjanla cikmiyor, ki mudahale kabiliyeti yada manevrasi daha cok olabilsin.

Aurelio kirmiziyi yiyince, cikan oyuncuda yine Turk statusunde olunca bir anda isler degisti tabi. Bu yuzdendirki, Schuster zar atmistir ve Gutinin yorgun ama usta ayaklarini uzunca bir sure Ernst'e tercih etmistir. Ki bu hakliligini az kalsin maci kopararakda goruyorduk. Attigi zarin duses olmadigini farkettikten sonrada zaten hamleleri yapti ama artik cok gec olmustu bile.

Sahsen su macta beraberlige razi olmak olmazdi, cunku fark zaten 12 puandi, trabzon macini alsaydi, 15 olabilir, biz alsaydik en iyi ihtimalle 9'a indirebilirdik. Degisen birsey yok, bu takim yola devam edecek, su sekilde oynasinlar, sene sonuna kadar 5 kez daha yenilsinler hic muhim degil. Onemli olan onumuzdeki senenin sablonunu cok guzel bir sekilde oturtabilmek. Insallah, umut ediyorum onumuzdeki senenin barcasida biz oluruz bu ligde, yeterki sabir gosterilsin, yeterki su takimin tadini tuzunu tekmelerle, hakemlerle bozmasinlar.

fabianernst dedi ki...

ikinci yarı da neredeyse butun ataklar ekrem dağın yuzunden geldi.bakın soyliyim de şimdiden ilerde saçımızın teli kalsın kafada.bu ekremi denizli de sagbek oynatıyordu sene başında shuster de..denizli donemindeyken de boyleydi top surme yok sıfıra inme yok ne biçim adam yıllardır anlamıyorum..hele ki bu adamdan ne hucumcu bek olur hilbert gibi ne de savunmacı bek olur bu adamdan bek ol-maz.bakın o futbol yeteneksizi erhan guven bile bu adamdan daha iyi bektir.yahu ikinci yarı nerdeyse butun ataklar bunun yuzunden geldi admlar yuruye yuruye geçiyor bunu.ne pres yapıyor ne top kapıyor ne herifi kovalıyor. yediğimz gol de bunun yuzunden yedik.bakın şimdiden diyorum bu ekrem dağı oynatacaksak erhan guvene razıyım..denizli de oynatırken boyleydi o zaman da delirtiyordu savunmanın saginda fakat o denizlinin taktiğinden dolayı gene bu kadar defosu belli olmuyordu..fakat bu taktiksel anlayışta devam edeceeğimiz için bu adamı bek oynatmayın takımın anasın ağlatıyor.yahu o fener maçını en yakın maçı ilk yarıdaki sakatlandığndaki maç.o maçın ilk 30 dakikasında dia maymun etmedi mi bunu biz demedik mi maçın sonunda ekremin sakatlığı iyi oldu diye nie dedik ibrahim uzulmez sag bekte bile bundan daha iyi oynadığı için...

Pamukk dedi ki...

ilk kez mete dürene hak veriyorum fırat aydınus sadece bizim maçlara verilmesin her büyük takıma verilsin