21 Aralık 2011 Çarşamba

Ne zaman geliyor, ya da niye gelmiyor?



Federasyonun resmi sitesinde de görsel olarak belirtildiği üzere ve forma kolleksiyoncularını da çok heyecanlandıracak bir şekilde sezon öncesi bu seneki formalarımızdan birininde kırmızı renkte olacağı, yedekten dahi olsa belirtilmişti. Geçtiğimiz sene yedek olarak tasarlanan gri yada daha doşru tabirle gümüş renkli formanın devre arası transferleri ile resmi olarak satışa sunulduşu ve ilk olarak Bucaspor maçı ile görücüye çıkarak oldukça da beğenildigini gözönüne alırsak, acaba yeni bir devre arası transferi ile de bu formanın bir nevi lansman tarzında bir tanıtımı yapılacak mı sorusu akıllara gelmiyor da değil.

Diğer yandan son bir iki gündür sosyal medya araçlarında şu an popülaritesi bir hayli yükselmiş olan Twitter ortamında bu konuyu yakından takip edenlerin bu formanın bu sene yine çıkmayacağı haberlerini paylaştıkları da görülmeye başlandı. Kesin bir kaynak yada bilgiye şu satırları yazarken ulaşamasamda çok yakında bu konuda daha kesin bir bilgi belkide bu postun altındaki yorum kısımlarında okuyucular sayesinde yerini alabilir diye düşünüyorum.

Şu kaos ortamında devre arası transferi pek olacak gibi gözükmesede, belki Alves'in sağ bacağının da sol bacağı gibi bir kaç milyon euroya alınması ile bu formanın tanıtımı yapılıp biz forma severlere tatlı bir sürprizde yapılabilinir.

Öte yandan kifayetsiz, beceriksiz ve pazarlama anlayışının sıfır olduğu içerdiği ürünlerin kalitesinden belli olan Kartal Yuvalarının ve idarecilerinin durumuda göz önündeyken, klübe maddi açıdan yarar getirebilecek böyle bir adımı atmayacaklarına dair çok kuvvetli şüphelerim bulunmakta. Özellikle yeni yıl arefesinde herkesin sevdiceğine bir hediye almak için sağa sola bakındığı şu ortamda yeni yıl sonrası çıkarılacak bir ürünün satış planlamasıda ne derecede başarılı olur, o da bir muamma olarak devam etmekte.

Sanırım yönetim şu ana kadar satışı belkide kolleksiyoncular dışında hiç olmayan ve tamamı ellerinde kalan tarihteki en rezil şekilde dizayn edilmiş çubuklu formaları satabilmek için son bir iki maçtır bu formalarla takımı sahaya sürsede, kötü malın yine satılamayacağını anlaması daha ne kadar yıl alacak pek de merak uyandırıyor.

Bir iki ay kadar önce bir internet sitesinde kırmızı formanın korsan ürününün boy boy satıldığını da göz önüne alırsak, yönetimin yine bu konuda her sezon olduğu gibi sınıfta kaldığınıda söyleyebiliriz sanırım.

2 yorum:

KCKF dedi ki...

Real Madrid'in kırmızı formasını gördüğümde hayran kalmıştım. Yukarıdaki resimdeki tasarım da muhteşem. Bugüne kadar hiç forma alamadım ancak kırmızıyı çıktığı gün alacağım. Ocak'ı hevesle bekliyordum, umarım Twitter ahalisi yanılır.

The Eagle Abroad dedi ki...

Benim tahminim eger yine bir devre arasi transferi olursa kirmizi formala gelir havaalanina, yok eger olmazsa yine bir baska bahara kalir gibi... Dedigin gibi insallah twitter ahalisi yanilir...