4 Aralık 2010 Cumartesi

Haftanın Oyuncusu Ali Kuçik #9

Beşiktaş'ın altyapısına biraz ilgisi olan insan Ali Kuçik diye bir genç futbolcudan uzun yıllardan beri haberdardır. Ertuğrul Sağlam zamanında A takımla idmanlara çıkmasına rağmen o dönemde kendisini İnönü'de hiç izleme şansı bulamadık. Bu çocuk bana farklı şeyler hissettiriyor, Batuhan ve Necip gibi O'da 91 doğumlu, Batuhan medyada biraz tanınır olduktan sonra Beşiktaş'ta forma şansı buldu ve genç yaşında Milli takımlara kadar gitti, sonrası malum.. Necip 16 yaşında A takımla idmanlara çıkmaya başladı, Mustafa hoca döneminde A takımla maçlara çıkmaya başladı ve şuan hali hazırda 4 kez A milli takım formasını giydi..

Ali kuçik ise bu iki ismin tam tersine biraz daha sindire sindire gidiyor. Ali Ertuğrul Hoca zamanında A takımla idmanlara başlamış bir adam, alt yaş milli takımlarında 52 kez forma şansı bulmuş, hatta bu rakam Necip'in alt yaş milli takımlardaki maç sayısından daha fazla. Kendi yaşıtları A takımla maçlara çıkarken o bizim A2 takımının yıldızıydı nedense... Schuster'in ve Beşiktaş'lı bazı futbolcuların şansızlığı onun şansı oldu, hücum bölgesinde oynayan oyuncuların aynı dönemde sakatlanmasından dolayı yavaş yavaş yedek klubesinde de olsa A takımla aynı havayı teneffüs etmeye başladı ve İnönüdeki Porto maçının son dakikalarında oyuna dahil oldu. O maçta kapalının önünden yaptığı sert kavisli orta beni heyecanlandırdı, Galatasaray deplasmanında ligin en hızlı adamlarından Sabri'nin arkasından hareketlenmesine rağmen ona yetişmesi ve omuz omuza girdiği mücadeleyi kazanması(faul yoktu orada..) hepimizi ümitlendirdi..CSKA maçında şimdiye kadar hiç bulamadığı süreyi aldı Ali, ve bizlere forvet nasıl olunur gösterdi, herkes presi sonucu Holosko'ya attırdığı golü konuşuyor fakat ondan önceki pozisyonda Guti'nin sert pasını arkasında ve önünce CSKA'lı defans oyuncuları olmasına rağmen topu önce yumuşatması ve yüzü kaleye dönük olan Holosko'ya pasını vermesi ve daha sonra boş olan bölgeyi görüp oraya hareketlenmesi sonra Holosko'dan pası alması ve sol ayakla sert şutu beni çok daha etkiledi. Ali bize tek pozisyonda pivot forvet ve uzak forvet nasıl olunur gösterdi.

Ali'nin bu geç ama emin adımlarla çıkışı umarım daimi olur, kolay değil arkadaşlarınız A takımda, milli takımda oynarken siz ilerleme kaydedemiyorsunuz, yakaladığı fırsatları çok iyi değerlendirdi, egosu yüksek bir insan olmadığını oyun tarzından anlayabiliyorsunuz, belki de bu yüzden biraz daha geç oldu çıkışı, ama bencil forvetten çok, Ali gibi adamları daha çok seviyorum, nedeni çok açık, bu tür adamlar takımları için oynarlar, özellikle altyapısından yetiştikleri klüp için mücadele ederler, Beşiktaş'ın gerçek kültürünü almış bir genç daha aramıza katılıyor, arkasının umumiyetle gelmesi dileğiyle..

1 yorum:

tannhauser dedi ki...

kral yaparken kral olacak tipte bir oyuncu, takipçisiyiz.