23 Eylül 2011 Cuma

Beşiktaş Bursaspor Değerlendirmesi


Geleceğin takımı diye lanse edilen takımın miadını doldurmuş gibi oynamasının bir sebebi vardır elbette. Eğer geleceğin takımı bugün elimizde var olan takımsa vay halimize, bugün tabelaya bakıp sevinmek her Beşiktaşlının hakkıdır ama gel gör ki kazanılan son iki maçta olduğu gibi bugün de sahada uyurgezer bir takım vardı, koordinasyonsuzluk, üretememek, neredeyse 80 dakika 10 kisi oynayan rakibi bunaltamamak ve tüm bunların sonrasında Quaresma'nin şekli bozmamak için gördüğü karttan sonra hayat öpücüğü gibi iki gol..

Geçen sezonun ikinci yarısından beridir taraftarın söylediği bir şey var, Simao ve Quaresma aynı anda olmuyor, bunu görmek için pro lisans sahibi olmanıza gerek yok, Simao ve Q7 çizgiye bitişik oynadıkları için santrafor her kim olursa olsun 4 lu defansın arasında kaybolup gidiyor, hele ki santraforunuz ekmeğini taştan çıkartan biri değilse atılan topların hepsi duvara çarpmış gibi geri dönüyor ve pozisyon yiyorsunuz. Elinizde Aguero tipi bir adam varsa eyvallah ama topla katedemeyen Edu ve Almeida ile işimiz çok zor bu sezon.. Tüm bunlara Holosko'nun golünü de ekleyince ne demek istediğim açık bir şekilde anlaşılıyordur heralde, bugün Q7 oyundan atılmamış olsaydı ve aynı pozisyonda ne yapacağını söylememe gerek yok sanırım, öncelikle defansın arkasına doğru koşu yapmaz ve çizgiye doğru yönelirdi, Ismail topu daha paralel keserdi ve Q7 çalım deneyip içeri keser ve defans topu rahatlıkla uzaklastırırdı.. Holosko ve Quaresma'nin özelliklerini bir kantara koysanız Q7 baya bir ağır çeker ama iste oyun sisteminde o Holosko Quaresma'dan çok daha önemli bir parça olabiliyor.. Futbol basit bir oyundur sözünün kelime anlamını gördük bugün Holosko ile beraber..

Ismail ve Sidnei'e ayrı paragraf açmak lazım. Sidnei Fernandes oyundan çıktıktan ve ortasaha boşaldıktan sonra orayı doldurdu, çok hızlı olmasa bile rakiplerinden bir adım önce düşünüyor, genç yasına rağmen bu özelliği çok önemli, ayakları ligimize göre iyi bir orta saha oyuncusu kadar teknik, yeni Guario Ronaldo'muz yolda diyebilirim.. Ismail ilk hafta Eskişehir deplasmanında Almeida'ya topu çarptırıp golü attırmıştı, bugün özellikle ikinci goldeki ortası orta değil pastı, top biraz hızlı veya yavaş ya da 1 metre geri veya ileri düşse o kolay görünen gol olmayacaktı, Holosko'nun da ölü yaprağı kafa vuruşunun hakkını vermek lazım tabii.

Cavalhal hakkında herkesin ortak görüşü çok sempatik bir adam, eyvallah ama olmayacağı çok belli. takım ileri değil geri gidiyor, Guti sorunu ortada hala bir çözüme ulaşmamış, takımın kalecisi kim belli değil, her hatalı golden sonra kaleci değiştirilmez, stoperdeki ikili kim hiç belli değil, rotasyon uygulamasının en son yapılacağı yerdir stoper ve kaleci bölgesi ama maşallah Carvalhal'ın buradan başka bir mevkide rotasyona gittiğini görmedik.. Bu takımın sağ beki kim belli değil, Ekrem mi, Toraman mi, Tanju mu, Hilbert mi belli değil. Simao ve Quaresma birlikteliğine yukarda değindik bu ikili beraber asla oynayamaz dedik, her maç bankolar.. 18 kisilik kadroya bile giremeyen Burak Kaplan, Mehmet Akyuz, Tanju bu yoğun maç takviminde forma sansı bulamayacak da ne zaman bulacak? Guti'ye çaktırmadan verilen disiplin cezası Quaresma'ya verilebilecek mi? Hep soru işareti. Bu takım neden beraber hareket edemiyor? Neden topu hep etkisiz bölgelerde eveleyip geveliyoruz? Stoperimizle Santraforumuz arasında zaman zaman 70 metrelik boş alan neden kaynaklanır ki bu hatayı artık amatör kulüpler yapmıyor..

Hep mi kötü? Hayır değil. Carvalhal takıma getirdiği müthiş bir şey var o da yıllardır hatta neredeyse bir asırdır çok çektiğimiz duran toplarda nerdeyse devrim yaptık.. Artık duran toplarda hem gol yemiyoruz hem de planlanmış varyasyonlarımız var, ön direk arka direk paylaşımı olsun, topa vurulmadan önce 18 içindeki tüm oyuncularımızın hareketli olması, ortayı kesen her kimse gelişi güzle değil kaçan adamı bulması vs.. Sırf bu yüzden kredisi var Carvalhal'in gözümde ama bu da onu çok götürmez!

Haftaya Antalya maçında Quaresma yok, keşke Carvalhal Quaresma cezalı olduğu için değil de bir şeyleri gördüğü için rotasyona gitseydi, haftaya daha iyi bir Beşiktaş izleyeceğimizden şüphem yok. Son sözüm Koch'a olacak, rakiplerimizin oyuncuları adale sakatlıklarından dökülürken biz de henüz bir problem yaşanmadı, geçen seneye oranla çok daha iyiyiz, bugün atılan son dakika gollerinde de Koch'un çok büyük emeği var, sağ olasın.

Hiç yorum yok: