31 Ekim 2011 Pazartesi

Reçete; Uzak Forvet Holosko

Takım son 6 günde hemen hemen aynı kadroyla çıktığı 3 maçtan 7 puanla ayrıldı, kağıt üzerinde başarılı bir performans gözüküyor fakat sahada oynanılan futbolla taraftarı her maç dokuz doğurtan bir takım gerçeği var. Bu sezon koltuğa şöyle uzanıp hangi maçı keyifle izledik? Ben mesela artık son dakikaları izleyemez oldum, çünkü her an gol yiyecekmişiz gibi oynuyoruz, çok kolay pozisyon verip, topu yönlendiren takım olamıyoruz, genelde rakibi bozup çabuk ileri çıkmak gibi bir felsefemiz var, bunda da ne kadar başarılı olduğumuz pozisyona girip kaçırdığımız gollerle belli oluyor. Sakinlik problemimiz var, bu açık, Beşiktaş ligin açık ara en basit gollerini kaçıran ekibi konumunda, ligin başından beri özellikle 1-0 öne geçtiğimiz maçları bir hatırlayın, teorik olarak maç tam bizim istediğimiz kıvama geliyor fakat rakibi 3'e 1, 4'e 2 yakaladığımız pozisyonlarda ikinci golü bir türlü bulamıyoruz.


Bunda oyuncu yapısının büyük önemi var, Quaresma golü düşünen bir oyuncu değil zaten, bugünden örnek verecek olursak ilk yarıda soldan aldığı topla muhteşem uzadı rakip stoperi yere yatırdı vuruş açısını buldu sağ köşeye bir plase ile golü bulacak ama o yerde yatan rakibin belini kırmakla meşgul ve heba olan net bir pozisyon.. Veli çok coşkulu heyecanlı gidiyor geliyor, savaşıyor fakat rakip kale önünde çok telaşlı, bugün iki kere erken şut seçimleri yüzünden pozisyonları heba etti ki biraz sakin olsa maçın yıldızı olacak, şuana kadar çizdiği imaj bal yapmayan arı.. Fakat takımın onun enerjisine ihtiyacı olduğu bir gerçek, takıma kişilik kazandıran futbolcuların başında geliyor.. Ernst eskisi kadar rakip kale civarlarında bulunmuyor, muhtemelen hocanın direktifi yoksa bildiğimiz Ernst rakibi zorlayan bir ortasaha oyuncusu. O'nun eski rolünü Necip oynuyor, fakat mümkünse şut atmayı sıfırdan öğrenmeli, topun o kadar çok dibine vuruyor ki bugün ikinci yarıda önü bomboş olmasına rağmen topu Dolmabahçe Sarayına atıp muhtemelen oradan geçen bir vatandaşı sevindirdi... Artık takımın ilk 11 oyuncusu, 3 sezondur forma şansı buluyor ve gol katkısı neredeyse sıfır, gol katkısını geçelim asistçi de değil, 3 tane savaşan ortsaha çok güzel fakat Beşiktaş'ın gol rakamlarının artması için Veli, Ernst ve Necip'in süpriz koşularla, şutlarla, asistleriyle ön plana çıkmaları gerekiyor, yoksa şuanda olduğu gibi Quaresma'nin sihirli asistlerine ihtiyacımız var..

Aslında golü bulmak için reçete hazır bence bu maçta Carvalhal'de bunu gördü, reçetenin adı "uzak forvet Holosko". Şimdiye kadar iki golü var, ilkini hatırlayalım, Bursa deplasmanı Ismail orta sahadan aynı Old Trafford'ta yaptığı gibi çapraz kesiyor uyuyan defansın arkasına Holosko giriyor ve zor olan ama kolay gözüken golü yapıyor.. Bugünkü maçta Almeida çıkıyor Holosko sağa geçip Pektemek merkeze geçiyor, Quaresma beki çalımlayıp ortalıyor Pektemek geç kalıyor fakat orada uzak forvetin Türkiye'deki açılımı var "Holosko" müthiş bir koşu ile forveti ikiliyor ve zor olanı yine kolay gösteriyor..

Simao ve Quaresma'nin aynı anda sahada olduğu anlarda böyle bir golü görebilmemiz için ancak Necip ve Veli'nin ortasahadan gelip forveti ikilemeleri gerekiyor, aslında Veli bunu yapmaya çalışıyor fakat golcü değil, bugün Almeida ilk yarıda Velinin önüne göğsüyle muhteşem indirdi fakat Veli topun dibine stoper gibi girdi.. Hal böyle olunca "golcü uzak forvet" Beşiktaş için hayati önem taşıyor, sanıyorum Bebe bu sezon olsaydı şuanda en golcü oyuncumuz konumunda olacaktı, ne yazık ki sakatlandı, elimizde aslına Burak Kaplan ve Mehmet Akyüz gibi uzak forvet tanımına uyan oyuncular var fakat Carlos hoca bir türlü şans tanımadı onlara, özellikle Burak'ın A2 maçında yıldızlaştığını duydukça gelecek adına umutlanıyorum fakat A takımın maçları devamlı git gelli oluyor ve Carvalhal bu genç isimlere fazla güvenemiyor olacak ki dibinden ayırmıyor Burakla Mehmeti..

Burak ve Mehmet belki süpriz isimler, hoca fazla risk almak istemiyorsa o zaman muhakkak Holosko'ya sarılmalı, Quaresma veya Simao'dan birine kulübenin yolunu göstermeli, yapılan bütün ortalar forvet desteklenmediği için ya rakip stopre ya da kaleciye gidiyor, arada Almeida şam'da kayısı hesabına bir top alıyor onda da yalnız kaldığı için 4 stoperin arasından sihir bekliyoruz..

Zamanında Burak ve Koray'ı gözden çıkarabilecek kadar istediğimiz Holosko'ya hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyoruz, umarım Carvalhal bu ihtiyacı görmüştür, hafta içi Kiev maçında merkez forvette Almeida, hemen arkasında Simao ve kanatlarda Quaresma, Holosko'yu bekliyorum, maç zaten ya herro ya merro şeklinde geçecek. Beşiktaş'ın kadrosu bu lig için yeterli, dışarıda bekleyen Guti, Fernandes bu ligin üstünde oyuncular, onlarsız kaybetmemeye devam ediyoruz, iyi bir Guti ve Fernandes, uzak forvet Holosko, sağlıklı Pektemek Almeida rotasyonu ile ligi sürklase edebiliriz. Artık seri galibiyetler yakalamanın zamanı geldi diye düşünüyorum, sahi ya 4 maç üst üste kazanmayalı kaç sene oldu?

Hiç yorum yok: