26 Eylül 2011 Pazartesi

Guti'yi Özledik


Carvalhal'in TV8'deki açıklamalarını izledim, en merak ettiğim konu Guti olanıydı, o sempatik Carvalhal Guti konsusunda bana göre sempatikliğini kaybetmistir.. Net bir açıklama yapmadı formanın herkese açık olduğundan bahsetti falan, genel politik tavır takındı ki hiç samimi bulmadığımı söylemeliyim..

Simao ve Quresma'nın kanattan çok forvet tipi futbolcular olduklarını söyledi, ne dediğini anlayamadım.. Quaresma tipik bir kanattır, Simao içeri kat eder, şut atar, çalım atar falan ama o da tipik bir kanat oyuncusudur.. Benim oradan çıkardığım şey şu; bir takımda 3 tane yıldız, tırnak içerisinde top rakipteyken mücadele etmeyen, pres yapmayan, topun arkasına geçmeyen adama yer yok, haliyle kabak Guti'nin başına patlamış, magazinde çıkan haberler de işin kaymağı olmuş..

Bu saatten sonra Carvalhal yönetimindeki Beşiktaş'ta Guti'nin olmayacağı açık, adam Quaresma'nın Bursa'da gördüğü sarı kartlar için ağır dedi, ceza vermeyecekmiş o yüzden, vay vay Güntekin neler oluyor öyle.. Umarım kantarın topuzunu kaçırmaz, yoksa o topuz bir yerleremize kaçabilir.. Biz de artık youtube dan açacağız Guti Reyisi hasret gidereceğiz, özellikle ara paslarını ve gollerden sonraki sırıtışını özlemişim keratanın..



5 yorum:

ozan dedi ki...

Quaresma forvet derken, 4-3-3ün oyuncusu demek istedi sanırım. o ara çift forvet üzerine konuşuluyordu. çift forvet oynatmayı sevdiğini ama quaresma ve simao oynarken çift forvet oynamanın zor olduğunu söyledi ki bence bunun tartışılacak bir yanı yok tamamen haklı...
Guti konusuna gelince oynamadıkça kahraman yaptık adamı... iki maç oynasa da ne olduğunu görsek hepimiz rahatlasak.

Unknown dedi ki...

@ozan

Guti'ye cok haksizlik etmiyor musun? Gecen sezon ligin ilk yarisinda acik ara kadronun en iyi oyuncusuydu.. UEFA da ceyrek final goren takimin en iyisiydi.. Bence bu sezon ondan yararlanmaliyiz..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Carvalhal'in tekmik direktor olmadigini biliyorduk da, Guti'yi oynatmazsa adam da degil...

ozan dedi ki...

guti'ye haksızlık etmiyorum. aksine carvalhal'e bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. ne teknik direktörlüğünü ne adamlığını koyduk.
quaresma kırmızı kart gördü, neden ceza yok diyoruz, bu adam bizde 2 kere kırmızı kart gördü ikisinde de yapabileceklerini denedi, çaba sarfetti, olmadı sinirleri yıprandı...
guti geçen sene çok iyiydi dediğiniz ilk yarıdaki eskişehir maçında öyle gereksiz bir kırmızı kart gördü ki belki de biz psikolojik olarak şampiyonluğu o maçta bıraktık. ha 10 gün sonra konya şeker kupa maçında sahaya çıktı diye, vay bee hani tatile gidiyordu işte büyük oyuncu şu maçta bile bizi yalnız bırakmadı diye alkışladık.
şimdi de madem 90 dk'yı kaldıracak gücü yok 60 dk oynasın sonra fernandes vs. girsin diyenler çıkıyor. ben bu ezikliği anlamıyorum arkadaş, sakat mı bu adam da 60 dk oynayacak, yaşlandıysa bıraksın futbolu.
geçen sene aykut kocam alex'i yedek bırakıyor diye eleştirildi, çok haklı bir eleştiriydi, her an sonuç değiştiren alex, sergen gibi adamları yedek bırakamazsın, sistemi onun üzerine kurarsın. öyle yaptı başarılı da oldu. guti'ye bakıyorum 10 numara değil bu adam şut yok, çalım yok. ön libero desen top çalma, adam kovalama yok. çok iyi pas atıyor, oyun açıyor tamam da alania maçında denediği ara paslarının çoğu başarılı olmadığı gibi kontra atak yememize de neden oldu.
başarılı olur mu olmaz mı bilmiyorum ama carvalhal bana bu takımın bir kişiliği olduğunu hatırlattı. zaten tv programında yönetimin de kendisine karışamayacağını, portekiz'de bunu deneyen bir yöneticiye kolundaki teknik direktörlük bandını çıkarıp al sen yönet diye verdiğini söyledi. o yüzden bence şu anda adamlığına, kişiliğine hakaret edilmesini haketmiyor.

Unknown dedi ki...

eskisehir'de gordugu kirmizi karti hakli buluyorsan diyecek bir sozum yok.