16 Mart 2012 Cuma

Kısa Kısa


Tarihimizde yeni bir sayfa açmak üzereyiz.. Gelmiş geçmiş en kötü Başkanı uğurlarken bile kafalarda hala acabalar vardı.. Ya kendi adamlarını yönetime getirirse, ya hibe ettiği parayı hemen isterse, ya geri dönerse gibi onlarca soru işareti yerini yavaşça noktalara bırakıyor.

Demirören'in adamı olarak görülen Yalçın Karadeniz adaylıktan çekildi, hem de hiç anlaşılmayacak şekilde. Seba'nın "söylediklerim yanlış anlaşıldı" demecinden bir gün sonra yarıştan çekildiğini açıkladı Karadeniz. Peki neden Seba daha ilk bu söylentiler çıktığında, Karadeniz başkanlığa "mecburen" aday olduğunda, durun ben kimseyi işaret etmiyorum demedi? Serdar Adalı bu sebepten çekilmedi mi? ibrahim Altinsay'ın yönetime talip olmak için çalışmalarını yaptıktan sonra çekilmesi vs. hep karanlık noktalar..

Yeni başkan şu saatten sonra Fikret Orman'dır. Aralarındaki en makul açıklamaları yapan da oydu zaten. Bugün söylediklerini tekrar yinelemiş, küçülme politikasından, altyapıya vereceği öneme, kulübün gelirlerini arttırmasına kadar taraftarların büyük çoğunluğunun duymak istediği şeyleri..

Umarım Metin Tekin ya da Mustafa Denizli gibi akil bir adam sportif direktörlüğün başına getirilir.. Bu düzene Türkiye'de en çabuk uyum sağlayacak kulüp Beşiktaş'tır, hem gelenekleriyle hem de geçmişiyle buna en uygun kulüp gibi gözüküyor..

Carvalhal'in insanlığı hakkında daha önce çok yazdık burada, çoğunluk gibi ben de çok sempatik buluyorum, açıklamaları çok içten ve dürüst, yerli futbolcuların onu sevmesi önemli bir işaret fakat "teknik direktörlük" kısmında hala eksiklikleri var.. Bana göre en büyük eksikliği genç oyuncuları takıma kazandırmak, onların gelişimine katkı sağlamaktır.. Bu sezon henüz kadromuzdaki genç oyuncuların gelişiminden memnun olan bir kişi görmedim. A2 oyuncuları ve sezon başında transfer edilen genç oyuncuların hiç birisini izleme şansı dahi bulamadık. Tüm bunların üzerine Fikret Orman'ın radikal kararlarını göz önüne aldığımızda bir biriyle hiç alakası olmayan iki ayrı mantaliteyi görüyoruz.

Beşiktaş'ın Fikret Orman yönetimi ile gençlere önem veren, onların gelişimine katkıda bulunan, günlük değil gelecek adına adımlar atan, oyuncudan maksimum verim alan bir teknik direktöre ihtiyacı vardır. Malesef ki bu teknik adam ne Carvalhal ne de Tayfur Havutçu.. Lucescu, Şenol Güneş tarzı ya da Ersun Yanal gibi bir teknik adamla bu ilk adımları atabiliriz.. Ve bana göre Beşiktaş'ın öyle çok takviyeye ihtiyacı olan bir kadrosu yok. Üstüne değerlenebilecek bir kadro mevcut..

A2 takımında en az 3 oyuncu (Muhammed, Erkut, Ali ihsan, Sezer, Atınç)önümüzdeki sezon ciddi anlamda rotasyona aday oyuncular.. Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Julio Alves hala kinder süpriz yumurta.. Sivok'la anlaşılırsa defansta sorun yok.. Hilbert'e rağmen hala bek sorunu mevcut. Rüştü emekli olur, Cenk'in tecrübeye ve biraz "aşırı güvenini kaybetmesine gerek var".. Fernandes'e Tottenham 17 milyon euro veriyor diyorlar, allah bereket versin deyip kulüp transfer rekor satışını gerçekleştirmek elzem olur.. Oradan gelecek paranın cüzi bir miktarıyla Alper Potuk fena olmaz.. Ernst yaşlandı artık rotasyona girer, Aurelio'nun sözleşmesi sezon sonu bitiyor, o da jübilesini yapar zaten.. Necip'in cevherini göstermesi gerekecek artık.. Quaresma'yı aldığımız paraya katara göndersek Emrah Başsan (90. dakikada yenik durumdayken çatala frikik gönderen çocuktan iş çıkar) transferi ucuza kapatılır.. Hiç mantıklı gelmese de Almeida'nın hala piyasası var, o gitsin Bobo'nun genci bulunsun, mümkünse Afrika kıtasından.. Muhammed'i artık Inönüde ara pası atarken görelim.. Avrupa şampiyonasında Portekizlilerin göstereceği performans bonservislerini tavan yaprtırma ihtimali de bulunuyor..

