26 Mart 2012 Pazartesi

Bilinmezlik


Biz bilinmezlik kulübüyüz, hep gizem var havalarda.. Portekizli paşaların "ağrıları cozutmuş", oynayamayacaklarmış IBB maçında, sağlık olsun.. Sezon sonunda oturlur konuşulur, ben artık sıkıldım bu tür oyunculardan, bir maç olan diğer maç nedeni bir türlü bilinmeyen veya açıklanmayan sebeplerden ötürü maçı evden bile izledikleri şüpheli olan futbolculardan.. Nostaljiyi seviyoruz hepimiz, 90'lı yılların tadı bambaşkaydı, 2000'lerin başı da öyle.. Başarı desen o da yoktu ama mutluyduk, en azından ben mutluydum. Ilhan, hain ilan edilse de Tümer, bir zamanlar Beşiktaş'ın çocuğu Nihat vs.. çok kaotik değildi, iyi oynarsak yenerdik, kötüysek yenilirdik.. Sakatsan oynamazdın, değilsen sahadaydın..

Fuat Çapa var, gözümüzden kaçan, sezon başında takımı küme düşer denilen takımı play offlara taşıyan.. Genç oyunculara şans tanıyan ya da tanımak zorunda kalan, her neyse, önemli olan o şans tanıdığı gençlere katkıda bulunan, onların gelişiminde önemli rol oynayan.. 4 dil bilen, transfer ettiği yabancı futbolculara Türkçe öğrenme şartı koşan, takım kimyası için türkçe ders verdirten. Taraftarlarıyla sezon öncesi toplantı yapıp onların fikirlerine başvuran, twitterdan maç ile ilgili sorduğun soruyu itinayla cevaplayan, taraftara deger veren.. Carlos Carvalhal'in Türk versiyonu ve gençlere "biraz" daha önem vereni, hem de iyi insan.. Oynattığı futbol mu, 31. hafta oynanan Trabzon maçının son pozisyonu derim, ceza sahasında kaç futbolcu var bir bakın, sonra Beşiktaş'ı getirin aklınıza, bir sezon boyunca o kadar kalabalık gitmiş miyiz diye bir düşünün.. Bir düşünün derim..

2 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Takim kaptaninin arkadasina dumduz gittigi ve ben burada serefsiz Toraman dedigim zaman tepki aldigim bir takimi toparlayacagina inaniyorsan, buyursun gelsin Fuat hoca... Ama yok, bizde sesi yuksek cikan, kabadayiligi ile ovunenler prim yaptikca bizden ne futbol takimi olur, nede kasaba... Aci ama gercek...

Unknown dedi ki...

Baris agabey, sen o yorumu yaptiginda kimse burda Toraman'in kabadayiligiga prim vermedi ve herkes Totaman'in yaptiginin yanlis oldugunu kabul etti.. Bizim tek itirazimiz senin Besiktas formasi giyen bir oyuncusuna sarf ettigin sozler oldu.. Kaptanligi falan gectim Besiktas formasi giyen futbolcuya o sozleri edersek Toraman'dan ya da o tip taraftarlardan bir farkimizin kalmayacagina inaniyorum ve buna hala inaniyorum.