12 Eylül 2010 Pazar

Necip, Aurelio ve Beşiktaş


Bugünkü skor olarak gayet doyurucu ve oyun olarak da iyiye doğru gidiyormuş havası veren Öcü galibiyetinin içinde, bir iki haftadır pek çoğumuzun kafasındaki soru işareti de bir ölçüde cevaplanmış oldu...

Dakikalar 70'i gösterirken, Necip çıktı ve yerine Aurelio girdi... Kimimizin içini cız ettirdi, kimimiz ise; hah iyi oldu, takıma alışsın biraz, dedi. Rotasyon motasyon hikaye aslında. İşin sonucunda on the tabela'da ne yazıyorsa onu önemseyen bir çoğunluğun izlediği bir futbol dünyasının içindeysek, takım kazandığı müddetçe kimin girip kimin çıktığı o kadar mühim olmuyor sanırım.

Zaten gerek kendi içimizde, gerekse birlikte konuşup, tartışmamız gereken meselelerden bir taneside budur. Takımın geleceği için Aurelio mu tercih edilmelidir, yoksa Necip mi? Beşiktaş'ın her maçını kazanması Necip gibi bir yıldız adayı futbolcumuzun körelmesinden daha mı önemlidir, yoksa ortalığı karıştırmayalım takım şampiyonluğa mı gidiyordur? İşte bütün mesele bu...

Safınızı seçin arkadaşlar...

6 yorum:

kartalist dedi ki...

70 dakika Necip,20 dakika Aurelio oynayacaksa bir sorun yok demektir.Ama tam tersi olursa işte o zaman endişelenmeliyiz.

Unknown dedi ki...

hersey haftaya Kadikoyde belli olacak, eger Necip Kadikoyde ilk 11de cikarsa Necipin rotasyon oyuncusu degil takimin bankosu olarak dusunuldugunu cikartabiliriz. Tersi olursa Necip ve Besiktas icin sonu hicte iyi olmaz..
Mucadeleyi birakma cocuk!

sozcelyk dedi ki...

aurelio necipi kessin diye alınmadı ki , yani ya necip ya aurelio seç birini diye bi durum yok aurelio kullan at bir futbolcu 2 yıl oynadıktan sonra ya galatasaraya ücretsiz yollanıcak ya da futbolu bırakacak

ama necip öyle değil , senelik 50 60 maç oynayacağımızı düşünürsek 3 günde bir maç yapan takımda ön libero mevkiinde derinlik şart.

haftada üç maç oynuyoruz ,necip ya da ernst'in olası sakatlığı yerine oynatacak tek oyuncu bulamayacağımız anlamına gelir.

ayrıca her maç rotasyon diyen schuster'in zaten necip'i kulübeye mahkum etme gibi bir amacı olamaz.

Unknown dedi ki...

@Sozcelykk ben senden farkli dusunuyorum, bir genc futbolcunun gelisme cagi 18-19 yas arasidir, bu genc oyuncular alt yapida aldiklari egitim ile bir noktaya kadar gelirler daha sonrasinda mac oynayarak kendilerinin zirvesini bulurlar. Necip bu sene Aurelio'nun arkasinda bekletilirse Belki Besiktas cok sey kaybetmez ama bir bir genci daha kaybederiz, bugun Turkiyenin gelmis gecmis en buyuk topcularinin takimlarinda kac yasinda banko oynamaya basladigina bak ne demek istedigimi anlayacaksin.

sozcelyk dedi ki...

necip aurelio'nun arkasında oynamayacak ki, haftada üç maç oynatıp fikiksel düşüşe neden olmaktansa bazı maçlarda aurelio oynayacaktır alınma mantığı bile bu ,biz necipten memnun değiliz aurelio'yu alalım diye gelmedi bu adam.

dediğim gibi mevkide iki adam var ernst necip sonradan fink de geldi ama fink'in takımda kalması muallaktı aurelio transferi finkin takımda kalışısından öncesine denk gelir

aurelio tamamen rotasyon oyuncusu aslolan oyuncu değil şu iki yıl elbette ara ara necipin önünde oynayacaktır ama necip diğer altyapı oyuncuları gibi 10 maçta bir forma giymeyecek en az 2 maçtan birinde necip'i sahada göreceğiz.

dert etmeye gerek yok bence.

Cipher dedi ki...

Açıkçası ben bu genç oyuncuları oynatalım tutumuna pek katılmıyorum. Fırsat verilip denenmesi önemli ama rotasyon oyuncusu konumuna yükseldikten sonra artık iş genç oyuncunun elindedir. Necip iyi çalışacak, kendini sürekli geliştirecek Aurelio'nun formasını almasına izin vermeyecek, iltimasla yıldız olamaz Necip, ki Necip'in şu anki görüntüsü iyi çalıştığı yönünde, ofansif anlamda zaten Aurelio'nun çok önünde, defansif görevleri de yapabileceğini gösteriyor, daha iyi olacağının ışığını da veriyor, o yüzden Necip'in formayı kaptıracağını düşünmüyorum. Farkı açtıktan sonra son 20 dakika Aurelio girer toparlar defansı Necip de çok yorulmamış olur, bazı maçlarda da taktik amaçlı oynatılmayabilir.