10 Kasım 2010 Çarşamba

Delgado'ya Acik Mektup

Delgado sen burdan giderken pek fazla kisi uzulmedi, uzulenler arasinda bir ben vardim bir bizim yazarlardan matiasemilio birde eksibesiktas'tan Eser, O'da simdi askerde zaten. Oysa ne umutlarla gelmistin Isvicre'nin Basel'inden, sen bizim yeni maestromuz olacaktin, son sene avrupada attigin 7 gol bizim icin 5 yildizli pekiyi referansti. Hakkini verelim attigin gollerde oyle az buz guzel goller degildi, hepsi birer jeneriklik gol edasi tasiyordu, bizde de atmadin degil o gollerden, hemde en kralindan attin, senin o Antalyaspora attigin golu kim atabilir simdi, gecen gun senin yerine hala bizde oynayan ufaklik yine 6 pastan iskaladi topu, kahretti bizleri, bizi kahreden o kacirdigi gol degildi oysa, onun hala senin yerine oynamasiydi bize en cok koyan.. Sana kucuk maclarin adami dediler, keske hala burda olsaydinda kucuk maclari kurtarsaydin en azindan, simdi kucuk maclarda bile senin gibi parildayan topcu yok, sen fiyakali adamdin, topa vurdunmu doksana gidecegini bilirdik en azindan..
Birde ne koyuyor adama biliyormusun, seni goz gore gore harcadilar kimsenin giki cikmadi.. Sen degilmiydin sezon basinda elit adamlarla bir baska oynayan, sen degilmiydin Quaresmayla verkaclara girip bizi heyecanlandiran, Guti'yle kisa paslarla topa hukmeden, sonra ne oldu.. Seni hic oynayamayacagin bolgeye ortasahanin gerisine attilar, bir yemi ac kurtlarin onune atar gibi, olmadi tabi.. Senden pres yapmani, kendi oyununa ihanet etmeni istediler, sen yapamadin tabi, yapmaya calismadinmi onuda yaptin ama tribunler coktan salya dolu agizlarla hirlamaya baslamisti.. Seni gozumuzun onunde harcadilar Matias. Daha sonra tovbe ettik ortasahada inceci adam oynatmaya, ne Tabata oynadi orada ne Yusuf, nede Guti.. Seninle basladi seninle bitti o macera..

Sen burdan giderken uzulmeyenler belki simdi vicdan acisi cekiyorlardir, senin yerine oynayan adami gordukce sen akillara geliyorsun emin ol, O'nun kadar oynamazmiydin.. Oynardin hemde en afillisinden oynardin, senin Marsilya macinda yaptigin asisti simdilerde ozler olduk, sana arapasi atiyor dedigimiz zaman millet bizimle dalga gecti, olur oyle seyler dedik takmadik kafamiza, ama senin yerine oynayan adamin yanindaki adama pas veremedigini gordukce kalbimiz aci ceker oldu. Sana zayif dediler, gucsuz dediler oysa sen yikilmaz bir kale gibiymissin, senin yerine oynayan adam daha darbe almadan dusmeyi aliskanlik haline getirmis, bir yasam tarzi olarak benimsemis, ama kimseler laf etmiyor ona cunku bizim sekize alerjimiz var..

Delgado kaptan keske burda olabilseydin, yine o karanlik tunelden 10 numarali formanla ciksaydin, formanin kisa kollarini daha yukari cekip bize kizilderili dovmeni gosterseydin, kapalinin onunden tango yapar gibi topla aksaydin Inonunun yesil cimlerinde, keske yine frikik oldugunda topun gersine gecsen uc adim geri cekilip topu o iki kale direginin birlestigi yere postaci edasiyla gondersen. Delgado kaptan sen gittiginde cok kimseler uzulmedi ama seni simdilerde mumla arar olduk..

5 yorum:

mustafa dedi ki...

Evet ne yazıkki , keşke kendiside paragöz babasına kanmasa bana geçen yıl oynamadığı halde para verdiniz bu yıl ki ücretimi 1 mil euro indiriyorum deseydide o japon çocuk gitseydi. 2.4 mil euro alıp 3 gol atamayan adam gitseydide Tello kalsaydı. Q7 ile kanat değiştirip oynasalardıda görseydi millet 4-3-3 ü . matiasıda katıp bi 4-2-3-1 seyrettirselerdi millete

------CENK--------------

EKREM---SIVOK---ERSAN---ISMAIL


-------ERNST----NECIP--------


Q7--------DELGADO--------TELLO


----------BOBO--------------

al sana kral kadro yedeklerde

Hakan,Rıdvan,Hilbert, Guti , Toraman,Deli,Nihat..

Guti dururken Delgadomu oynar diyenler e peki kırmayalım sizi Guti çıkarke matias girsin be abi.

Belediye maçında bir Nihat Necip değişikliği olsa idi yada tercihi Matias nasıl parlardı nasıl kazanırdık o maçı görürdük..yazık ki yazık..

Unknown dedi ki...

Mustafa bence Delgado kanayan sag acik veye sol acigimiza merhem olurdu, Tellonun yerine Delgadoyu koy, Delgadonun bosalttigi yere Gutiyi al sana takim.

ceyhun dedi ki...

abi tehlikeli yazılar bunlar, türk seyircisi tedirgin olur bunları okurken huylanırlar:)

matiasemilio dedi ki...

abi ne gerek vardı şimdi yaramızı deşmeye..
senin de dediğin gibi abi küçük maçların oyuncusu dediler,şimdi küçük maçları bile kotaracak,gutiye eşlik edecek bir adam bulamıyoruz..
neymiş savunma yapmıyormuş;bırakın Allah aşkına,onun yerine kalan herif çok yapıyor sanki..
Guti 70ten sonra tükenmeye başladığında schuster cesaret edemiyor onu çıkarıp tabatayı sokmaya,ama eminim delgado olsa bunu gönül rahatlığıyla yapabilirdi..
ister ilk altıda olsun ister kulübede,isterse dısarda kalan +2de olsun yine de bu takımda kalmalıydı delgadom..

Ozaniel dedi ki...

Delgado Tabata'dan daha iyi olabilir ama bence gitmesi doğru karardı. Delgado ne tam bir kanat oyuncusu ne de ortasaha. Arkasında iki oyuncu oynasa da Guti'nin savunmaya önemli bir katkısı var ve daha geride oynuyor. Beşiktaş'ın taktiğinde Delgado'nun oynadığı yer yok, Tabata'nın da yok. Ayrıca Delgado çok istikrarsızdı, güvenim yola başlayabileceğimiz bir oyuncu değildi.