3 Ekim 2010 Pazar

Trabzonspor - Beşiktaş / Değerlendirmeler



Bugün Beşiktaş kaybetmiştir. Hafta için oynanan maç sonrası yorgunluk, sakatlıklardan dolayı ideal ilk 11'i sahaya süremememiz vs. gibi bahaneler üretebiliriz ama Trabzonspor'un galibiyeti hakettiği, kazanmayı daha çok isteyen taraf olduğu da aşikardı, uzun bir maraton içerisindeyiz böyle kayıplar yaşamamız kaçınılmaz. Ama tek istediğimiz pazar günümüzü iki güzel futbol oynayan takımın güzel mücadelesini izleyerek geçirmekti, çok mu şey istedik sayın Müftüoğlu? Doğru karar verirken bile geriyorsunuz ortamı. Çok mu zor futbolun tarafında olmak. Penaltımız verilmedi, şu pozisyon kırmızı karttı gibi bir derdim de yok, tek istediğim ekran başında sertliğin, agresifliğin, küfürün vs.nin değil sadece futbolun güzelliğinin ön plana çıktığı bir maç izlemek . Çok mu şey istiyorum ? Ben bugün sahada maç yönetmekten zevk almayan bir hakem portresinden başka bir şey göremedim ne yazık ki.

Onun dışında bu maç da gösterdi ki, kanatlara bir iki takviye şart. Altyapıdan olur, devre arasında teleport yeteneği olmadığını hala anlayamayan oyuncumuz Holosko gider onun yerine genç bir yabancı alınabilir ama bu eksiklik kapatılmazsa sıkıntı olacak gibi. Bir de Schuster'e sesleniyorum, hocam Fink diye bir adam var geçen sene takımın en çok oynayan yabancısıydı. Hadi Ernst'in yerini Necip tecrübesizliği yüzünden dolduramayabilir ama bu Fink doldurur be hocam, doldurmuşluğu da var. Doksan dakika koşar, tekmeye kafa uzatır, arada o da güzel paslar atabilir sayın hocam. Madem bu adama maaş ödüyoruz, bir deneseniz de varlık içinde yokluk çekmesek diyorum. Sonra gönderecekseniz yine gönderin.


5 yorum:

ceyhun dedi ki...

daha ziyade tabata'nın yerine bi oyuncu aranırsa daha iyi olur gibi, onur bayramoğlu en az tabata kadar iş yapar azar azar süre aldığı taktirde.

tearkan dedi ki...

Takım özellikle orta saha oyuncuları bakımından ciddi anlamda yaşlı. Aurelio 33, Guti 34, Ernst 31 yaşında. Bu oyuncuları mümkün olduğunca yedeklemek lazım. Dün baklava şeklinde bir orta sahayla maça çıkabilirdik. Fink, Necip, Ernst, Guti dörtlüsü mesela. Dün Ersnt'i bile dili dışarıda görünce Fink'in kullanılması gerektiğini ben anladım; umarım Schuster de anlar.

Ayrıca Volkan, Ozan vs. uğraşacağımıza Veli'yi alıp gelelim. Q7'nin yokluğunda ciddi anlamda kanat oyuncusu sıkıntısı çekiyoruz.

Unknown dedi ki...

Taerkan bencede veliyi almak lazim, rapid wienden makul bir fiyatla alinabilir. hatta Fink artik kadroda dusunulmuyorsa Yasin Pehlivanda rotasyon icin dusunulebilir, bana gore gelecegi cok parlak bir adam Yasin..

Cipher dedi ki...

Veli senelerdir gündemimizde, bu devre arası alsalar iyi olur, onun dışında başka maliyeti düşük Türk kanat oyuncusu gelmiyor aklıma, yabancı da alınabilir bence. Şu şartlarda ben Holosko'nun gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Geldiği günden bugüne kendini geliştirdiği bir yönü yok hatta geriye gidiyor gibi. Tabata en azından çok pres altında kalmazsa asist falan yapabiliyor, takıma katkı sağlıyor. Holosko'yu arada gol atacak diye tutmamız mantıksız. Fatih Tekke toparlarsa kendini, ihtiyacımız olmaz.

Bir de Guti sakatlandı. Bakalım Schuster bu virajı nasıl atlatacak. Tabata'yı göbeğe çekip, Holosko ve Nihat'ı kullanacak kanatlarda ya da baklava orta saha mı deneyecek yine. Aslında zaman Onur Bayramoğlu ve Fink zamanı. Fink'i neden hiç kullanmaya yanaşmadığını anlayamadım gitti, Ernst de dayanamayıp sakatlanacak diye ödüm patlıyor.

fabianernst dedi ki...

veliyi begendim bende ki suan alırsak alırız gelecegi var gibi duruyor ..en azindan pasaportu da turk takimda kenar adamı eksikliği de var bence alinmali bakalım hoca q7 siz ve gutisiz napicak..yıllardir holskodan kenarda bir eşy yapmasini bekledik veli gibi adamalra yonelirsek daha iyi olur diyorum