20 Eylül 2010 Pazartesi

Geçmiş Olsun

Tartışmasız ligin en yetenekli kalecilerinden birisi Hakan Arıkan , Cenk Gönen , Recep Onur Kıvrak ve Volkan Demirel ile birlikte Türk futbolunun en önemli kalecisi ama yıllardır kendisini yedek kulübesine bağlayan sebepler nedir diye sorsak yan top zaafiyeti ve Rüştü Reçber'in tecrübesinden başka cevap alamayız.

Lige o kadar iyi bir giriş yaptı ki Rüştü'nün adının unutulmasına sebebiyet verdi, deplasmanda Plzen'den fark yemememizi sağlayan tek kişiydi, bu da Schuster'in onu 1. kaleci olarak değerlendirmesine neden olmuştu.

Cenk Gönen'in kusursuz performansı şu saatten sonra Hakan Arıkan'ın birinci tercih olarak değerlendirilmesini zorlaştıracak , hele ki arkasında Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi ismi Rüştü de varsa bu eksiklikleri Hakan Arıkan için çok büyük bir handikap.

Bugün ilk golü yememize neden olsa da oyundan çıkana kadar iyi oynadı, zorunda olmadıkça topu bazıları gibi şişirmedi. Üzülmez ile çarpıştığı an ise tartışmasız maçın en şanssız anıydı, maç sonu öğrendik ki travmaya bağlı bilinç kaybından hastaneye kaldırılmış ve geceyi hastanede geçirmek zorunda kalmış. Kendisine acil şifalar diliyor yan top sorununu çözüp Cenk ile birlikte ligin en iyi kaleci rotasyonuna devam etmesini temenni ediyoruz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sadece olumsuz yanlarindan da bahsetmemek lazim, topu oyuna sokmada baya bir ilerleme kaydetti. Gerek eliyle gerekse de ayagiyla topu oyuna cok hizli sokabiliyor. Bir Cordoba degil elbette ama Rüstü'den de cok daha iyi. Bir süre daha 1. kaleci olarak kalmasi gerekir. Dün atilan iki gol de kaleci hatasindan kaynaklandi ancak Hakan'in yedigi gol daha fazla gündemde kaldi.

tearkan dedi ki...

Bence de şu imla kuralları işine biraz daha dikkat etmelisiniz.

Hakan'a çok geçmiş olsun. Kaleciliği konusuna gelince ben o konuda şüpheliyim açıkcası. Hakan'ın refleksleri çok iyi; fakat topu tutma, yan top ve konsantrasyon sıkıntıları var maalesef. Çok fazla top sektiriyor. Yan toplar konusunda çıkayım mı çıkmayım mı derken dünkü gibi arada kalıp gol yiyor. Olup olabileceği bu Hakan'ın. Beşiktaş gibi bir takımda hiçbir zaman için direk birinci kaleci diyebileceğin, bütün sezon güvenebileceğin istikrar ve yeteneğe sahip değil benim gözümde.

sozcelyk dedi ki...

Yapıcı eleştirin için teşekkürler tearkan,bu konuda biz de çok hassasız yeni bir oluşum olduğu için bazı aksaklıklar olabiliyor ama zamanla çoğu şey rayına oturacaktır.