14 Aralık 2010 Salı

Simao Sabrosa Transferi

Son Eskişehir maçında kaybedilen 3 puan, lider Trabzonspor'un 12 puan gerisine düşmemiz, Quaresma'nın koca ilk devreyi neredeyse boş geçmesi, Guti'ye son maçta yapılan haksız suçlamalar, Schuster'in sağ kulak memesi derken Simao Sabrosa transferi geldi... Haberi ilk aldığımda hiç bir tepki vermedim ve bu tepkisizliğimi fark ettikten sonra neden tepki vermediğimi anlayamadım. Simao Sabrosa, biz lise sıralarının tozlarını dirseklerimizle alırken O Nou Camp'ta Figo'dan boşalan sağ kanadı teslim alan adam, Portekiz Milli takımının
kaptanı, Atletico Madrid'e eski heyecanını geri kazandıran adam, Madrid'in ezilen yakasının son lideri.. O artık Beşiktaş forması giyecek..

Haberi ilk aldığımda hala nasıl tepkisiz kaldığımı çözemedim, sanırım takımdaki sakatlıklar, özellikle çok şeyler beklediğimiz adamların sakatlanması ve bunların göz göre göre olması beni Simao transferine tepkisiz bıraktı.. Aradan bir gün geçtikten sonra daha yeni yeni olayın ciddiyetini ve heyecanını hissetmeye başladım. İki yıldan beri sağ açığa bir transfer istediğimizi söylemekten dilimizde tüy kalmamıştı, hatta Fernandes transferinden sonra ben açıkçası ümidimi kesmiştim. Üstüne Almeida transferi konuşulmaya başlanınca zaten biten ümitlerim yerini iyice boşvermişliğe bırakmıştı, transfer dönemi başlamadan biz transferi bitirdik derken üstüne Simao transferi beni hem sevindirdi hem karamsarlığa itti, tabi bu hislerim transferin üstünden bir gün geçtikten sonra oluşmaya başladı.

Peki Simao gibi bir adam geliyor da ben neden karamsarlığa düşüyorum? Cevabı herkes biliyor, yabancı kontenjanı. Zaten dolu olan yabancı kontenjanımız Fernandes, Almeida, Simao ve sakalıktan dönecek olan Sivok'la beraber tadından yenmez hale geldi. Herkes Holosko'nun sakatlığından dolayı sözleşmesinin dondurulacağını konuşuyor, bizde nasıl olsa alıştık futbolcuları derin dondurucuya atmaya, daha önceden Delgado ve Sivok tecrübelerimiz mevcut, gerçi Delgado'nun sözleşmesini dondurduktan sonra ondan bir daha verim alamadık, umarım Sivok ve Holosko ile Deja Vu yaşamayız. Gönderilecek isimler arasında Fink, Zapo ve Ferrari'nin isimleri geçiyor, umarım Tabata'nın bu takımda fazlalık olduğunu ben gibi herkes görüyordur. Avrupa liginde başarı istiyorsak öncelikle sağlam bir tandemimiz olması gerekiyor, Sivok ve Ferrari'nin geçtiğimiz yıl ŞL'de kapanan Beşiktaş'ın oyununda birer yıldız statüsüne nasıl çıktığını hala çok net hatırlıyoruz. Üstüne Toraman'ın tansiyonu yüksek uluslararası maçlarda çok da iyi bir karnesi maalesef bulunmuyor, Ersan her şeye rağmen tecrübesiz.. Ferrrari bu takımda Avrupa Ligi için muhakkak kalmalı, ligde +2'nin +2'si olarak da kullanılabilir ve hiç de sorun çıkartmaz... Galatasaray'ın Meira'yı satıp olası bir UEFA kupasından olduğunu unutmayalım..

Şimdi gelelim Simao transferinin beni neden sevindirdiğine. Öncelikle bu takımın eksikliğini en çok çektiği bölge sağ açık mevkisiydi, Quaresma sakatlandıktan sonra kadroda kanat oyuncusuna benzeyen bir adamın olmaması bizim şuan liderin 12 puan gerisinde olmamıza en büyük etken. Üstüne ikinci yarıya tamamen hazır dönecek bir Q7 ile takıma katılan Simao'nun sağ ve sol kanadı değişimli bir şekilde kullandığını hayal ettiğinizde tahmin ediyorum ikinci devrenin hemen gelmesini istiyorsunuz. Bu iki kanat oyuncusu Avrupanın çoğu dev takımının ağzını sulandıracak adamlar, Beşiktaş adına hücumda müthiş gol silahı. Simao öncelikle bir sağ kanat oyuncusu fakat tek özelliği bu değil, özellikle Atletico Madrid'de sağ kanattan kurduğu hücum aksiyonları, frikik vuruşlarından kaleciyi ters köşeye yatıracak kadar etkili duran toplar kullanması, Guti kadar olmasa da inceci olması, bu özelliklerin üstüne müthiş süratli olup, orta sahadan aldığı topları mükemmel driblinglerle rakip ceza sahasına kadar getirip arkadaşlarına servis etmesi yada en az ortalama bir forvet kadar bitirici vuruşlarıyla pozisyonu kendi bitirmesi onu çoğu kanat oyuncusundan ayrı özel bir sınıfa koyuyor.
Simao Sabrosa Barcelona'da forma giyerken o dönem Real Madrid'in İspanya'da ve Dünyada esas adam olması, sonrasında Porto'yu elinin tersiyle itip Portekiz'in Kara Kartalları olan Benficayı tercih etmesi, yıllarca orada Portoya kafa tutması, sonrasında Barcelona'nın Real Madrid'den hükümdarlığı aldığı yıllarda onun bu sefer Madrid'in öteki yakasına gidip yine fiyakalı Madrid'e muhalefet yapıp, şımarık zengin çocuklarının rahatını bozması benim için Simao'nun ''sevilecek topçular'' kontenjanına girmesi için yeterli sebep, O artık Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sözde forse ettiği İstanbul'da yine bir ''diğer'' büyük olarak kabul edilen Beşiktaş'ta forma giyecek, O yine fiyaka satmak için değil bozmak için çalım atacak, sağdan son çizgiye inecek, ortasını o kadife ayaklarıyla kesecek. Simao futbol hayatı boyunca yaptığını yine burada Beşitaş'la, bizimle yapmaya devam edecek...

Almeida gibi hava toplarına hakim,fiziği güçlü, süper ligde ''kazma'' stoperlerle boğuşabilecek bir forvet transferi ile Simao skora daha fazla katkı yapacaktır. Tabii Fernandes transferinide unutmamak lazım, Schuster'in şuan Fernandes'i nerede kullanacağı en çok merak edilen konu, defansif özellikleri güçlü olan bir isim fakat aynı şekilde topla münasebeti ligimiz ortalamasına göre ''iyi'' derecede, aynı zamanda süratli ve uzayıp gidebilen bir oyuncu olması Fernandes'in Simao ile sağ kanadı arkalı önlü beraber kullanmasına bile neden olabilir, aynı zamanda stoper olarak oynayabildiğini biliyoruz ve orjinal bölgesi defansif orta saha. Tüm bu soru işaretlerinin ortadan kalkması için hazırlık maçlarını beklemek zorundayız.

UEFA'nın kurallarına göre Simao Atletico Madrid formasıyla Avrupa ligi maçlarına çıktığı için Beşiktaş forması altında bu sezon Avrupa maçlarına çıkamayacak. Bugün klübümüz yöneticilerinden bit zat transfer ettiğimiz 3 oyuncununda Avrupa liginde forma giyebileceğini açıkladı, o açıklamayı hangi kafayla yaptı bilmiyorum ama kurallar çok açık. Şayet Beşiktaş Simao'yu Avrupada oynatmak için aldıysa bu transfer yönetim içinde bir skandalla sonuçlanabilir. Bizim açımızdan da durum gayet vahim, Klubümüzün Hukuk Danışmanlarının şimdiye kadar sayısız potlar kırdığını, hatalar yaptıklarını biliyoruz, artık onlara alıştık, ama bu demek değil ki bu adamlar ''işlerini'' bu kadar lakayt bir şekilde yapacaklar, milyonlar önüne çıkıp saçma sapan, bilgisiz, donanımsız konuşup insanların önünde kendilerini ve dolaylı olarak Beşiktaş camiasını küçük düşürecekler. Normal bir klüpte sadece bu eylem bile o yöneticinin klüpten ihracı için yeterli bir sebep ama burada işler
o kadar profesyonel işlemiyor, biz sadece insanlarla dalga geçip önümüzdeki yeni makara fırsatlarını değerlendiriyoruz..
Devre arasında 3 transfer yaptık daha ne kadar bonservis bedeli ödedik, kimlere ne kadar maaş vereceğiz belli değil, aa pardon unuttum transferler daha borsaya bildirilmedi, henüz görüşmeler devam ediyor...

