17 Eylül 2010 Cuma

Beşiktaş - CSKA Sofya / Değerlendirmeler

Hakan: Fazla tehlike görmedi kalesinde, topu oyuna sokuşlarda da başarılıydı.

Zapo: Fazla etliye sütlüye karışmadan oynadı, bir iki bindirme yaptı ileriye, bu hareketleri daha çok yapabilir oyun tıkandığında.

Ferrari: Sakatlanana kadar iyi bir oyun sergiledi hava toplarını yine bırakmadı kimseye, hamle zamanlaması hatasından dolayı yaptığı bir iki faul var. Sakatlanması Schuster'in oyuna müdahalesini geciktirdi.

Ekrem: Savunduğu adam tehlikeli olduğundan ya da anlaşmazlıklardan dolayı ofansta pek görünmedi, önemli bir hata yaptı arkada tek adamken, onun dışında vasat oynadı diyebiliriz. Bir de arkadaş ne çok dönüyor bu adam yav, bir ara boş alanda bile klasik hareketini yaptı top taca çıktı.

İbrahim Üzülmez: Sahanın en iyilerindendi, bir ara ard arda yaptığı estetik hareketlerle Quaresma'ya selam gönderdi. Bu gidişle İsmail anca kumda oynar.

Hilbert: Bu adam sinüsoidal dalga gibi, çok iyi bir hareket yapıyor, güzel bir pas atıyor iki dakika sonra saçma sapan bir hareketle unutturuyor hemen doğru işlerini. Onun sebebinin de ligde pek forma bulamaması olduğunu düşünüyorum, hem takımdan uzak kalıyor hem de morali bozuluyor ama kesinlikle Holosko'ya tercih ederim. Hem defansta duracağı yeri biliyor hem de pas trafiğine katkıda bulunuyor.

Ernst: Yine üzerine düşeni hatasız yaptı, golü atıp günü kurtardı. Haklı olarak Schuster'in değişmez oyuncusu konumunda.

Guti: Senin bu takıma geldiğin günü bir kenara not edip her sene kutlasak yeridir. Adam sanki pilot kameradan görüyor sahayı. Kim nerde nereye koşuyor, nerede verkaç yapılabilecek adam var, görüp ayağa teslim atıyor pası ama ne yazık ki henüz kendisini anlayabilen fazla oyuncumuz yok, anlayanlar da yedek kulübesinde olunca bugün baya sıkıntı çekti sahada, özellikle Holosko'ya baya küfür etmiştir sanıyorum. Çok sayıda güzel pas verdi ama son dakikaya kadar pek değerlendiren olmadı. Arada yaptığı fauller bile yerinde ve güzel.

Tabata: Holosko ve Nobre'yle pek anlaşamadı, kaçırdığı golü atsaydı oyun farka gidebilirdi. Kendisini ilk 11'e fazla alıştırmamak lazım.

Holosko: Guti verkaç yapmak için pas verir topu geri veremez, Guti ara pası atar anlayamayıp koşmaz, Guti gollük pas atar saçma sapan kararlar vererek pozisyonu pozisyon olmaktan çıkarır. Quaresma kenarda olunca top tutan adam eksikliğinden dolayı ayağına çok top geldi ama ne yazık ki etkisiz kaldı. Nihat formsuz Holosko formsuz neyseki Q7 ile G14'ümüz var.

Nobre: İstekliydi, çok çabaladı ama bir yanında Hilbert, bir yanında Holosko olunca, Tabata da etkisiz kalınca pozisyon bulamadı ama hep atakların içerisindeydi, bu sene farklı bir Nobre izleyeceğiz gibi görünüyor umarım böyle devam eder.

Quaresma: Girer girmez sorumluluk almaya çalıştı, sahanın her yerinde top istedi, hem sakatlığını tam atlatamamış olmasından hem de rakibin fazla boş bırakmaması yüzünden fazla şey yapamadı.

İbrahim Toraman: O da risk almadan oynadı, göze batmadı ama bu adam stoper oynayınca rahat olamıyorum bir türlü.

Bobo: Ayağına fazla top gelmedi haliyle vasat bir oyun sergiledi.

Schuster: Yaptığı rotasyon az daha 3 puana mal oluyordu, yaratıcı oyuncu eksikliği varken orta sahayı kalabalık tutmasında fayda var. Fener'e de yaralı hayvan dedi ya da lost in translation oldu bilemem ama bu lafını kullanır bizim medyamız.

Taraftar: Golden sonra Fener'e gerekli göndermeyi yaptılar :)

CSKA Sofya: Hiç golü düşünmediler, soldan Nelson bomboş ilerlerken hiçbir oyuncuları bindirme yapmıyordu, akıllarının bir ucunda gol atmak olsaydı işimiz çok daha zor olabilirdi.


3 yorum:

ASVALTTAICENLER dedi ki...

avrupa maclarinda doksaninci dakikada gol yemek bize has bir olaydi, artik yemiyoruz atiyoruz..

ASVALTTAICENLER dedi ki...

bir guzel olayda eger bu mac berabere bitseydi renklilerin medyasi Schusterin agzindan girip burnundan cikicakti, bu sonuc onlari biraz olsun durdurur..

Gökhan dedi ki...

ilk yarıda nasıl olsa kazanırız rahatlığı, 2.yarıda da derbi öncesi saçma sapan bir puan kaybı olmasın diye ortaya konan ekstra efor vardı bence.

bu tip maçlarda erken gol bulmak çok önemli. yine de kazandık ama ferrari'yi kaybettik.

zemin de umarım söylendiği gibi 6.hafta düzelmiş olur.