12 Aralık 2010 Pazar

Kondisyonerimiz Carlos!

Bir takim dusunun sezon basinda dunyaca unlu bir teknik adami takimin basina getirme basarisini gosteriyor, daha sonra oradan aldigi ruzgarla 2 tane dunya yildizi futbolcuyu da renklerine katmayi basariyor. Hedef her sezon oldugu gibi ligde sampiyonluk. Yoneticiler cikip acik acik soylemeselerde fisilti gazetesi Baskanin avrupada da basari istedigini soyluyor. Ama bu takimin kondisyoneri stajyer kariyerine sahip bir adam.
Carlos Cascallana'dan bahsediyoruz, bu arkadas Fenerbahce'yi calistirmadan once Atletico Madrid'in "altyapisinda" gorevli bir arkadasmis, Aragones Ispanya'dan Fenerbahce'ye gelirken yaninda Ispanya Milli takiminin kondisyonerini getiremedigi icin bu arkadasa is teklifinde bulunmus, Carlos'da aptal degil, adam Altyapi kondisyonerliginden Sampiyonlar ligi seviyesinde bir takimin kondisyon hocaligina yukselecek, hemen kabul etmis teklifi. Iste burada kluplerimizin ne kadar profesyonel, gazetecilerimizin ne kadar arastirmaci oldugunu goruyoruz, herkes Aragonesin yaninda getirdigi ekibi Ispanya'yi sampiyon yapmis ekip olarak goruyor, kabul ediyordu, fakat isin asli oyle degildi, Carlos Cascallana denen adam hayatinda profesyonel bir A takimin kondisyon hocaligini yapmis birisi degildi, hayati boyunca Atletico Madridin altyapisinda gorev yapmis bir kondosyonerdi. Simdi burada isin cok teknigine girmek istemiyorum fakat kondisyon calismalarinda ozellikle adale gelistirme, esnetme, yumusatma gibi calismalarda genc oyuncularin calisma programi ile onlardan yasi biraz daha yuksek olan oyuncularin calisma programi arasinda buyuk farklar var. Carlos'un Fenerbahce kariyerine baktigimizda Emre, Josico, Maldonado, Deniz,Roberto Carlos, Alex' in bu adale sakatliklarindan duzenli bir sekilde sorun yasadigini goruyoruz. Bu saydigimiz isimler futbola yeni baslamis isimler degil ve hepsinin yasi o donemde otuza yakin veya uzeri seklinde...

Carlos'un Fenerbahce kariyeri cok basarili gecmedi. Daha sonra Aragones ile birlikte Ispanya'nin yolunu tuttular. Carlos Atletico'daki gorevine de geri donemedi cunku klup onun boslugunu coktan doldurmustu, ortada isssiz gucsuz bir yil dolasti ve Besiktas yani garibin dostu, ezilenin arkadasi, mazlumun dert ortagi Besiktas Schuster'e teklif goturunce bu Carlos nereden nasil ciktiysa Schuster'in yaninda ucak biletini ayirtmisti... Schuster ile hayatinda hic calismamis bir adam, Turkiye kariyeri calkantilarla, elestirilerle gecmis bir adam nasil oluyorduda Besiktas'ta calismak gibi bir mukafati tekrar kazaniyordu.. Carlos bir istikrar abidesi olarak tekrar isine dort elle sarildi ilk once klubun sezon basinda en cok umut bagladigi isim Quaresma darbe almadan kosarken arka adalesinden sakatlandi! Daha sonra ayni sekilde takimda alternatifsiz olan Guti hic bir darbe olmamasina ragmen arka adalesinden sakatlandi ve daha sonra sirasiyla Bobo, Aurelio, Ferrari, Tabata, Nihat ve Nobre adalelerinden sakatlanarak Carlos'un bu inanilmaz istikaririni gozler onune serdiler.
Sezon basinda kotu niyetli bir adami Besiktasin baskani yapsalar sanmiyorumki Besiktas'a Carlos kadar zarar verebilsin, inanilmaz bir sekilde takimin yarisi hemen hemen ayni donemde sakatlandilar ve bunlar sadece 6 ay icinde yasanan gelismeler, eger Carlos bu istikrari surdururse ki istikrarindan ve performasinda hic odun vermemis gecen iki senede, hatta Fenerbahce'de yaptiklarinin bizimkisinin yaninda lafi bile olmaz, Besiktas sezonu 4. bitirirse basaridir.
"Bir profesyonel takimin yonetimi nasil yanlis transfer yapar"in bu sene en guzel sekilde ornegini verdigimizi dusunuyorum. Takimin basina dunyaca unlu teknik direktor getiriyorsun tamam, Guti ve Quaresma gibi iki tane Turkiye standartlarinin cok uzerinde futbolcuyu makul fiyatla takima kazandiriyorsun tamam, bonservisi elinde olan ve gelecek vadeden futbolculari transfer ediyorsun, harika. Ama bir tane kondisyoner yuzunden ki kendisi zaten bu ulkede sabikali, yaptiklari ortada, O adama takimi emanet ediyorsun, ve sonuclar onumuzde. Ben yonetime neden isyan ediyorum, cunku hic sanmiyorumki Schuster Carlos'u daha onceden tanisin ve onunla calismak istedigi belirtsin. Muhtemelen bizim zeki yoneticilerimizden birisi Carlos'u Schuster'e onerdi ve Schuster bakti Fenerbahce tecrubesi var ligi taniyor, olur dedi.. Devre arasinda hic vakit kaybetmeden Carlos'un ekonomik ucak bileti ayirtilmali, zaten Besiktas'a pahaliya maloldu bir de first class ucmayiversin.
Yonetim oldu ki Carlos'u devre arasinda gondermedi, hic buraya gelip Schuster'i, Futbolculari elestirmeyecegim, bir yonetim bu kadar kor, aciz, basiretsiz, islevsiz olamaz. Eger takimin bir yerinde kangren varsa orasini kesip aticaksin yoksa simdi oldugu gibi o kangren yavas yavas vucuda yayilir once elleri, sonra kollari daha sonra tum vucudu ele gecirir. Adios Amigos.

3 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

altina imzami atarim diye klasik bir yorum bvardir ya, iste tam onun sirasi iste... altina imzami atarim...

erenn dedi ki...

güzel tespit.. takımda kaldığı sürece ara transfer döneminde futbolcu almanın mantığı yoktur.. tez kellesi vurula

cagatay dedi ki...

bunun üstüne Stefano Moreno dün ntv de programa katıldı. türkçe falan konuştu. herif boşta, başarısı ortada, tut kolundan bacağından getir sezon ortasını falan beklemeye gerek yok tut getir.