21 Ekim 2010 Perşembe

Schuster-Maradona-Real Madrid



Bu videoyu buraya koymamdaki amaci futbol ulemalarina bir cevap olarak kabul edebilirsiniz, guzel ulkemde artik insanlar menajerlik oyununun basinda gecirdikleri saatler sonrasinda kendilerini birer Mourinho hatta ondan daha dahi ilan edebiliyorlar. Bu yeni ureyen turden tabii Schuster'in nerede oynadigini, kimlerle oynadigini, nasil bir futbol tarzi oldugunu bilmesini bekleyemezsiniz, sonucta menajerlik oyunlarindan yuzeysel bir sekilde futbol hakkinda bilgi alsaniz bile o canli kanli futboldaki hazzi, zevki ve gercekligi yakalayamazsiniz.
Yukarda gordugumuz videoda Schusterin Maradona'yla santra yaptigini, verkaca girdigini goruyoruz hatta yeni futbol dehalarinin cagimizin modern ortasahalari olarak belirttikleri iki yonlu ortasaha bolgesinde oynadigini goruyoruz, buraya dikkat sene 1982.. Bu tur Futbolcular her zaman vardi fakat revacta degildi,o donemin Barcelonasinda sadece iki yabanci bulunuyordu birisi Maradona digeri iki yonlu ortasaha Schuster..Schusterin o takimini bu donemle karsilastiracak olursak Schuster Xavi, Maradona Messi diye eslestirebiliriz, yillar gecsede oyuncular degisiyor fakat ekol, sistem degismiyor.. Bu oyuncularin oldugu kadroyu Cruyff'un "Advisor" yani danisman oldugu donemde kurludugunuda dipnot olarak belirtelim..
Eger vaktiniz varsa bu 6 dakikalik videoyu izleyin benim anlatamayacaklarimi videoda muhakkak goreceksiniz. Son soz Schuster futbolu benden de sizden de dunyadaki cogu insandanda iyi biliyor siz hic merak etmeyin..

3 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Adam gutinin bir kac jenerasyon gecmisteki versiyonu iste, daha ne olsun.. gerci biraz daha sert gutiden, biraz daha ernstvari, ama o donemlere gore cok iyi olmali...

musahulusi dedi ki...

kralsın son kartallar-blog...
bu blogu boşa takip etmediğimizi göstermen bi güzellik ; schuster'i kafamızda canlandırma adına böyle bi video koyman ayrı bi güzellik

Ahmet Değirmenci dedi ki...

güzel tespit