Beşiktaş ikinci yarıya flaş transferlerle çok iddialı girecek, girmek zorunda, bu kadro kağıt üzerinde ligin ''açık ara'' en iyi kadrosu. Bu kağıt üzerindeki gerçekleri sahaya yansıtmakta Schuster'in ve futbolcuların görevi, Ligde en azından 2. olunup ŞL için elemelere gidilmeli, aksi halde Beşiktaş için bu yolun sonu hiç iyi değil.. Daha elimizden 3 yabancı oyuncu çıkartacağız, bu isimleri de tok satıcı olarak satamayacağımız için bu futbolcuları kiralık göndermek en iyi seçenek gibi duruyor.

Q7, Guti, Simao, Almeida hücum hattı çok fantastik duruyor, eminim ikinci yarı çok fantastik goller izleyeceğiz, tabii bu 4 isim takım savunmasına ne kadar yardımcı olur orası çok da muamma değil... Yediğimizden fazla attığımız sürece sorun yok, sanırım Schuster'in sezon başında denediği hücum futbol bu sefer bangır bangır geliyor, iyi seyirler herkese.

15 yorum:

tearkan dedi ki...

Ernst, Fink, Holosko, Q7, Bobo, Ferrari, Zapo, Hilbert, Guti, Tabata ve buzları çözülecek Sivokla birlikte etti 11. Üstüne Fernandes, Simao ve Almeida.

Fink-Fernandes değişimi yaşanacak muhtemelen. Eğer bonservis elde edilerek satılamayacaksa ve sakatlığı da düzeldiyse ben şahsen Ferrari'nin kalmasını, Sivok'un vatandaşının yerine gelmesini tercih ederim. Sanırım Holosko da sakatlığından sonra Sivok'un yerine buzdolabına gidecek. Almeida da onun yerine gelir. Simao'nun yerine de Tabata gitsin mümkünse. (tabi gitsin demekle gitmiyor biliyorum) 8 milyonluk bonservisi de ancak Simao ile unutturabilirler zaten.

Simao transferine diyecek bir şey yok. Kü7'den sonra kadromuzdaki ikinci safkan kanat oyuncusu olacak.

Fernandes de sakatlığı sorun çıkartmazsa iki haftadır dili dışarıda dolaşan Ernst'e iyi bir alternatif olacak ve Guti'nin ortasahaya gömülmesine de engel olacak, ön alana daha fazla yaklaşmasını sağlayacaktır. Ernst-Aurelio, Fernandes-Necip alternatifleri oluşturulabilir.

Yapılmak istenen transferlerden bir tek Almeida düşündürüyor beni. Bobo'yu çok aratacakmış gibi geliyor bana; umarım yanılırım.


Kesin olarak bildiğim tek şey Schuster'in yerinde olmak istemezdim.

tearkan dedi ki...

Bu arada kim oynayacak, kim oynamayacak işlerine pek girmeden:

Cenk

Hilbert-Ferrari-Sivok-İbo(İso)

Fernandes-Ernst

Simao-Guti-Quaresma

Bobo

Hiç fena durmadı aslında. :)

ederlezi12 dedi ki...

Ben Ferrari'nin kesinlikle kadroda kalmasından yanayım . Bu adamı da 2.sınıf stopermiş gibi göstermesinler lütfen . Ne kadar kaliteli bir adam olduğunu hepimiz biliyoruz .
Ve şunu sormak istiyorum . Simao UEFA'da oynayamayacak . OK. Peki Almeida , Fernandes ikisi birden oynayabilecek mi ? Peki ya Sivok ne olacak ? Bence UEFA da oynaması gereken ilk adam o .

