22 Eylül 2011 Perşembe

Fenerbahçe Süper Ligi

Günlerdir içimde tutuyorum bir şeyleri, ligin başlamasını bekledim, belki unuturum zannettim fakat o içimdeki sıkıntı geçecek gibi değil.. Lig başladı, güzel bir sansürdür gidiyor, kimse ağzına şikeyi almaz olmuş, her şey geçti gitti, tipik türk bunalımıdır ağır sarsıntılardan sonra tıp oynamak, devrimler oldu bu ülkede 20 sene konuşamadık, depremler oldu yıl dönümünden başka bir şeyi hatırlamadık, krizler geldi geçti ağır sansür kasışında bizleri teğet geçti, aydınlar öldürüldü; aman haa! şu birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerde sakın! denildi.. Hiç konuşmadık hep hasır altı ettik, üzerine gidip sorunu kökünden halletmedik ya da halletirmedi birileri.. şimdi şike var diyor birileri, herkes biliyor olduğunu ama son kullanma tarihi geçti.. Bu sezon şike olsa ne olur ki? Hakemleri eleştirmeye yüzümüz yok artık bu belki tek artısı oldu 3 temmuzun, gerisi çınar diye adlandırdığımız futbol tarihimizin yüz karası..

Bu saatten sonra hangi yüzle gelecek anadolu kulüp başkanları karşımıza, yıllardır kaybettikleri maçlardan sonra puanımızı çaldılar, ekmeğimizle oynadılar diyenler onlar değil miydi? Ya Futbolcular? Ekmek parası ağabey, 4 büyükler kollanıyor, çifte standart, yazıklar olsun be diyen onlar değil miydi. Yok hayır onlar değildi, onlar sadece para peşinde koşan tüccarlardı.. Para gelsin ama nasıl gelirse gelsin kafasındaki basit adamlardı. Kimse tahmin bile edememişti Fenerbahce küme düştüğünde düşeceği halleri, ondandır yıllardır ağlamaları, boşu boşuna ağladıklarını onlar da anladılar ama biraz geç oldu. Artık ligimizde maç kaybetmek kazanmak önemli değil arkadaşlar, Fenerbahce düştü mü düşmedi mi esas olan, düşmezlerse anadolu kulüpleri kasalarını doldurmaya devam edecek düşerse ligin statüsü ile bir kez daha oynanacak ve futbolumuzun lokomotifi ligimizde tüm ihtişamıyla karşımızda olacak bu kadar basit ve iğreti..

şimdi hiç bir şey olmamış gibi utanmadan maçları izlememizi istiyorlar, hatta sadece maçları izlemekle kalmayıp dekoderi olsun, forması, kombinesi olsun hepsiciğini almamızı istiyorlar. Neden? E o kadar da saf değilsiniz yani o adamlar evine nasıl ekmek götürecek, sende yani, havyarın kilosu kaç para haberin var mı senin? Sen al dekoderini, formanı gerisine karışma onlar halledecek gerisini. Statü değişecek Fenerbahcemiz kümede kalacak, taraftar eskisi gibi gollerde kendinden geçecek, Aykut Kocaman ağabeyimiz joker face oynamaya devam edecek, biz de ya bi şike vardı ne oldu ona diyip sonrasında koy g.tune devam et deyip devam edeceğiz işte bu.

Alçalabileceklerini biliyordum ama bu kadarı beni iğrendirdi, evet sadece iğreniyorum futbol ortamından, o takım elbise içindeki başkanları görünce midem bulanıyor.. Anadolu kulüp başkanlarından bahsettik Demirören'den bahsedecek hiç halim kalmadı, adını buraya yazmak bile istemiyorum, o yüzden o başkan sıfatındaki sıfatsızlar neyse o onların tırnağındaki pislik kadar bile değil..

Hiç yorum yok: