12 Ocak 2012 Perşembe

Carvalhal Hoca!




Hayatımda ilk defa Beşiktaş kazandığında kaybetmiş gibi hissettim.. Carvalhal'e geldiğinden beri hep mesafeli yaklaştım, sempatikliği iyi bir unsur fakat Beşiktaş'ın hocasının sempatiklikten önce daha farklı özellikleriyle ön plana çıkması gerektiğine inandım.. Sempatiklik sadece iyi bir insan özelliğidir fakat sempatik demek iyi bir hoca demek olmadığı gibi aynı şeyi insanlığa da uyarlayabiliriz, sempatik olmanız başlı başına sizi iyi bir insan yapmaz. Öncelikle dürüst olmanız, adaletli davranmanız gerekir, ancak bu sizi biraz daha iyi bir insan ve hoca yapabilir ..

Beşiktaş ilerisi için umut vermiyor, bunun takımla ilgisi yok, takım iyice yoğrulduğunda bizlere kazanmaya giden yolda nasıl mücadele edildiğini ve sonuca gidildiğini defalarca gösterdi.. Fakat bu mücadele eden ve sonuca farklı yollardan ulaşan takım bir planın programın değil sadece sakatlıkların ve şansın yardımıyla oluştuğunu görmek Carvalhal adının yanında büyük bir soru işareti yarattığı aşikar.. Beklenmedik sakatlıklar olmasaydı bugün hala Quaresma ve Simao'nun beraber oynayamayacaklarını iddia edip duruyor olacakmışız meğerse.. Quaresma'nın Beşiktaş'a geldiğinden beri en efsanevi futbolu koyduğu haftalara bakın Simao neredeymiş. Almeida sakatlanmasaymış Pektemek'i görmemiz için maçların son 10 dakikasını beklemek zorunda kalacakmışız.. Fernandes ki şuan takımın ve ligin en iyisi Trabzon maçı öncesi takımdan gönderilecek isimlerin başında geliyordu, o Trabzon maçında kötü bir performans Fernandes için terki diyar anlamına geliyormuş, Kayseri maçındaki Guti'yi hatırlayın.. Yabancı sınırlaması olmasa Savunmadaki tandemde Egemen yerine Sidnei boy gösterecekmiş ki zaten lige öyle başlamıştık.. Hilbert çoklarına ve bana göre takımın Fernandes ile en başarılısı fakat kadroya girebilmek için birçok sakatlık beklemek zorunda kaldı ve sakatlığından sonra forma şansı bulması tekrar sakatlıklara bağlı aksi takdirde Ekremin 360 dönüşlerini izlemeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi yok, sonuçta kadroya kutsal üçlü olan Simao, Q7 ve Almeida yazılacak, boşlukları doldurun..

Beşiktaş'ta çok fazla sorun var, en başta da yazdığım gibi dünkü galibiyete sevinemedim, nedenleri çok fazla.. sıralayacak olursam;

-Carvalhal'in kendisini sağlama almak için bırakın gençleri Burak'ın, Tanju'un, Mehmet'in yüzüne bile bakmaması.

-Sezon sonu gidecek olan Sidnei'ye forma verirken Atinç'ı aklına bile getirmemesi.

-Aldığı kısa sürelerde kaliteli kumaş olduğunu göstermesine rağmen Burak'ı Ekrem'in arkasına yazması.

-Muhammed'i mutemelen bu sezon süt kupasında bile izleyemecek olmamız.

-Gençlerin oynatılmaması ile ilgili soruya "şeker dağıtmıyoruz" şeklinde cevaplayan, gençlerin oynatılmasını onlara bir lütuf olarak bakan "sempatik hocaya" sahip oluşumuz..

-Bu seçimleri ve demeçleri yapan kişinin aslında altyapının başına getirilmiş oluşu..

-Pektemek sahadayken bir türlü pozisyonların içine sokulamaması, ne hikmetse Almeida girince bir anda 2 kez üst üste "arkadaşları" tarafından muazzam tek paslarla kaleciyle karşı karşıya bırakılması ve bunların hüsranla sonuçlanması..

-Carvalhal'in ikinci bir planının asla olmaması, giden maça müdahale edememesi, yenik durumdayken pes etmesi..

-Almeida ısrarı.

-Simao ısrarı.

Özet geç diyenler için; Gençlerin yüzüne bile bakılmaması, Portekizlilere yapılan toprak kıyağı, Hocanın taktik anlamında eksik kalması.

Bu sezon içeride kaybedilen derbi maçları pamuk ipliğine bağlıydı, maç bize birçok kere döndü fakat müdahale eksikliğiyle iki maçtan da beraberlikle ayrıldık, sezon sonu play-off var fakat derbi karnemize bakınca şampiyon oluruz demek fazla iyimserlik olur.

