25 Kasım 2010 Perşembe

Bu Ne Demek Hincal Dayi?

Konya golleri attıkça iki hocayı gösterdi televizyon.Konya'nın hocası Ziya Doğan daha üzgün duruyordu; Beşiktaş'ın hocası Schuster'den!..Ben olsam Lig TV'nin yerinde iki görüntüyü üst üste bindirirdim. Konya golü attığında Schuster ve Konya golü attığında Ziya Doğan... Hangisi daha üzgün? Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ziya, "Benim takımım bu hallere düşecek mi?" diye düşünüyordur herhalde!..
(Hincal Uluc)


Iste bu zihniyettir Turk Futbolunu iki adim ileriye goturemeyen, bu zihniyettir bizlere ligimizde sike oldugunu alttan alta afyonlayan, laf ciddiye alinmaya baslandimi bir dansoz edasiyla kiviran.. Dunyanin sayili basarili teknik adamlarin futbolu bilmedigini one suren, kendi capina bakmadan! Hasbelkader bir basari kazandikmi bizleri Dunyanin en iyisi ilan eden, dogal olarak ayni basariyi tekrarlayamayinca deli danalar gibi adam asmaya kosan. Futbolun hayata benzedigini soyleyen ama hakemlerin ya da futbolcularin basit bir hatasinda en aciz yorumlari yapan. Futboldan cok buyuk bir zevk aliyomuscasina anlatan, 3 buyuklerden birisi yenildiginde karsi takim adina bir tane bile iyi soz etmeyen, O dev takimlarin nasil yenildigini saatlerce cozmeye calisan. Bu hayatta herseyin olasi oldugunu rededen, daima guclunun kazanmasi gerektigini bizlere alttan alttan afyonlamaya kalkan.


Bir gidin Allah askina, birakin bir tane eglencemiz var onunda icine etmeyin, ben takimim kaybedince bir tane guzel soz duymak istiyorum, yenildigimiz takima emeginin karsiligi verilsin istiyorum, takimlarimiz rakiplerini yendiginde reel seyler duymak istiyorum, hata yapan hakemlerinde, antrenorlerinde, futbolcularinda birer insan oludugu gerceginin hatirlanmasini istiyorum. Lutfen artik " Futbolseverleri" rahat birakin!

4 yorum:

matiasemilio dedi ki...

abi röportajı yukarı taşısak ?

bacon1903 dedi ki...

Ayip!!!!Senin zihniyetle her sene biz sampiyonduk hincal.Senelerdir bjk hocalari agirlikta ligde.Ne yazikki biz 6 senede bir sampiyon olabiliyoruz.Ama normal takiminin bjkla maci var ya camur atican ayiptir gunahtir!!!!

Unknown dedi ki...

tama matias :d

Unknown dedi ki...

Besiktas kazaninca bunun gibi manali soylemlere alismistim, ama artik kaybedince bile laf sokmalari cok oluyor, ulan adam ister sevinir ister sevinmez, o zaman Ancelotti Chelseanin kume dusmesini istiyor!!