6 Ekim 2010 Çarşamba

Beşiktaş'ın ''Derin'' Kadrosu


Beşiktaş sezon öncesi Quaresma ve Guti transferlerini ardı arkasına patlattığında genel olarak medya ve taraftarlar ligin en geniş ve kaliteli kadrosunun Beşiktaş'ta oldugunu yazıyordu, konuşuyordu. Sezon öncesinde ufak sakatlıklar hiç kimsenin canini sıkmıyordu, çünkü sakatlanan bölgedeki her ismin bir yedeği gözüküyordu o dönem, hatta Sivok'un sakatlanması hayra alamet oluyor ve kadroda Fink'le ve Ferrari kalıyordu.. Sağ bek sıkıntısı cektiğimiz dönemler olsada sağ açık olarak transfer ettiğimiz Hilbert sahneye çıkıyor ve sağ bekte gösterdiği istikrarlı performansı ile herkesin güvenini kazanıyordu..

Lig basladiktan sonra alınan galibiyetler ve iyi oyun bir çok Beşiktaş'lıyı mutlu ediyor diğer kesimi ise sesizliğe büründürüyordu.. Bu galibiyet serisinde en çok öne çıkan isimler beklenildiği gibi Guti, Quaresma ve Bobo oluyordu, onlara eşlik eden Ernst, Tabata, Cenk, Necip ve Nobre biz Beşiktaşlıları iyice ümitlendiriyordu.

Sezon başında Nihat'ın Vikingur'a karşıda olsa iyi oynaması en azından bu sene İyi bir Nihat izleyeceğimizin sinyallerini veriyordu bizlere, fakat Vikingur maçlarından sonra rakiplerin Kalitesi arttıkça performansı ters orantılı şekilde aşşağı düşen bir Nihat izledik ve izliyoruz. Nihat'ın yedeği olarak gözüken Holosko Rapid Wien maçında bir gol atmasına ve defalarca kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar yakalamasına rağmen bizleri karamsarlığa ittiğini düşünürsek olayın vahamiyetini çok daha iyi anlayabiliriz. Zaman zaman Tabata'nın sağ açık ve sol açık bölgesindeki performanslarını baz aldığımızda iki hafta üstüste aynı performansı gösterebilmiş bir Tabata göremiyoruz. Hal böyle olunca Quaresma'nın yedeği olur diyebileceğimiz bir isim yok, alternatifi var gibi gözüksede isimleri teker teker incelediğimizde elimizde bir tane orjinal kanat oyuncusu yok!

Sezon başından beridir ağzımızda gevelediğimiz rotasyon kelimesi hemen hemen neredeyse ortasaha oyuncularına uğramamış. Maç öncesi Schusterin tahtaya yazdığı ilk isimler Guti, Ernst ve transfer olduktan sonra Aurelio. Bugünkü Milli maçta Aurelio sakatlandıktan sonra onun mevkisine ilk aday olarak gözüken isim Fink sezon başından bu yana 1 dakika forma giymemiş.. Necip Aurelio'nun bölgesinde oynayacak defansif özelliklere sahip bir oyuncu değil.

Guti'nin sakatlığı sonrasında orada oynayabilir dediğimiz tek isim defansif ortasaha olarak aldığımız Ernst olduğunu düşünürsek Beşiktaş'ın kadrosuna ''derin'' kadro diyemeyiz , Ernst'in Aurelio'nun mevkisini devralacağını varsayarsak durum daha da vahimleşiyor, Guti'nin bölgesinin adamı olarak gözüken Tabata son iki yıldır ilk 11 başladığı hiç bir maçta isteneni verememiş. Üstüne oyun kurucu olarak oynadığı maçlarda facia performanslar göstererk taraftarları çileden çıkartmış. Tabata'nın en iyi performans gösterdiği zamanların ikinci yarıda oyuna girip Guti ile verkaçlara girerek oynadığını düşünürsek, Guti'siz sahada kalmış bir Tabata'dan Beşiktaş adına pozisyon yaratmasını beklemek hayalcilik olur. Tabata bildiğimiz 10 numara oyuncu gibi yaratıcı bir adam değil, daha çok tamamlayıcı oyuncu, arkadaşlarına pas opsiyonu oluşturan, verkaçlara giren, aralara pas atmaktan çok kendisi aralara koşu yapan bir futbolcu tipi.
Yusuf ile ilgili bir şey söylemeyeceğim, ondan çıkıp bu kondisyonla sahaya çıkmasını istemek, Onur Bayramoğluna, Necip'e ayıp olur.

Son olarak Quaresma'lı ve Guti'li favori olarak başladığımz ligde bu iki isimden aynı anda yoksun kaldık. İkisinin sahalara 3 haftadan önce dönmesi zor, burada çoğunluğunu geçen senenin oluşturduğu çekirdek kadroya çok iş düşüyor, başımızda Mustafa Denizli olsa şuanki kadro avantaj dahil olabilirdi fakat sisteminden taviz vermeyen Schusterin bu kadro ile nasıl bir performans göstereceğini merakla ve endişeyle bekliyorum. Son söz yönetime son 2 yıldır kanatsız bir takım izliyoruz eldeki tek kanat adamı sakatlanınca forvetten, ortasahadan bozma adamları sağ açık oynatıyoruz, yılda 2.5 milyon euro alan forvetten bozma açık oyuncuları değil, mevkisinde oynatılan genç isimler istiyoruz, bu işkenceyi yapmayın bizlere. Guti'yi alıyorsunuz iyi güzelde bir tane yedeği yok bu iş nasıl olacak..?

1 yorum:

Zibidi dedi ki...

Aurelio gelmeden ideal orta sahamız guti-ernst-necip idi ki bence hala daha ideali budur... Şu durumda sadece gutinin yaratıcılığını arayacağız gibi gözüküyor... Fink in de Alman olduğunu düşünürsek bence oynayabilir rahatlıkla...