21 Temmuz 2011 Perşembe

Durduramıyoruz


Oturdum sanki üstüme vazifeymiş gibi düşündüm, bir kulübün başına gelebilecek en kötü şey ne olabilir diye.. Transfer kazığı yemek, kötü takım kurup üstüne küme düşmek, taraftarınızın önünde 10 gol yiyip hezimete uğramak, ezeli rakibinize karşı farklı skorla yenilmek, borç içinde yüzmek, iflas etmek, bir şahısın gelip borç batağı içindeki takımınızı satın alması vs.. Hayır bunların hiç birisi şikeden daha kötü değil.. Sike haricindeki her seyle dalga geçebilirsiniz ki türlü türlü nedenlerden dolayı hepimiz öyle yada böyle rakip taraftalarla birbirimizi kızdırıp eğleniyoruz .. Fakat son günlerde Fenerbahce ile ilgili yapılan şakaların, dokundurmaların, alay etmelerin bittiğini gözlemliyorum.. Çünkü sikenin şakası olmaz, varsa öyle bir sey bunun dalga geçilecek hiç bir yanı yok, yokmuş daha yeni öğrendik hep beraber.. En aklı başında taraftardan tutunda en fanatik, gözleri takım renklerinden kör olmuş taraftarına kadar kimseden ses çıkmıyor, ne X'ten ne Y'den.. Herkes susmuş birbirine bakıyor ve yargıdan çıkacak haberi bekliyor.. Yargıdan ne sonuç çıkarsa çıksın sanmıyorum ki bu saatten sonra sike makarası yapılsın, garip bir ortam oluştu yada oluşturuldu bilemiyorum fakat benim artık sike konusu hakkında canım sıkıldı..

Bizler yani taraftarlar susarken bazıları durmuyor, duramıyor, durduramıyorlar.. Her gün ilginç ilginç pankartlar, demeçler, yürüyüş organize etmeler, futbolcuları ziyaretler, basın açıklamaları.. Ve bunların hepsinin üstüne sike yapmak ve suç örgütü kurmaktan yargılanan bir başkanın T-Shirtlerini bastırdılar bugün.. Sadece 10 Tl.. Ve resmi yayın organından yapılan açıklama "Hep Destek Tam Destek". Bir durdum ve düşündüm. Saydığım sebeplerden dolayı yargılanan bir başkanın "Hep Destek Tam Destek" adı altında T-shirtleri basıldı bugün bu ülkede, dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğimiz şeyleri görüyoruz bugün, ne tshirtlerin basılma amacı amaç değil, ne slogan slogan değil, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.. Hangi akla hizmet bunlar yapılıyor mantığım bir türlü almıyor.. Bu kadar kolay mı insanların duygularıyla oynamak, onları hala bugünde bile sülük gibi emmek, diğer bir takımın elinden alınan bir şampiyonluğun olduğundan şüpheleniliyor ve siz hala çamurun içinde debeleniyorsunuz ve sıçrattığınız pislikler temiz insanların uzerlerine dökülüyor, koskoca camianın adını lekeledikçe lekeliyorsunuz, çamurdan alıp bataklığın içine sokup çıkarıyorsunuz, aslında hepiniz aynı bok çukurunun içindesiniz ama bizim gibi körler oldukça daha çok ekmek yersiniz üzerimizden.

10 sene önce Aziz Yıldırım'a geri dön geri dön şarkısını söyleyen tayfa dışında kim alacak o tshirtleri? Hem neden sadece Azız Yıldırım tshirtu satılıyor? Orada Mosturoglu da var Ilhan Eksioglu da, Cemil Turan da.. Azız Yıldırım temiz onlar mı değil? Azız Yıldırımın forması satar onların mı satmaz? Hep destek tam desteği sadece Azız Yıldırım için mi? Onlar dış kapının mandalı mı? Umuyorum ve biliyorum ki gerçek taraftarın gözünde Azız Yıldırım bir hiç.. Onlar sadece bize sunulan bu boktan tiyatroyu izliyor, aynı bizim Demiroren sahnesini izlediğimiz gibi..

Yargıyı etkilemek amacıyla düzenlenen Fenerbahce yürüyüşüne 500 bin kisinin katılacağını öngörmüştü "durdurulamayanlar" grubu , basın bunu 10 binler olarak bizlere yuvarlak hesap yapmıştı.. Orada darbeyi icerden, en yakınından alan bu durdurulamayanlar grubu hızlarını kesmedi ve şimdi de tshirt kampanyasını başlatmış bulunmakta, buradan da yüksek ihtimal derslerini alacaklar, Fenerbahceli büyük bir kesim sırtlarını şimdilik camialarına dönmüş durumda yargının sonucunu bekliyorlar, durdurulamayanlar şartlar ne olursa olsun destek istiyor ve o desteği sadece geri dön geri dön tayfasından alabiliyor, onlardan da alacağı destek ancak '10 binler" olur, 25 milyonluk camia olduklarını varsayarsak 3 un birini bile alamamışlar..

Hiç yorum yok: