17 Aralık 2011 Cumartesi

Aradaki 7 Farkı Bulun!



7 farktan fazla fark olduğu bariz aslında, geçen sezonla ve bu sezon futbolcuların kondisyonu arasında siyahla beyaz kadar fark var.. O günlerde de bir yazı yazmıştım Carlos Cascallana hakkında, kendisinin Atletico Madrid'in Paf takımının kondisyoneri olduğundan bahsetmiştik, zaten aşağıda linkini vereceğim röportajında da resmi olarak 2. seviye bir kondisyoner olduğunu belirtiyor.. Teknik direktörün en "alasını" getiren yönetim, cebinden bir kaç bin dolar daha fazla eksilmesin diye zaten gereği olmayan 1. sınıf kondisyoneri gerek görmemişti ki geçen sezonki maç trafiğiyle bu sezonun arasında da dağlar kadar fark var ya neyse ben size Roland Koch'un ve Carlos Cascallana'nin Beşiktaşın başındayken verdikleri röportajlardan birer pasaj vereyim, fark açık ve net.

Soru: Babanın uzmanlığı ile ilgili bir şey sorayım. Türkiye'deki futbolcuların fiziksel özellikleri hakkında ne düşünüyorsun? 70'den sonra yorulmaya başlıyor çoğu. Haftada 3 maç yapmaktan şikayet edenler var. Bence yeterli değiller. (röportajın linki için)

Cascallana cevap:
Türkiye'de futbol bir din! Şaka yapmıyorum. Her ülkede futbol sevilir ama Türkiye'de farklı. Bununla birlikte, futbolcular da işlerine aşık. Birinci dakikadan itibaren deliler gibi koşmaya başlıyorlar. Tüm maç böyle oluyor, ancak böyle olmamalı. Futbolcu gerektiğinde koşmalı, böyle olmazsa 70'den sonra pozisyonunda sabit kalmaya başlıyor.



Koch: Öyle bir takım olmalı ki iyi durumlarından dolayı hangi futbolcuyu oynatalım diye düşünmeliyiz. Bu noktada rekabet en önemli silahımız olacak. Testleri bunun için yapıyoruz. Futbolcuları takım olarak değil bireysel olarak ölçüyoruz. Örneğin bazı oyuncular hız testinde ilk 10 metre iyi son 25'te yavaş. Onu geliştirmemiz gerek. Bazı oyuncular sağa dönerken hızlılar ama sola dönüşte yavaşlar. O zaman defans oyuncusuysanız ve sola dönüşte ağırsanız oraya çalışmanız gerek. Bunları hepsinin seviyesini geliştirmek için yapıyoruz. (röportajın linki için)

Hiç yorum yok: