7 Şubat 2011 Pazartesi

Stancu Misimovic Bağlantısı




Pek fazla Beşiktaş dışında konuşmak ,yazmak istemem ama bu gece yarısı Telegol programında konuşulan konular Türk futbolunda nelerin yaşandığını net bir dille ifade etmişken bu konu hakkında iki kelam etmek gerekti.

Malumunuz Galatasaray Steau Bükreş takımından 5,6 milyon avro bedelle Bogdan Stancu'yu renklerine bağladı sonra Mersin İdman Yurdu futbol şube sorumlusu Mehmet Işık çıktı dedi ki ' Biz sezon başında Becali'nin sarayına başka bir oyuncu için transfer görüşmesine gitmişken Stancu bize bizzat Becali tarafından 300 bin avro kiralama bedeliyle önerildi ama maddi imkanlarımız elverişli olmadığı için kendisini transfer edemedik , Glatasaray kulübü nasıl bu kadar uçuk bonservis bedeli ödemiş anlamadık.'


Şimdi cevabını merak ettiğimiz sorular var , Mersin futbol şube sorumlusu durup dururken 'bize onu 300 bine veriyorlardı' diye ortaya çıkmaz , bundan bi kazancı yok , yanındakilerin ismini görüşmenin tarihini görüştükleri mekanı vermişken kendisini yalancı konumuna neden düşürmek istesin , üstelik o zamanın manşetlerinde Mersin Stancu flörtü de programda açıkça gösterildi , hatta Stancu'nun Mersin tesislerine gelip geri gittiği bile söylendi, hal böyleyken Adnan Sezgin'in canlı yayında -bu kadar ucuza verilir mi hiç akıl var izan var- yaklaşımı pek gerçekçi değil.







Adnan Sezgin'in canlı yayında iddia ettiği gibi Stancu'nun geçmişinde 2 milyon avroya transfer edildi diye bir bilgi yok, Katar'dan 6 milyon avro teklif edilmiş dedi Sezgin ama Becali daha iyi para kazanmak varken daha aşağısına neden satsın ona da cevap vermedi, ayrıca iddia edildiği gibi İtalya ligindeki kulüpler istemişse eğer oyuncu neden Galatasarayi'ı seçti işte bunlar Adnan Sezgin'in içinden çıkamadığı sorular,içinden çıkamadıkça da zaten kaos ortamından memnuniyet duyan Ahmet Çakar, Erman Toroğlu gibi kodaman yorumcular olayı derinlemesine incelemeye başladılar.



Olayın bir de Mismiovic'le işkillendirilmeye çalışılması söz konusu ,çok çirkin gibi gözüküyor ama Ahmet Çakar'a göre Misimovic -Stancu bağlantısı var.

Yani şöyle olduğnu iddia ediyor Ahmet Çakar; Stancu'yu almak için Misimovic boktan bir sebeple kadro dışı bırakılır çünkü onun için ödenmesi gereken hem kendisine hem kulübüne totalde 8 10 milyon avroluk ücret daha ödenmemiştir.

Misimovic'e istenmediğini net olarak deklare ettikten sonra Avrupa'dan herhangi bir kulübe gidemeyeceğinin rahatlığıyla Rusya'dan bazı kulüplerle görüşmeye başlarlar , hem Avrupa'ya gidemeyen hem Gs'de oynayamayan Mismio'nun iyi de para vermesi beklenen Rusya'ya satılmasına garanti gözüyle bakılır ,burdan gelecek parayla hem Wolfsburg'a olan borç kapatılacak, hem kar yapmış olunacak hem de Hagi'nin hemşerisi stancu alınacak.

İşin burasına kadar olan kısmı yeterince pis ama aklımızın almadığı birşey daha var.

300 bin avro bedelle Mersin'e Steau başkanı tarafından önerildiği net olarak ifade edilen ve yalanlanamayan Stancu'ya Galatasaray yönetimi neden 5 küsür milyon avro bonservis bedeli ödemiştir , bu ödenen bonservis bedelinden kim ne para kazanmıştır ?

Yerli statüsünde oynayacak olan Cenk Tosun'dan bile 200 bin avro için vazgeçecek kadar cüzdanı sıkı olan Galatasaray yönetimi 10 küsür milyon avro maliyeti olan Misimovic'i neden iki haftada gözden çıkarmış ve de 300.000 avro olduğu iddia edilen Stancu'ya 5 küsür milyon avro ödemeyi kabul etmiştir ?

Ahmet Çakar üstü kapalı komisyonculuk iddiasında bulundu , bakalım ilerleyen günlerde Misimovic - Stancu - Becali - Sezgin arasındaki ilişki çözülebilecek mi.

2 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

O isin kralini yillarca maalesef sinan engin de yapti. Igneyi kendimize batiralim evvela, sonra ezeli rakip, ebedi dostlarimizada bakariz elbet...

silent lucidity dedi ki...

"Stancu bize bizzat Becali tarafından 300 bin avro kiralama bedeliyle önerildi"

kiralama bedeli 300.000 euro olan bir oyuncunun bonservis bedelinin 5,5 milyon olması çok uçuk bir durum değil bence ortada tartışacak hiçbirşey yok stancu konusunda.arjantin milli takımında oynamış,liverpool'dan kiralanan insua'nın kiralama bedeli de 700.000 euro'dur mesela.