Almeida gerekirse serbest bırakılsın, Bobo gibi zamanında yaptığımız genç yetenek avına çıkalım diyeceğim de hoca elindeki genç yetenekleri oynatmayı şeker dağıtmakla bir tutuyor, topçu dediğin 30 yaşında olacak kafasını en uçlarda yaşıyor. Carvalhal hoca! tarihle aran iyiymiş önce Beşiktaş'ın bir tarihine bak, orada 3 yıl üst üste şampiyonluk göreceksin, kadroda kaç tane altyapıdan isim varmış bir say sonra Necip'i bu sene ne hale soktuğuna bak!

Son sözüm dün staddaki taraftara olacak, çarsı grubunu aratmadılar, küfür etmelerini çok istemiştim onu da yaptılar, umarım mesaj yerine gitmiştir.

6 yorum:

Fly like an eagle dedi ki...

Tüm tespitlerine imzamı atarım kardeşim.. Yüreğine sağlık.. Ama tek bir kişiyi atlamışsın. Başkan olucak şahsı!! Unutma.. balık BAŞKAN kokar !!

Unknown dedi ki...

@benyaptimoldu

Baskani unutmadim fakat bu yaziyi daha cok yesil zemin icin yazdim.. Carvalhal icin "ama cok sempatik" "mukemmel bir insan" ruzgari yasaniyor fakat ben sahadaki kararlarina bakarim, adaletli mi degil mi diye bakarim, genclere nasil yaklasiyor diye bakarim, iyi bir taktisyen mi diye bakarim, sempatiklik en son gelir.. iyi insanlig ayri tutuyorum, bunun sempatiklikle alakasi yok, Acun'a da cok semptaik diyen vardi..

Artik YD'ye diyecek lafim kalmadi, onu sorumlu bile gormuyorum, esas sorumlular Besiktas'in "olmayan" muhalefeti ve Besiktas'in "gercek sahipleri" kongre uyeleridir. Ciragan'da bir geceye yahut uc bes kurusuluk is ortakliklari icin milyonlarin sevgisini satanlar bu kulubun o sahipleridir.. YD kotu bir baskan degil kotu insandir, ustune kotu bir yoneticidir, Besiktas'a sahip olmak isteyen bir baskandir..

cagatay dedi ki...

1.Carvalhal'in kendisini sağlama almak için bırakın gençleri Burak'ın, Tanju'un, Mehmet'in yüzüne bile bakmaması.
cenk, ismail, necip, veli, mustafa takımda hali hazırda süre alan gençler.
2. Atınç'ı çok izlemedim sidnei oynadığı bir kaç maçta iyi bir oyuncu olduğunu gördük. bu oyuncu transfer edilebilir. bir oyuncu beşiktaş altyapısından yetişti diye beşiktaşda oynayacak kaliteye sahiptir gibi bir önyargınız var.
3. burakın devamlılığı hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz. üst düzey bir karşılaşmada sadece aldığı kısa sürede izlediniz. 90 dakika oynayınca nasıl bir performans vereceğini bilemezsiniz.
4. inşallah izleriz.
5. evet hoca şeker dağıtmıyor. bir şirketin operasyondan sorumlu müdürü gibi düşünebilirsiniz. şirketinizde genç diye kritik bir noktaya koyduğunuz bir çalışan var mı? kaldı ki zaten izlediğimiz gençler var demek ki hak eden oynayabiliyor.
6. şu an altyapının başında değil.
7. bunun carvalhal ile ne ilgisi var? almeida daha iyi pozisyon alıyor demek ki. veya mustafa arkadaşları tarafından sevilmeyen bir karakter. siz ırkçı düşündüğünüz için beşiktaşlı futbolcuları ve hocayı ırkçı olmakla suçluyorsunuz. hoca ırkçı ise fernandesi niye kesti? sidnei niye şu an oynamıyor?
8. pek çok maçta 451 4312 4411 433 424 gibi sistem değişiklikleri izledik. başarılı olunamamış olabilir. başka bir planının olmadığı nereden çıktı?
9. oyuncunun başarılı olacağına inanıyor. 2 ay sonra almeida her maç 2 gol atsa ne diyeceksiniz? ben de dayanamıyorum almeidaya keşke mustafa oynasa keşke holosko oynasa keşke bobo gitmese diyorum. ama biz doğru mu yanlış mı düşünüyoruz asla bilemeyeceğiz. bu kararı verene güvenmekten başka çaremiz yok.
10. oyuncunun başarılı olacağına inanıyor. 2 ay sonra simao her maç 2 asist yaparsa ne diyeceksiniz.

özet geç:
ben mustafa denizliyide, schusteride savundum. bir takımın iki senede bir hoca değiştirerek başarılı olabileceğine inanmıyorum. bu gün schuster dursaydı daha iyi bir takım ertuğrul dursaydı çok daha iyi bir takım izliyor olurduk bence. alınan kötü sonuçlardan sonra hoca eleştirmek çok saçma. eskişehir maçından sonra nasıl bir yazı yazmıştınız? ilk yarı sonunda takım hakkında ne hissediyordunuz?

