3 Kasım 2010 Çarşamba

Haftanin Oyuncusu Necip Uysal#5

Okuyucularimizdan gelen yorumlardan sonra Haftanin oyuncusu Necip Uysal oldu. Arada Ersan, Guti ve Ernst diyenler olsada cogunlugun gorusu Necip Uysal, macta yaptigi tek hatanin sonucunda notunun kirilmamasi ayri bir guzellik diye dusunuyorum, zaten hatadan sonra mental gucune atifta bulunulmus, maci biran bile birakmayan nadir isimlerdendi, agar zeminde ayak basmadik yer birakmadi. Ozellikle Sivasspor'lu oyuncularin sert oyununa bizden cevap veren isim oldu. Bu cocuk her gecen hafta ustune birseyler koymaya devam ediyor, attigi gol bana gore muhtesemdi, pozisyondan once ayagi kaymasina ragmen dengesini iyi ayarlayarak topun ustune yuklenerek son gol vurusunu yapti, cogu oyuncu orada ya ayaga bile kalkamaz yere duser yada dengesini iyi ayarlayamayip cok zayif bir sut cikartir. Ikinci yari on direkte bir kafa vurusuda cok az farkla auta gitti, eskiden Ibrahim Toraman atardi bu tur golleri, anlasilan Necip bayragi devralmis abisinden genelde o on direge kosu yapiyor bu sene, orada onemli olan zamanlamayi iyi ayarlamak, buda tecrubeyle olusan birsey, mac sayisi fazlalastikca Necip skorada ciddi anlamda katki yapabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu. Yaptigi yan pas hatasi aslinda cok basit bir hata bizler gibi O da bunun farkinda, bardagin dolu tarafindan bakacak olursak Necip orada gayet gelisi guzel bir vurus yapabilir topu sisrebilirdi fakat O yillardan beri altyapida ogrendigini, Schuster'in ayaga pas telkinlerini dinledi ve cok basit bir hata yapti, bugun o hata Necip'e cok sey ogretti, bundan sonra o paslari topun altina girerek yapacaktir yada hic yan top hevesi icine girmeyecektir..
Bildigime gore Necip hala idmanlara metrobusle gidip geliyor, bu cocukta baska birsey var, onu hala cozemedim, sanki bu takimda yillardir oynuyormus gibi hissediyorum, O bu hafta golu attiginda sanki sampiyon olmusuz gibi hissettim, O driblinge basladigi zaman adrenalim yukseliyor, birisi ona sert girdiginde kardesime vurmuslar gibi uzuluyorum, o bir ara pasi attiginda koltuktan firliyorum, sut attiginda topa sekil vermeye calisiyorum kendi kendime.. Cocuk seni cok farkli, derinden bir yerlerden, en harbisinden seviyoruz..

2 yorum:

fabianernst dedi ki...

bize farklı gelmesinin en buyuk nedeni altyapidan çıkan sergen serdar ozkan batuhan dir. son 15 yılda altyapidan çıkartıp oynattığımız 3 adamın yapisiyla (beşiktaşa yakışmayan karaktersizlikleriyle )necipin yapisi çok farklı.sahadaki duruş ve maç dışındaki hareketleri değişik bunlardan. bu çoçuğun yuzu de temiz biraz cidden temiz guzel bir çoçuğa benzemıyor mu.hani derler ya bu adam iyi yuzlu nur yuzlu fln bu çocuğa bakınca ole hissediyorum.ben necipe bakınca bu adamalara benzetemıyorum rıza kaptana benzetiyorum

Levent dedi ki...

İleride oğlum olursa adı Necip olacak.

@fabian'ın bahsettiği adamlardan sonra Necip'i görmek bana çok büyük huzur veriyor. Gerçek Beşiktaş duruşunu görüyorum, başta karakteriyle, oyunuyla, duruşuyla Beşiktaş'a yakışan oyuncudur Necip. Yaptığı hatayı herkes yapabilir, doğrular hata yapılarak öğrenilir zaten. Asıl önemlisi yazıda da belirtildiği gibi yaptığı hatadan sonra daha da hırslanıp oyununu üst seviyeye taşımasıdır.