23 Eylül 2010 Perşembe

And Oscar Goes To... İbrahim Button...



Onlarca oyuncu, yönetmen, senarist, kameraman, ışıkçı ve bir dünya sinema emekçinin çabaları bazen bir filmi iyi yapmaya yetmez. Onca şeyin içinde, binlerce zincirleme hatanın doğurduğu emeği bir kişi kurtar bazen. O kötülükler içinde, o bataklıktaki yasemin gibi parlar ve takdir alır.

İşte Beşiktaş'ın sol kanat filminin jönleri içinde ayrı bir yerdedir İbrahim Üzülmez. Her yeni yönetmenin, sol kanat filmine davet ettiği konuk oyuncular uzun soluklu olmadı ve jön 10 senedir spotların altında parıldamaya devam ediyor.

Ha ben küfür etmedim mi maç izlerken, ettim ama "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diye boşuna dememişler. Bu hakkı bizlerden söküp alan İbrahim Button için açılacak parantezin hiç kapanmaması gerektiğini düşünenlerdenim.



Guti, Quaresma gibi karamponlu futbol sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşıp rol çalma konusunda büyük başarıya sahip olmak ve oynadığı futbolla onlarıla birlikte yükselmek alkışlanacak birşey. Bu yöneden bakıldığında Quaresma'nın gösterdiği performansta İbrahim Üzülmez'in, Button'un gösterdiği performansta Quaresma'nın direk katkısı var.

Futbol bence bazı yönleri ile puzzle yapmaya benziyor. Kenarları yaptıktan sonra eldeki parçaları ortaya yerleştirmek daha kolay oluyor. Durum böyle olunca Beşiktaş'ın sol kanadında yaşananlar gelecek için ümit veriyor ve sağ kanada da bir Üzülmez aramaya itiyor bizi.

"Amatörde bile sağ bek oyanamadım." açıklamasını duyduğumda "Sen kalede bile oynarsın. Sen benim çocuklarıma Metin ile Feyyaz ile Ferdinand ile Ali ile birlikte anlatacağım bir efsanesin" demek geldi.

5 yorum:

tannhauser dedi ki...

36 yaşında olmasına rsğmen formaya ismini yazdırdığında aktif olarak kullanabileceğini bildiğin, dahası aynı formayı emekli edip duvarına asabileceğin büyük kaptan.

sozcelyk dedi ki...

30 yaşından sonra kendini geliştirebilen nadir futbolculardan.

The Eagle Abroad dedi ki...

Onu bunu bilmem ama, Sifo'dan ve Tayfur'dan sonra Delinho'ya da mükemmel bir jübile yakısır.. Belki de Real Madrid ile, kimbilir...

mustafa dedi ki...

@ Gurbet Kartalı Geçen yıl Athletic Bilbao nun efsane oyuncusu Joseba Etxeberria için yapılan jübile nin videoları bloglarda yayınlanmıştı . Etxeberria nın jübilesinde A takıma karşı tüm altyapı oyuncuları maç yapıyorlardı ona benzer veya farklı kendine özgü bir jübile düşünülebilir

Unknown dedi ki...

bende Athletic Bilbao nun organizasyonuna hayran kalmistim, umarim bizde boyle bir yarartici jubile yapabiliriz iboya.