Batistuta35 dedi ki...

Sivok ve almeida oynıcak uefada. alınan 3lüden sadece 1i oynayabildiği için almeidaı tercih ediyorz serdal başkan radyospora mı ne açıkladı sanırım.

tearkan dedi ki...

İlk yolcu Fink olacak gibi gözüküyor.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/29756/besiktasla-fink-icin-anlasti

matiasemilio dedi ki...

madridden werderden topçu almayın,taraftarı çıldırtmayın..
simao da neyin nesi,gelsin artık lionel messi..
şaka bi yana büyük oyuncu,büyük transfer..su anda bizim bu transferleri normal karsılamamız bile durumu özetliyor aslında..

Unknown dedi ki...

Eldeki 3-4 yabancının yok pahasına gönderilecek olması keşke tek Simao transferi yapılsaydı dedirtiyor..

@tearkan
kadron iyi güzelde, o kadro bu sene hiç bir yerde bir arada oynayamayacak, seneye kim öle kim kala :)

fabianernst dedi ki...

@tearkan
vay dostum seni de mi buralarda gorecektik ..sende muhadillikten vazgeçmişsin yorulmuşsun benim gibi (neresi diye sorma sen de biliıyorsun :))...
normal şartlardaki ilk 11 im budur sakatlık ve cezalı olmazsa kesin bu ilk 11 i izleriz çoğu maç

cenk

toraman-sivok-ersan-ismail

ernst-necip

guti

simao-hugo-q7

fernandes orta sahamizin yaş ortalamasi epey yuksek olduğu için alindi gelen bilgiler guçlu ve ayaği da iyi olduğu yonde .bu adam ernst in (ki şu ana kadar 26 maç yaptı ernst) rotasyondaki yardımcisi olacak.hoca simdiye kadar hiç aurellio ernst guti uçlusunu aynı anda oynatmadiğindan yola çıkarsak ernst in manuel ile değişerek oynar...veya guti nin yerine bazi maçlarda yine fernandes oynar yorgunluk v.b sebepler olursa ..hilbert ise bu kadrodaki herhangi bir yabanci nin cezali veya sakatlanmasi ile sag bek veya açık olarak girer.veya maçın gidişatina gore sonradan oyuna girer.şu an yedek için çok iyi bir seçenek olur..boboya gelince bence bu işin içinde iş var bobo ya harbiden sakat 6 aylık yada figerin gazina gelip 2.5 fln istedi yonetimde red etti.bence de bobo oyle bir para istediyse gitsin çunku o parayi haketmez ne kadar iyi bir golcu olsa da.çunku 5 senedir bir turlu istikarlı bir golcu kıvamina gelemedi.geliştirdi kendini ama 2.5 edecek ayara gelmedi.duşunun nobreyle kıyaslayanlar bile varsa bunda biraz da bobonun suçu var.hugo istediğimiz tarz da bir adam kesinlikle değil inşallah hemşehrileriyle iyi anlaşıp ikinci bir alex-nobre vakasi yaşatirlar.bu akşam lig radyo yu dinlerken mehmet ayan soyledi serdar başkanla konuşmuşlar gelen bilgiler simao yu 900 bin e hugo yu da 2 milyon bonservisle alcağımiz yönünde..birde aynı programda ali ece 3 aydir hep soyledigi bir konu var gerçi, bu akşam o yoktu ama belirtelim...muhammed demir ile eren albayrak ın aynı ist kulubune sezon sonu gitçeği iddasi var..ki bilirsinz bu iki çoçuk umit milli takimlarin onemli oyunculari. bu çoçukların kontratlari haziran da bitçekleri için kontrat yenilemediklerinden yaklaşık 4 aydir kadro dışılar.ali ece kulubun ismini vermeden bu ikiliyi ayni istanbul kulubunun ön anlaşma imzaladığını ve bunu bilen bursa yonetiminin bu yuzden kadro dışı biraktigini soyluyordu.bu akşam da mehmet ayan muhammed demir in beşiktaşa gitçeği hakkında bilgiler aldığını soyledi bu mantıkla yola çıkarsak ali ecenin de beyanlarıyla haziranda eren ile muhammed i umraniye de gorursek şaşırmayalım.

fabianernst dedi ki...

düzeltme aurelli ernst guti değil necip aurellio guti uçlusu yazacaktim şaşirmişim

tearkan dedi ki...