Bu sezon bizim için bitti sayılır, son umudumuz avrupaydı o da kapandı zaten, fakat 3 yıl sonra Yurda dönüş yapacak olmam ve Beşiktaş'a hasret kalmam içimdeki Beşiktaş aşkını daha da alevlendirdi, hayırlısıyla Play Off maçlarında orada olacağım.. Tüm bunların üstüne Demiören'in gitmiş olması ayrı bir sevinç kaynağı elbette.. Play Off'larda görüşmek üzere Besiktaşım.

4 yorum:

enorton dedi ki...

Harika yazmışsınız, ellerinize sağlık. Benim teknik direktör konusunda önerim Mehmet Özdilek. Beşiktaştan onca efsane geçti ama efsane gibi ayrılan sadece Sifo Mehmet oldu. Bence şuanda Beşiktaş teknik direktörlüğünü en çok hakeden yerli hoca.

lamhaltas dedi ki...

bu sezon bitti demek cok dogru degil. pazartesi manisaspor macini kazanirsak fenerbahceyle puan farki 8 e dusuyor ki fenerbahcenin bursa ve trabzonspor maclari var. sampiyonlar ligi cok onemli. mutlaka sonuna kadar kovalamaliyiz

The Eagle Abroad dedi ki...

genc oyuncularla ilgili goruslere katiliyorum, daha fazla sure almali ve ust kadroyu zorlamalilar artik. Su zor gunlerde daha olmadan ezilmesinler diye ortaya cikarilmiyorlar diyecegim ama kimsenin begenmedigi Schuster dayi gecen sene bes tanesini onemsiz gozuken bir macta bile olsa ilk 11 oynatmisti...

Kadro analizi elbet sezon sonunda cok daha iyi yapilabilir ama bence bizim takimin olmayan beklerinden sonraki en zayif noktalarindan biriside ortasahasi. Iki sene evvel, guti, ernst, aurelio, necip, fernandes, Oha! diyorken, simdi kime elimizi atsak elimizde kaliyor. Ernst yaslanmis olsa dahi normal bir fiksturde baya is gorur, Keza Aurelioda, ama Necipin bu seneki dususu ve fernandesin buyuk bir ihtimalle gidici olusu buraya muhakkak takviye yapilmali diyor. Hadi Muhammedi ufaktan yetistirdin diyelim, belediyeden bir Holmen alinsa fena olmaz hani. Emrah bassan ve antepten mmuhammed demir cok istedigim oyuncular fakat bu sene ekonomik durumdan belkide hicbir transfer yapilmayacak, yada gs gibi bonservisi elinde olan dusuk profilli ama is yapma kapasitesi olan oyuncularla gecici yama yapacagiz. Ben yinede Bundesliga'ya yonelelim derim, oradan kim geldiyse yuzumuzu guldurdu bizim...

Cenk... Cenkin rekabete ihtiyaci var baska birseye degil. Hakan varken bu saglanmisti, ama Rustu bunu saglayamadi, o yuzden Cenki zorlayacak bir kaleci alinmasi lazim. Sinan Bolat tabikide ilk tercih ama yine ekonomik sebeplerden dolayi olmaz diyorum...

Hoca olaina gelirsek, Tayfur olmasinda kim olursa olsuna kadar gelmis durumdayim. Mumkunse giderken yaninda Toramanida gotursun.

Sifo Mehmet olayinda ben hala daha erken diyorum. Bir harcamadigimiz o kalmisti, yazik olmasin simdiden...

JAMES WHITE dedi ki...

Benim düşüncem Carvalhal'in kalması hatta tek yetkili olması yönünde. O gerçek bir profesyonel ama amatör ruhu olan bir profesyonel. Beşiktaş'ın bu ruha ihtiyacı var. Mustafa Denizli konusunda ise size katılmıyorum zira artık teknik kapasitesi olmayan ve sadece 'Hadi Koçum' formatıda takım yöneten hocaların devri 80'lerde kapandı. Beşiktaş'a uzun vadede yararı değil zararı dokunur.