19 Aralık 2010 Pazar

Tabata: Bir Özeleştiri


Bilenler biliyor, bu adam bizim takıma geldiğinden beridir Metin Akpınar'ın tabiri ile bu "aslı zenci çinlisine" hiç kanım ısınmadı. Gelgelelim, onca topu ezmesine, fizik olarak o kadar güçsüz olmasına ve attığı milyon tane isabetsiz pasa rağmen, bu arkadaş şu ana kadar 10 adet asist yaparak bu takımın bu sezon gol yollarındaki en önemli unsurlarından birisi olmuş. Ligde 6, Uefada 4 asist yapmış. Tamam, Bobo gibi -onca oynamadığı maça rağmen- 13 gol artı 3 asistlik bir performans göstermemiş, yada gol/assist dengesi bakımından çok dengeli olarak Guti gibi 6 gol ve 9 asist de yapmamış. Ama öyle yada böyle bu sevmediğim adam 10 gole katkıda bulunmuş. Yani toplamda tüm kulvarlarda attığımız gollerin %20'sine katkıda bulunmuş...

Pek tabikide onun yerine Delgado olsaydı şimdi 10 asist ve en az 7-8 tanede gol atardı diyebiliriz, yada Delgado'nun sakatlığının nüksedip sezonu kapatma ihtimalide olabilirdi, amma ve lakin konumuz bu oyuncuları karşılaştırmak değil. Öyle olsaydı zaten hem gol atan hemde bitirici pasları ile tonla gol attıran Şifo Mehmet yada Sergen ile karşılaştırırdık. Belkide bilinç altımızda bu karşılaştırmayı yaptığımızdan olsa gerek sevemedik bu adamı bir türlü. Ama konumuz, Tabata'nın devre arasında gönderilmesine hepimizin kesin gözü ile bakması ve alternetifi olarak elimizde bir tek Onur'un olması. Hepimiz az çok biliyoruzki, Fernandez, defansif bir orta saha, hatta kanatlarda sürpriz olarak oynamışlığıda var. Simao tam bir kanat adamı ve Almeida ise forvet.

Yani gelenler gideni yine mi aratacak? Üstelik bu isim Tabata olduğu halde. Yoksa malum medya bu adamı bu sefer kesin gönderirler diye düsünüp bizimle beraber yine havasını mı alacak?

Bu soruların cevabını yarından itibaren çok açık bir şekilde alacağımızdan eminim. Heleki, yarın Mardan Spor Kompleksinde Guti ve Necip'ten sonra Ernst'inde olmadığı bir maça çıkacak olan Beşiktaş'ta sonuca gitmek için sadece 2 çift ayak olacak. Bir çifti sakatlıktan yeni çıkan Q7'mize ait, diğeri ise hep gitsin diye bekleyip durduğumuz "aslı zenci çinlisine".

Buyrun burdan yakın...

*Gol/Asist verileri yan taraftaki tablodan alımıştır.

Hiç yorum yok: