14 Ocak 2011 Cuma

Guti Haz.


Sezon başında okurlarla sözleşmiş gibi haftanın oyuncusu olarak Guti'yi seçmedik, sonuçta ortada haksız rekabet vardı, ama bünyede sevileni ödüllendirme ihtiyacı doğuyor, O'na iki güzel söz etmek için çok bekledik.. İlk devrenin oyuncusu olarak hep beraber Onu seçmiştik, adına bir post atacaktık atamadık, haftanın adamı vesilesiyle hakkında bir kaç kelam edelim Hazretlerinin..

Yıldız statüsünde çok futbolcu vardır, hatta o yıldız takımda yoksa içerden birisi yaratılır, dünyanın her yerinde bu böyledir, profesyonel takımların çoğunun bir tane kaprisli, arada kayrılan, disiplinsiz hareketleriyle dikkat çeken bir yıldız oyuncusu mevcuttur, bu her hangi bir amatör takım için de aynıdır, profesyonel takım için de. Biz yıllarca kendi içimizden sözde yıldız oyuncu çıkarttığımız için çok iyi biliriz o yıldız oyuncu şişirmesini, zamanında Baya'ya, Del Solar'a, Ohen'e yıldız muamelesi yaptığımız gibi..

Ama bir de bayrak adam vardır futbolda, işte o adamı siz yaratamazsınız, O kendini yoktan var eder, büyütür, bir klubün renklerine teslim eder kendini ve o klüple özdeşleşir, bayrak adam olur.. Dünya üzerinde sayılı futbolcu vardır bu şekilde, bir tanesi de bizde, biz o keyfi doyasıya yaşıyoruz, halley kuyruklu yıldız gibidirler, öyle her zaman yakalayabileceğiniz türden adamlar değildir bunlar. Guti belki bizim bayrak adamımız değil ama o bayrak adamı olduğu klüpte koşmadığı kadar bizde koşuyor, mücadele etmediği kadar ediyor, hatta sinirlenip hiç yapmadığı kadar isyan ediyor , Onun bizi sahiplendiğini hemen fark ediyorsunuz, gol attığında formamızın armasını gururla öpüyor, tribünlere koşup iki elini yana açıp taraftarı kendinden geçirebiliyor, Beşiktaş'a 'Ben' yakışıyorum dercesine adım atıp, nefes alıyor.. Tüm bunları yapanın daha bir sene öncesine kadar çoğu kişiye göre dünyanın en büyük klubünün kaptanının yaptığını idrak edince tüylerinizin ürpermemesi imkansız..
(fotoğraf hayatsensin'den alınmıştır)
Sonra bu adamın başına ligimizde gelenleri görünce hafiften sinirlenip üzülüp kederleniyorsunuz. Bu adam Batuhan gibi densizlerle aynı sahayı paylaşıyor, Egemen Korkmaz gibi bir futbol kasabı tarafından 'marke' ediliyor, Bünyamin Gezer gibi hakemliğin gövde gösterisi olduğunu düşünen adamın, ağız kokusunu çekip egosunu tatmin etmesine vesile oluyor, Ahmet Çakar zihniyetine sahip medyamızla muhattap oluyor, haksız yere oyundan atıldığında bile taraftarın bazı kesiminden en güzelinden komplo teorilerini duyuyor, Tabata, Erhan gibi adamlarla pas alışverişine bulunuyor, patates tarlasından biraz düzgün zeminlerde o sanat eseri paslarını atıp bizleri her maç büyülüyor vs..


Şimdi kalkıp bana tamam da kardeşim bu O adamın işi, bunların hepsine paşa paşa katlanacak diyenler olabilir. Ben de onlara; Güney Amerika'nın en fakir semtlerinden çıkıp da İstanbul'u beğenmeyenleri, home sick olanları, uyum süresini atlatamayanları, ailevi sorunlarını bir türlü çözemeyenleri , sevgilisini özleyenleri, takım içinde huzursuzluk yaşayıp yaşatanları örnek gösterebilirim, hem de fazlasıyla...


