9 Aralık 2011 Cuma

Beşiktaş-Manisaspor Maç Değerlendirmesi


Quaresma dışında ilk 11'e baktığımızda gördüğümüz şey dengeli bir kadroydu, bunların üstüne Fernandes ve Quaresma'nın takımla beraber topun arkasına geçmesiyle az pozisyon veren bir Beşiktaş vardı sahada.. Uzun zaman sonra Rüştü eldivenleri devraldı, bunda Cenk'in "Beşiktaş kanseri"ne sebebiyet veren performansı etkili oldu, karar bana göre yanlış değil, Fevzi'de ve Hakan'da yapılan gereksiz ısrar oyuncuların Beşiktaş kariyerlerini erken bitirmesine neden olmuştu, şimdi cenk otursun ve yaptığı basit hatalardan ders çıkarsın zaten gelecek sezonun ardından eldivenler uzun bir süre onda olacak..

Dün beklediğim Galatasaray galibiyeti gelince biraz karamsardım bugünkü maçtan, sonuçta Beşiktaş avantajlı duruma geçmişti ve tecrübelerimiz Beşiktaş'ın bu avantajı tersine çevireceğini söylüyordu.. Ilginç bir şekilde olmadı. Aksine Beşiktaş ilk yarı istediği gibi oynadı, kalesinde pozisyona benzer bir şey vermedi üstüne Quaresma'nın klas frikiği ve Mustafa Pektemek'in Torres vari golü geldi.. Mustafa için bu gol kırılma noktasıydı açıkçası.. Son haftalarda Almeida'da ısrar eden CC. gelen baskılara dayanamayıp Mustafa ile çıktı maça, Mustafanın golü yoktan var etmesiyle CC. gelen baskıların nedenini anlamıştır umarım.. Bana göre Almeida'ya atılan topların yarısı kadar pas atılmadı lakin Mustafa ekmeğini taştan da çıkartabileceğini gösterdi, 40 metre dribling ve vücut çalımından sonra yakın direğe o sertlikte bir şut çıkartabilmek için sağlam baldırlar lazım..

Ikinci yarı zorunlu olarak Quaresma-Holosko değişikliği yapıldı ve maç aslında oracıkta bitmişti.. Elde Veli, Mustafa, Holosko gibi hem dikine çabuk gidebilecek hem de defansif işi kotarabilecek adamlar vardı. Skorun 2-0 olmasıyla hem topun arkasına ailece geçilmeye hem de kapılan toplarda kaleye evelemeden gitmeye gerek vardı.. Sanırım Necip'in yaptığı pres kornere sebebiyet verdi Fernandes dönen topta Sivok'un ağzının içine kesince "Heading"i Almeida'ya nazaran koyu mavi olan Sivok darbeli bir kafayla topu çatala gönderdi ve maçın kanserejon etkisini başlamadan bitirdi..

Yediğimiz golde Necip Sivok'u bozdu, ortayı boşalttı, Rüştü boşa çıktı, Egemen izledi ve arka arkaya gelen bireysel hatalar golü getirdi fakat bu golden sonra Manisa hiç etkili gelemedi, Mustafa çıktı Almeida girdi.. Almeida diğer maçlara nazaran biraz daha top tutabildi, bunda yorulmuş Manisa savunmasının da etkisi vardı.. Holosko ikinci yarının başından beri beklediği pozisyonu buldu 50 metre dribling sonrası kalbimizi kazanacak pası verdi, Fernandes topa yetişemese arkada Almeida vardı lafın kısası 18 içinde 3 Besiktaşlı iki Manisalı vardı.. Fernandes'in vuruşunda top zor da olsa içeri düşmeye karar verdi.. Uzun bir süre sonra son 10 dakikaya koltuğa gerilerek maç izleyecektik.. Sezon başında beri skor üstünlüğünü ele geçirdiğimiz maçlarda bulduğumuz kontraları bir türlü gole çeviremiyorduk, bugün hem Mustafa'nın hem Fernandes'in golleri bu yaraya derman oldu..

3 gün sonra IBB maçı var, Abdullah hoca sonrası bocalamaya başlayan Belediyeyi yenip Trabzonspor-Galtasaray, Bursaspor - Fenerbahçe maçları sonucu sonrası liderlik koltuğuna oturma şansımız bir hayli fazla. Ilk devreyi lider bitirirsek "2008 Ernst etkisi" yapabilecek bir ortasaha ile bu takım play off un olduğu sezonu avantajına çevirebilir.. Ama önce şu IBB'yi bir geçelim :)

Hiç yorum yok: