29 Ekim 2010 Cuma

Asi Ruh Iverson

Evet gelmis artik Besiktas formasi icin cevap verecekmis, duygularimi yaziya dokmem imkansiz, Beni basketbola Kevin Garnett ile asik eden adam gelmis. Basketbolun yeryuzundeki en buyuk isimlerinden ve ayrica en ozel insanlarindan birisi artik Besiktas formasini terletecek.
Besiktasa gelebilecek en buyuk adam gelmistir bugun itibariyle. Basketbolun zirvesinden bir isim, Michael Jordan'dan sonra Kobe ile o yildiz boslugunu dolduran isim.. O'na ilk baktiginizda goreceginiz seyler marjinalligi, asi ruhu, sessizligini arkasinda hissedebileceginiz cilginligi ve karizmasidir. Hicbir zaman NBA'in simarik yildizlarindan olmamistir cocuklugunda yasadigi agar yasam kosulari onu bugunku haline getirmistir, herzaman kendi bildigini okumasi en buyuk ozelligidir. Kobe nasil NBA'in en kapitalist takiminda siritmiyorsa O'da yapi olarak Besiktas'a benzeyen Philedelphia'da hic siritmamistir. Eric Snow, Dikembe Mutombo gibi alakasiz isimlerle sampiyonlugu kovalamasi onu en iyi tanimlayabilecek olan hikayedir. Donemin en buyuk takimi, Shaq'li, Kobe'li Lakers'a karsi tek basina meydan okumasi o donem neredeyse tum dunyanin Philedelphia'yi desteklemesine neden olmustur, Lakersin potasina neredeyse her mac 40 sayi gondermesine ragmen Shaq'in pota altinda her hucumda Mutomboya meydan dayagi atmasina engel olamamistir. Phill Jackson'in sadece Allen Iverson'i durdurmak icin transfer ettigi Tyron Lue Iverson'in hizina yetisemiyor, Iverson her hucumda Lue'yu alt etmenin bir yolunu buluyordu, fakat takim arkadaslari onun kadar cesur degillerdi.. Iverson sampiyonlugu kaybettiginde herkes ondan sampiyonluga oynayan bir takima gitmesini beklerken O Philedelphia'nin taraftari icin oynadigini ve bunun her zaman boyle olacagini belirterek herkesi yaniltmis, Philedelphia'lilarin kalbinde daha o zamanlar efsane mertebesine ulasmistir.
NBA'in diger suslu yildizlari Sponsor Firmalarin, Medya Kuruluslarinin, Reklam Ajanslarinin elinde kukla olurken o kimseye boyun egmemis hep kendi bildigini okumustur. Adidas'in, Nike'in sponsorluk tekliflerini elinin tersiyle itmis sadece kendisinin bir numara olabilecegi Rebook'i tercih etmis ve Rebook'in efsanesi haline gelmistir. Meslektaslari sosyal mesajlar verip, Komedi filmlerinde oynarken, o bol argo iceren asi rap albumunu cikartmistir.. Dovmeleriyle ve koluna taktigi uzun bant ile idol olmus ve Vince Carter, Kobe, Mc Crady ve bircok yildiz tarafindan taklit edilmistir.. Kisisel olarak ulasabilecegi en buyuk basarilari kazanmis, tam 4 kez NBA'in en iyi oyuncusu secilmis, All Star takimlarina secilmis, en iyi 5'in mudavimi olmus ve defalarca en iyi savunmaci olmus ve sayi kralliklari yasamistir. Sayi Kralliginda tarihin en iyi ucuncusudur Jordan ve WC'nin arkasinda.. Bana gore hic sampiyonluk yasamamis en buyuk oyuncudur Karl Malone ile birlikte.
Kisacasi Allen Iverson NBA'in has adamidir, anlatmak ile bitmez.. Bu adamin Besiktas formasi giymesi demek Besiktas ve Ulke icin devrim demektir, gencler icin idol demektir, Turk Basketbol'u icin marka degeri demektir.. Hayatimda ilk defa mevcut yonetimi tebrik etmek istiyorum, dogrusunu soylemek gerekirse gencligimde odamda ne Guti'nin nede Q7'in posteri yoktu, en buyuk posterim Iverso'a aitti, demekki insanlar boyle hissediyormus idollerinin kendi takimlarina transfer oldugunda. Sunu cok iyi bliyorum bugun Besiktas icin bir virajdir hatta milattir, bundan 10 yil sonra Q7, Iverson, Guti oncesi ve sonrasi diye adlandirilacak tarihi sezondur, bunu iyi anlamda veya kotu anlamda hatirlayabiliriz, artik butun is oyuncularda ve tekni yonetimde.
Taraftara mesaj gondermek gerekirse, sunu cok iyi bilsinler Iverson klasik bir Amerikali degildir, mantigiyla degil, duygulariyla hareket eder, parada pulda gozu yoktur, taraftar onu bagrina bastigi gun O en buyuk Besiktasli kadar parkelerde dislerini sikarak oynayacaktir, en fanatik Besiktasli kadar takimini salon icinde koruyacak, sahiplenecektir, zaman zaman onda bir taraftar goreceksiniz, digerleri gibi profesyonel duygularla degil kalbiyle oynayan adamdir, ozellikle Derbi maclarin onemi anlatilirsa tarihi bir performans gostermesi kimse icin supriz olmayacaktir. Ben cok iyi biliyorumki taraftarda ona ozel ilgi gosterecek ve gorevini yerine getirecektir. Herkese hayirli olsun diyorum, sanirim simdi Basketbol izleme zamani.. Hosgeldin Guzel Adam Iverson!

1 yorum:

tearkan dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=mBbQFkcfjHU

Şu videodaki bir cümlesi zaten anlatıyor çoğu şeyi. 'basketboll is life to me'

Arada canı isteyince üç beş maç oynar, canı sıkılınca Amerika'ya kaçar sezon sonu da kalkar gider diye tahmin ediyodum; ama bugün nba.comda çıkan habere göre adam bildiğin çoluğu çocuğu sırtlanıp gelecek Türkiye'ye.

http://www.nba.com/2010/news/10/25/allen-iverson-besiktas.ap/index.html?ls=iref:nbahpt2

Konuşulan detaylar arasında Iverson'un çocuklarının okuyacağı okullar mevzusu falan da varmış.

Gelen adamın Iverson olması nedeniyle hala Şeref Yalçınla beraber Türkiye'ye gelene kadar ufak bir acaba olsa da içimde hoş geliyor, sefa getiriyor.