Tüm bunların ışığında Guti gibi, hayatındaki tüm ekonomik sorunları çözmüş, manevi olarak Dünyanın en 'büyük' klubünün bayrak adamı olmayı başarmış, bir futbolcunun yaşayabileceği en büyük başarıları defalarca kazanmış, futbol yeteneği, ismi, karizmasıyla hala Avrupa'da iş yapacak bir adamın buraya gelip takımımızdaki futbolculardan daha çok sorumluluk alması, hayatında koşmadığı kadar koşup mücadele etmesi, formayı sahiplenip hissederek ve hissettirerek mücadele etmesi, deplasman, Avrupa maçı demeden eksiksiz her maça aynı azimle çıkıp savaşması benim nazarımda Onu şimdiden Beşiktaş tarihinde farklı ve çok özel bir yere koymaya yetiyor. Eğer sokaktaki çocuklar takımdaki birisi sayesinde Beşiktaşlı olacaksa bu güzel adam için olsunlar..

10 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Guti, Haz veriyor... önemli olanda bu... Adam deplasman seyahatinde takim elbiseli iken bile durusuyla bagira bagira ben Guti'yim diyebiliyor... Ki biz ne terlikciler gorduk... Tek kelimeyle ornek adam iste...

pascalhakan dedi ki...

valla çok güzel yazmışsın kardeş yıllardır futbolcu müsvetteleri ile geçmiş ömrümüzde biraz az övüyoruz gutiyi

Adsız dedi ki...

Yine asvalttaicenler, yine saçma sapan bir yazı... Adam Türkçe katili resmen. Yazı o kadar kötü ki, okunmuyor.

"Ben de onlara; biz buraya Güney Amerika'nın en fakir semtlerinden çıkıp da İstanbul'u beğenmeyenler, home sick olanlar, uyum süresini atlatamayanlar, ailevi sorunlar yaşayanlar, sevgilisini özleyenler, takım içinde huzursuzluk yaşayanlar gördük, hem de öyle az görmedik.."

Allah aşkına, bu nasıl bir cümledir böyle? Türkçe özürlü müsün, kuş beyinli misin? Bir kez olsa kabul ederiz de, bu adamın tüm yazıları böyle.

Madem başka bir ülkedesin, İngilizce yaz. İspanyolca yaz. Yeter ki Türkçe yazma. Her seferinde abuk sabuk cümleler kuracaksan, saçma sapan şeyler yazacaksan Türkçe yazma. Zor değil bak, sen bile anlayabilirsin: Türkçe yazma!

Unknown dedi ki...

@Rogerio da Silva Bobo
uyarin icin tesekkurler, hemen duzeltiyorum.

Unknown dedi ki...

Adsiz arkadasi eksi besiktas'tan bilen bilir, genelde Rogerio da Silva Bobo nickini kullanir, orasinin huzurunu fazlasiyla bozdular arkadaslariyla, simdi sirada burasi var anlasilan, yorumunu silmiyorum, orada nazar boncugu olarak kalsin.

fabianernst dedi ki...

ahahahaha ben yorum yazacaktım arkadasa vazgeçtim.nasıl farkediliyor bu ben biraz teknolji ozurluyum merak ettim baya ama çok guldum :))))iyi yakalamışsın ahahahah cevap yok yalnız arkadas dan.yakalandı cevap yok :)

bu arada şoyle bir şey var sayfaya girnce son yorumlar kısmına bakınca sag tarafta yazar listesinin altında orada bu yorum Anonymous nickle yazılmış gibi duruyor.yani nickini değiştirmiş sonra da adsız olarak mı yorum bırakmış.biraz oğretirsen bu işi iyi olur epey merak ettim doğrusu

Unknown dedi ki...

@fabian ernst
:)) orasi bizde sir olarak kalsin, arkadasin da belirttigi gibi yurt disinda yasiyorum, burada biraz teknoloji olarak onden gidiyoruz, nimetlerden faydalanmak lazim...

fabianernst dedi ki...

ee peki şu doğru mu
bu arada şoyle bir şey var sayfaya girnce son yorumlar kısmına bakınca sag tarafta yazar listesinin altında orada bu yorum Anonymous nickle yazılmış gibi duruyor.yani nickini değiştirmiş sonra da adsız olarak mı yorum bırakmış

Unknown dedi ki...

su kadar soyliyim Ip adresi...

fabianernst dedi ki...

yahu orasını anladı.m benim son yorum da yazdığım senaryo doğru mu onu soruyorum asıl