Unknown dedi ki...

@Cagatay

1-Cenk hala takimin 1 numarali kalecisi olup olmadigini bilmiyor, Ismail'in alternatifi yok (Tanju var gormedik bak o da genc),Necip ilk 11 oyuncusuyken Carvalhal'le iyedege dustuve performansi olumsuz yonde ilerliyor, Veli aslinda kanat oyuncusu Simao dondugunden beri kanatta gorev alamadi bizler yuruyen carka comak sokulmaz diye dusunmustuk(en buyuk sorun bu),simdi orta sahada gorev yapiyor ve Alternatifi Julio o da yabanci oldugu icin kontenjana takiliyor, Mustafa gosterdigi performansla sans bulmasin oynasin!

2-Sidnei'in oynadigi maclara bir kez daha goz at Egemen, Sivok partneriyken kac kisilik kosmuslar.. Atinc hakkinda pozitif onyargiliyim, her besiktas altyapisindan cikan oyuncuya pozitif yaklasmisimdir, sonrasi oyuncunun performansina bagli.. Dedigin gibi Sidnei'yi gorduk fakat Atinc'i da boyle maclarda bir gorelim, gormeden yargilamak olmaz..

3-Dedigin gibi gormeden bilemeyiz, bu macta gorelim o zaman, burada gormeyeceksek evine gidipte mi gorecegiz?

4- Bu mentaliyele cok zor..

5-Tecrubeli calisanlarin yanina stajyer verilir mesela, buyuk sirketler yapar bunu, gelecegi adina umutlu oldugu genc kariyer hedefi olan ogrencileri yetistirmek icin alirlar bir kac ay denerler, yuruyen yurur gider, bu adamlarin icinden cikar o ceo'lar, operasyon mudurleri..

6- ???

7- Eger amatorde olsa futbol oynadiysan bu islerin her zaman oldugunu bilirsin. Insanlari lutfen tanimadan yargilamayalim, hele irkcilik gibi ciddi konularda, yakistiramadim size. Fernandes ve Sidnei olayina gelince Sidnei yabanci kontenjanina takildi ve Sivok ve Egemen bariz bir sekilde gerisinde ustelik kiralik.. Fernandes konusunda ise bu konuda Carvalhal'in bir karar aldigina kesinlikle inanmiyorum, yonetimin baskisi oldugunu dusunuyorum ayni sekilde Guti'yi takimdan uzaklastiran CC. degil yonetimdir.

8-Oynanan mactan bahsediyorum, ozellikle geri dustugumuz maclarda ortasaha cikarip forvet sokup kaybettirdigi maclar oldu.

9-bugun atani var onu oynat, biraz empati yap ve kendini Mustafa'nin yerine koy..

10- Simao bu saatten sonra son yarim saat oyuncusudur, yasi ve gecirdigi sakatliktan sonra ondan ilk 11 oyunculugu beklemek abesle istigaldir. Sundan 1 ay once Simao sakatlandiktan sonra takim kendini buldu ve biz yine eski hatalarimiza donmek icin caba sarfediyoruz aslinda butun olay bu.. Biz Carvalhal'in dogrulari buldugunu dusunurken o bize bunlarin sakatliklardan dolayi olustugunu gosterdi..

Ozet: Schuster'i ve diger hocalari ben de destekledim, teknik adam konusunda istikrara kafaya fena halde takmisligim var,istersen arsive bak burada Hocalar hakkinda ne yazilmis, millet Schuster gitsin diye bas bas bagirirken biz ne yazmis burada..

Eskisehir macindan sonra bir yazi yazmadim. Ilk yari sonunda takim hakinda olumlu dusuncelerim vardi cunku yine tekrar edicem kendimi: Carvalhal'in dogruyu buldugunu dusunmustuk. Simao yerine savasan Veli'yi sol acikta kullanacagini dusunmustum ne yazik ki Simao dondugunun hemen ertesi gun formayi tekrar verdi, adamin ayakta duracak hali yok, ona da yazik.. Quaresma'da dondugunde kutsal uclu tekrar birlesecek (Q7, Simao, Almeida) Hilber ya da Ernst kesilecek ve biz yine basa donecegiz hepsi bu..

The Eagle Abroad dedi ki...

Valla benim gorusum cok dar olacak bu konuda. Ne zamanki Rustu ve Tormana sakatlandi, takim toparlanmaya basladi. Ne zamnki Toraman ve Rustu takima geri dondu, takim bocalamaya basladi, bu kadar basit goruyorum ben su anki durumu. Ister sig goruslu deyin ister baska birsey, hersey bariz ortada...

gazhane tarafı dedi ki...

Q7 çoğu zaman takıma zarar veriyor... Hilbert gibi hırslı değil... Bize on bir tane Ernst ruhu lazım...