20 Şubat 2011 Pazar

Fenerbahçe'ye Attığımız Unutulmaz Goller

Yarınki derbi öncesi son yıllarda hiç olmadığımız kadar tepkisiz kaldık, elbette o top santraya koyulduğunda yine kalp atışlarımız hızlanacak, siyah beyaz formayı giyen adamlar için kalplerimiz çarpacak, kalemize doğru gelen toplarda nefeslerimizi tutacağız, golümüzü attığımızda yine haykıracağız, koltuktan düşeceğiz.. Biraz geriye gidip bu formanın bizlere neler sunduğunu hatırlayalım, elbette herkesin o gollerde ayrı bir anısı canlanacaktır, ortak olan tek şey o anda tek ses tek yürek olduğumuz...


Fener zenci sever mi? Sevmez diyemem.. Gol öncesinde Carew gibi uzun boylu bir adamın Lucio'nun belini vücud çalımıyla kırması golden daha çok aklımda kaldı benim, son vuruş ta harikaydı tabii.. Golden sonra Carew'in sevinci maça ne kadar motive ve konsantre olduğunu gösteriyor.

Bu gol olduğunda oturduğu yerden fırlamayan yoktur sanırım, Delinho'nun sağ ayağı ile yaptığı ortaya topun gelişine müthiş vuran Fink 1-0 öne geçirmişti bizi, 3-0 lık galibiyet yolunda kilidi açan isimdi, o gitti akıllarda mücadeleci kişiliği ve bu muhteşem gol kaldı akıllarda..


Son şampiyon olduğumuz sezon kritik bir maça çıkmıştık, Fenerbahçe'nin ligde hiç bir hedefi kalmamıştı, kadrolarında eksikler o kadar fazlaydıki Gökhan Gönül stoper oynamak durumunda kalmıştı, maç başladı şapkadan tavşan çıktı 2-0 geriye düştük, şampiyonluk gidiyordu resmen, bir kişinin isyan etmesi gerekiyordu, Holosko etti.. Topun direğe çarptıktan sonra çıkardığı ses hangimizi mest etmemişti? O gol maçı kazanmamıza yetmedi ama biz yine de şampiyon olduk, Holosko o maçta attığı golle form tuttu ve kalan haftalarda müthiş bir performans gösterdi..


Bu maç çok dramatik olmuştu bizler için, 1-0 geriye düşmüş skoru dengelemek için şuursuzca saldırıyorduk Fener kalesine, kazanılan frikikte topun başına Kleberson geçiyor ve yaradana sığınarak vuruyordu, top direkte patlayıp içeri giriyor Kleberson kollarıyla kanatlanıyordu tabii bizlerde.. Aradan1 dakika geçtikten sonra sevincimiz Tuncay'ın attığı golle kursağımızda kalıyordu.. Ama atılan gol maçtan daha çok hatırlanacaktı..


Sene 1996, Beşiktaş tarihinin en iyi takımlarından birisine sahipti, kadroda kimler yoktu ki, Sergen, Amokachi, Ertuğrul, Şifo, Alpay, Oktay gibi dönemin harika yetenekleri formamız altında mücadele ediyordu.. Kulübede Beşiktaş'ın evladı efsane kaleci Rasim Kara vardı, maç deplasmanda Kadiköy'de, 90 dakika golsüz geçiliyor uzatmalarda frikik kazanılıyor Rahim topu Sergen'e açıyor Sergen topu Boliç'li Okocha'lı Fenerbahçe barajının üstünden klas bir plaseyle 90'a doğru gönderiyor, genç Rüştü topu çıkarmak iiçn direklere vuruyor fakat top içeri girmekte tereddüt etmiyordu... Zafer Beşiktaş'ın oluyordu..


Türkiye kupası final maçı, yer İzmir, maçtan saatler önce tribünlerde sarı lacivertli formalar ağırlıkta, maç saatine yaklaşıldıkça stadta hem siyah beyazlı renkler artmaya hem de yükselen tezahüratlarda Beşiktaş'ın sesi Fenerbahçeli tribünleri bastırdığı görülüyordu, Beşiktaşlıların maça geç gelme nedeni; işçi sınıfı Beşiktaşlı'ların iş yerlerinden paydos sonrası stada akın etmeleri olarak anlaşılıyordu.. Maç başlıyor karşılıklı birer gol atılıyordu, Bobo topu alıyor düzeltiyor sonrasında spikerini dinlemiyor ve ondan beklenmedik mermi gibi bir şut çıkartıyordu.. Top filelere vurduğunda İzmir sallanıyor, maç sonu kupayı Siyah Beyazlı çocuklar kaldırıyordu, 1 ay sonra da lig kupası geliyor ve çifte kupalı Beşiktaş tarihe geçiyordu..


Beşiktaş'ın Kadıköy'de yenilmez olduğu yıllar, maç 0-0 lık eşitlikle devam ederken 54. dakikada Beşiktaş bir frikik kazanıyor, topun başına Sergen geçiyor ve kameralar Sergen'in vuruştan önce yüzüne zoom yapıyor, o anda görülen Sergen'in atış öncesi hangi köşeye vuracağını düşünen mimikleri dikkati çekiyor, Sergen vuracağı köşeyi seçiyor ve topa doğru gelip yine o klasik plasesini yapıştırıyor, top ve kaleci ayrı köşelerde..



Bu videoya hala yorum yapma cesareti gösteremiyorum çünkü hala heyecanlanıyorum bu video burada gönüllerin birincisi olarak klasın, dokunulmasın ona..

2 yorum:

Ömer dedi ki...

53-56 araliginda ne cok gol atmisiz.

Sergen'in frikigi, Fink'in golu, Carew'in fuzesi, Bobo'nun fuzesi hepsi o dakikalarda gelmis. Ilgincmis :)

The Eagle Abroad dedi ki...

yarinda 0 ile 90 arasi atalim bol bol, guzel olsun... :)