30 Ekim 2010 Cumartesi

Allahım Sen Aklıma Mukayyet Ol






Herkesin bildiği üzere milyonların idolü dünyanın gelmiş geçmiş en önemli basketbol figürlerinden Iverson Türkiye'ye , Beşiktaş'a evet dedi , bu transferi anlayabilmek hepimiz için uzun bir süre alacaktır muhtemelen Akatlar parkelerinde o krispi formasını giymeden tam emin olamayacağız da ben yine de Quaresma, Guti ve Iverson hamlelerinden sonraki aşamayı düşünmeye başlamalıyız diye düşünüyorum.

Bu hamleler yeni bir yapılanmanın ürünü müdür, her sene dünya yıldızlarını kadromuza katarak yeni bir Bunyodkor modeli mi benimsiyoruz yoksa asıl sistem elemanlarının ( Schuster,Necip,Onur,İsmail ) üzerindeki şimşekleri birkaç yıllığına başka noktaya çekip bambaşka bir yapılanmaya mı gidiyoruz onu da bilemiyorum , hoş Yıldırım Demirören Şovenizmi varken yeni yapılanma adına bu yolda yürüyoruz demek abesle iştigal olur , neyse bu konu uzun, başka bir yazının teması olsun diyelim.



24 yıl Real Madrid'de oynamış uzun süre kaptanlığını yapmış olan Guti , C.Ronaldo'nun halefi olarak gösterilen ; milyonların kendisini izlemek için ekran başına geçtiği Quaresma ve birkaç neslin (on yüz milyonlar oluyor bu hacı ) kendisine taptığı Iverson markalarını sezonluk 35 maç oynatır sonra da emekli eder yahut başka takımlara satarız düşüncesi bu hamlelerden beklenen geri dönüşü almamızı zorlaştırır.

Peki ne yapabiliriz ?

Çoğu kişi gülebilir ama Barcelona , Real Madrid gibi kulüplerin yaptığı uzak doğu seferleri vb organizasyonları ilginin en yoğun olduğu bölgeleri tespit edip süperstarların yardımıyla kulübümüzün reklamını yapalım , adam Ronaldoyla Messiyle kulübün kısa vadeli ekonomik buhranını silip atabiliyor , bizim gibi bankalar konsorsiyumundan 80 milyon dolar çekerek değil,biz asla bir Real Madrid Barcelona değiliz ama kulübün kendi çapında reklamını yapabilmekten de aciz olmamalıyız.



Sadece yurt-içi değil yurt-dışı sezon başı, sezon ortası hazırlık kamplarıyla da kulübün popularitesini arttıralım , Villareal gezisindeki Guti etkisini hatırlamayan var mı ?

Abd eyaletlerinde hazırlık maçları organize edelim , Iverson' u gören seyirci Beşiktaş üzerine akın etmeyecek mi ?

Kazakistan, Azerbaycan gibi kendiliğinden Türkiye sempatizanı olan insanlara yıldızlarımızla beraber Beşiktaş'ı götürelim , Ronaldo'nun Kazak genç futbolcuyla yaptığı şovu hatırlamayan var mı ?

Örnekler çoğaltılabilir ama bu isimleri sadece transfer oldu bittiye getirmemek lazım diye düşünüyorum , neticede bizim bi istişare heyetimiz , yeni bir yapılanmamız vardı sanırım ?

2 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

ellerin dert görmesin :)

Unknown dedi ki...

Doğu Avrupa ükeleri bizim için en uygun pazar. Iversonla Lİtvanya, Letonya, Sırbistan, Yunanistan, Rusya gibi basketbolu seven ülkelere hazırlık maçları düzenleyebiliriz. Quaresma ve Gutiyle dünyanın neresine gitsek müthiş ilgi görürüz diye düşünüyorum, tabii bu düzenlemelerin şimdiden plananıp gelecek sezon başı hazırlık kampına yetiştirilmesi gerekiyor..