11 Kasım 2010 Perşembe

Biri Schuster'e Anlatsin


Turkiye Kupasinin ne kadar cazibesi var? Bu kupayi kazanan takimin Avrupa Ligine katilmasi disinda herhangi bir cazibesi bana gore yok, son yillarda bizim bu kupaya ambargo koydugumuz gercegide mevcut, peki Fenerbahce'yi hep finalde yenmeseydik neyle ovunecektik.. Fenerbahce bu kupayi zaten bir kez alsa bana gore bu kupanin hic bir cazibesi, onemi kalmayacak, sevenler kavusacak film mutlu sonla bitecek. Bu sebepten dolayi Fenerbahce'liler disinda da bu kupayi Fenerbahce'nin kazanmasini isteyen yok..

Bizim Gaziantep'e gittigimizde kadroda su oyuncular yer aliyor Hakan Arıkan, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Yusuf Şimşek, Ricardo Quaresma, Onur Bayramoğlu, Ersan Gülüm, İbrahim Üzülmez, Michael Fink, Necip Uysal, Roberto Hilbert, Nihat Kahveci, Bobo, Rodrigo Tabata, İsmail Köybaşı, Filip Holosko, Erhan Güven. Guti disinda tam kadro gittik Antep deplasmanina. Schuster'i elestirmeyecekmiyiz elbette elestirecegiz, ozellikle onu Turkiye kupasinin onemsizligini ogrenmedigi icin elestirecegiz. Turkiye'yi taniyan hic bir antrenor Avrupada ve ligde zirve icin oynarken Turkiye kupasinin ilk macinda karsilasacaklari 2. lig takiminin macina as kadrosuyla gitmez. Ozellikle takimin kondisyonunun tartislidigi yerde bu hataya dusmez, biz Gaziantep Belediye'ye yenilsek belki uc bes catlak ses cikar ama 5 atsak kimseninde umrunda olmaz, hatta size ben soyle soyleyeyim su ortamda Besiktas'in Kupa maclarina as kadroyla devam edecegini gordugum icin Besiktas'in grup maclarinda elenmesini isterim, bu takim 3 kulvarda basa yarisabilecek kadro derinligine, kondisyona, mental yapiya sahip bir takim degil. Ustelik siz bu maclara as kadroyu goturerek hem beklentileri yukseltiyorsunuz hemde futbolcular uzerinde inanilmaz baski olusturuyorsunuz. Besiktas bu maca ful A2 takim ve Necip, Onur, Cenk, Koybasi, Ersan takviyesiyle ciksa kim ititraz edebilir. Her zaman demiyormuyuz birakin gencler oynasin, bu macta gencler oynamayacaksa hangi macta oynayacak bu adamlar.

Son zamanlarda Schuster'in uzerindeki baski giderek artmaya basladi. Bu ortamda Tayfur'un cikip hocaya Turkiye'yi, lig ve kupa maclarindaki farkliliklari anlatmasi gerekir. Schuster'in ne kadar Tayfur'la iletisim halinde oldugunu klubun icinde olmadigimiz icin bilemiyoruz fakat sonucta Tayfur Almanca konusabilen bir adam ve Schuster'le iyi kotu bir diyaloglari olduguna inaniyorum. Eger Schuster Kupa maclarinin da lig maclari kadar onemli oldugunu dusunuyorsa cok buyuk bir yanilgi icerisinde, eger bunlari biliyorda futbolculari cezalandirmak icin tum as kadroyu bu yogun mac trafigi icinde Antep'e goturuyorsa orada daha buyuk problem var. Besiktas inatlasma mecrasi degil, ask baska is baska..

4 yorum:

yilmaz dedi ki...

Sanki bu yıl avrupaya tek çıkış noktamız bu ZTK gibi görünüyor.

umarım yanılırım.

Unknown dedi ki...

@yilmaz
avrupaya tek cikis yolunun ZTK olduguna inanmiyorum, eldeki kadro gayet ligde ilk 3 arasina girebilecek kapasitede bir kadro, elimizdeki adamlari dogru sekilde rotasyona sokabilirsek bu kadro ligde is yapar. Genclerle takviyeli A2 takimida kupada bir ceyrek final gorurse ben en az A takim ZTK da sampiyon olmus kadar sevinirim, ustune A2 takiminda oynayan genclerin gelisimine katkida bulunmak gibi bir avantajida gozardi etmeyelim.

ceyhun dedi ki...

ben bu maçı kötü giden süreci ve taktik eksikliğimizi giderme açısından şans olarak gördüm ve hocanın o sebepten bu kadroyu götürdüğünü düşünüyorum. aynı sene başında villareal maçındaki gibi.

bu dönem iyi atlatılırsa ileride daha fazla gençle gider umudundayım.

Unknown dedi ki...

@ceyhun
Keske takim biraz dinlendirilseydi diye dusunuyorum..