@ asvalttaicenler

abi o yüzden dedim ya zaten schuster'in yerinde olmak istemezdim diye. :)

@fabianernst

sorma dostum şu son tarafsız sahada oynama tartışmalarında dahi söylediklerimi öyle yerlere çektiler ki; insanın artık bir şey yazası gelmiyor. laftan anlamayanlara laf anlatmaya çalışmak beni de yordu. :)


bu arada gsnin beşiktaş ve fenerden birer futbolcuyla anlaştığı söyleniyor sürekli. eğer doğruysa umarım bobo değil de fatihtir.

fabianernst dedi ki...

@tearkan
aslında diğer tartışmaları kast etmiştim daha çok :)ama tarafsız saha muhabbeti cidden çok farklı konulara gidebilecek bir tartışma yani uzun uzadıya tartışılır ama mevzuya direk bodoslama girilirse epey bir bel altı tartışmaya kadar gider neyse ki bence o kadr da uzamadı :)))...es es maçındaki maç bitimindeki tartışma ibretlikti asıl .bildiğin sidik yarışı olmuş baya ama uzunca bir sure yorum yapmam gibime geliyor sıkıldım diyeyim sana...ama tabi eksibesiktas candır severim baya.bu arada dunku maça çok uzuldum taktik faul çok saçma geldi bizim açımızdan bence keşke oyle yapmasaydık gibime geliyor...uzatmada 5 sayı one geçip maç vermek zaten bazı şeyleri açıklıyor maçı izlemeyenler için bile..hakem kotuydu de biz de açıkçası bu kadr aptallık yapıp gruptan çıkmayalım hakketmiyoruz yani butun maçlarda acaip saçmalayıp rakibi ortak ediyoz anlamadım gitti valla

fabianernst dedi ki...

@tearkan
ha şimdi bakınca ustteki yorum eksik kalmış belirteyim tekrardan yanlış anlaşılma olmasın... tarafsız saha muhabbetinde senin goruşun mantıklı zaten ben de onu yazmıştım posta(her ne kadar karşı fikirde olsam da )...ben de orda sahayla değil de diğer seylerle karşı çıkanlara epey uzulmuştum açıkçası neyse yazayım da içimde kalmasın :)

tearkan dedi ki...

@fabianernst

ben de anlamıştım zaten senin ne demek istediğini; fakat hani o konuda bile iş çok farklı yerlere gider oldu ve tadı kaçtı artık demeye çalışmıştım.

ayrıca tarafsız saha konusu çarpıtılmaya çok müsaitti dediğin gibi. hatta çarpıtanlar da oldu her iki taraflı maalesef. uzamamasına sevindim açıkcası.

neyse. ekşibeşiktaş olmaz, son kartallar olur, burası olmaz başka yer olur. bize her yer beşiktaş :)

Unknown dedi ki...

"bize her yer beşiktaş"

Bu guzelmis :D

Unknown dedi ki...

Kendi adima bahsettiginiz bloga artik yorum yapmayi biraktim, sebebi cok bariz ve acik. Orada bir kac kisi var, profillerinde adlarindan baska bir sey gozukmeyen, eksibesiktas haric hic bir yere yorum yapmayan kisiler... acikcasi ben o kisilerin Besiktasli olmadigini dusunuyorum ve ustune Ahmet Cakar zihniyeti tasidiklarini simdiye kadar olan surecte anladim. Bu kisilerle girdiginiz tartismalarda o kisilerin Besiktasli olmadigini yada baska seylere hizmet ettigini anlamamak icin geri zekali olmak gerekir..

Yada birisi cok ters bakis acilarinin bloga pozitif katkisi oldugunu goruyor ve hayali kahramanlar yaratiyor, burasi sanal alem, hersey mumkun...