9 Eylül 2010 Perşembe

TURKIYE&ABD FINALINE DOGRU

Bu blogun temel konusu Besiktas olacaktir, ama bu Beşiktaş'tan baska bir konuyu konuşmayacağımız anlamına da gelmiyor, dün Futbol Milli Takımımız Belçika'yı zor da olsa yenmeyi başardı ve 2012 Avrupa Şampiyonasi icin umutlarımızı artırdı. Daha da önemlisi bugün Basketbol Milli Takımımız Slovenya'yı çeyrek finalde bozguna uğrattı. Bu tur milli takim başarıları nedense Türkiye'de yaşarken beni bu kadar tatmin etmiyordu, ne zaman ki yurt dışında ülkenizden uzakta tek başınıza hayata tutunmaya çalışıyorsunuz iste o zaman sizin moralinizi düzeltecek nedenler oluyorlar. Kendi ülkeniz hakkında iyi bir şeyler duymak sizin daha da güçlü hissetmenizi sağlayabiliyor.

Evime isten cikip geldigimde kumandayi elime alip ESPN'de Turkiye'nin Basketbol maclarini ariyorum, malesef fazla reyting mi alamiyoruz yoksa baska nedenler mi var bilemiyorum, genelde Almanya'nin, Fransa'nin ya da İspanya'nin maclarini bir kez canli olmak uzere defalarca banttan gosteriyorlar ABD maclari disinda... Tabii bu maclarin ardindan Turkiye'den yayin yapmalari sirasinda sanki yeminliymis gibi Turkiye'nin adini agzina almayan spikerleri dinlemek cabasi, maclar sonunda normal zamanlarda Kobe, Lebron James, Garnett gibi yildizlarin VTRlerini gosteren NBA TV Sacramento'dan alakasiz bir Israilli basketbolcunun bol Israil bayrakli VTRlerini Dunya Basketbol Sampiyonasi boyunca usanmadan her gun sunuyor bizlere.. Arkadaslarimin cogunun bu Dunya Sampiyonasi oncesinde Turkiye ile ilgili tek bildikleri sey bendim bunun sampiyona sebebiyle degisecegini dusunuyordum yanilmisim, cok profesyonel bir sansur uygulaniyor...

Ben milliyetci bir insan kesinlikle degilim, fakat burada bazi yasadiklariniz sizin ulkenize karsi biraz daha duyarli olmanizi sagliyor, simdi benim bir istegim kaldi: Siradaki rakibimiz Sirbistani gecelim finalde ABD ile finalde karsilasalim, bakalim o zaman Turkiye'nin macini gosterecekler mi, Turkiye Basketbolu hakkinda iki kelam edecekler mi...

2 yorum:

matiasemilio dedi ki...

şu an aktif mi bilmiyorum ama bir ara doğuş grubunun sipru adlı bir programıyla ntv ve türevi kanallar izlenebiliyordu..
*insan ne kadar milliyetçi değilim dese de oralardaki anti-propagandayı görünce farkına varıyo sanırım milliyetçiliğe dair içinde barındırdıklarını :)

The Eagle Abroad dedi ki...

Abicim, ozellikle bu ulkenin kurulusundan beri dini imani para... E parada simdi yahudilerde, her yerede stratejik olarak yerlesmisler. Istedikleri gibi at kosturuyorlar. Medyada, politikada, heryerde... Onceleri bende kiziyordum ama simdilerde, helal olsun demekten baska birsey gelmiyor. Ne zamanki bizlerde buralarda daha organize olur daha basarili olur ve belli bir sermayeye erisiriz, iste o zaman birak turkiyeyi, kartalimin ilk 11'ini bile ezberletirim ben bu gavurlara:)) (bknz. Almanya...)