29 Ağustos 2011 Pazartesi

8 Yiyenler Premiere Ligde Oynamasın


Bugün çok mutluyum onu en baştan belirterek bir girizgah yapayım.. Neden mi? Öncelikle La liga başladı, Arda ayağının tozuyla ilk maçına çıktı, fena da oynamadı, Reyes ve Juan Fran her önünde buldukları topu kuzey tribününe şutlamasa boştaki Ardayı görseler o ilk maçına çıkmış Arda bugün belkide o bencil adamları golle buluşturacaktı, olsun haftaya artık.. Atletico maçından sonra günün esas haberini aldım.. Manchester United Arsenal'i sekizlemiş hem de öyle böyle değil, gollerin en az yarısı jeneriklik, Young ve Rooney resmen örümcek ağlarını temizlemişler maç boyu.. tabi benim için önemli olan Manchester'ın 8 atması değil Arsenal'in 8 yemesiydi , Wenger'in 2007 yılındaki Liverpool maçında sonra yaptığı "8 gol yiyen takımlar CL de oynamasın" demeci içime nasıl oturduysa artık bugün evi bayram yerine çevirdim, Ramazan bayramını aradan çıkartmış oldum.. Wenger o gün belkide Beşiktaşın içerisinde olduğu sıkıntıları bilmiyordu, Demirören'in o Liverpool maçından önce yaptığı: Paf takımıyla maçlara çıkacağız, skandal demecini bilmiyor olabilir.. Ama bu kadar küstahça hatta faşist bir açıklamayı yapmamalıydı.. Wenger'in o 2000'li yılların başındaki efsane kadrosunu nasıl heba ettiğini biliyoruz.. Hatta sonrasında şampiyon olabilecek jenerasyonu sırf kendi egosunu tatmin etmek için nasıl birer birer katlettiğini gördük, bugün ellerinde Adebayor, Colo Toure, Fabregas, Nasri, Ashley Cole, Eboue, Gallas, Flamini, Reyes yoksa sadece Wenger'in winner olamamasının sonucudur. Bu yukarıda yazdığım kadroyla bugün çok ala kupalar kazanabilirdi ama o hiç kaprissiz sadece kendisi için oynayan gençleri tercih etti, egosuna yenik düştü.. O büyük yetenekler de kupa kaldırmak için başka kulüpleri tercih ettiler.. Bu saatten sonra Arsenal ancak kümede kalma mücadelesi verir.. 8 ler Kulübüne hoşgeldin Wenger ve bi zahmet sözünde dur..

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kimse bir Alex Olamadı


Alex'in futbolculuğunu beğenirsiniz yada beğenmezsiniz aynı şekilde yıllarca Türkiyede bulunmasına rağmen tek bir kelime türkçe konuşmamasını garipseyebilirsiniz, kendi takımınızda oynasa ona çok farklı bakabilir hatta belki de Fenerbahceliler'in ona taptığından çok daha fazla tapabilirdiniz.

Ben Alex'i severim, her maç bize gol atsa da biraz empati yapıp, onun bizim için oynadığını düşününce taraftarlarca delice sevileceğini bilirim, formasının renkleri sarı lacvivert değil de sarı kırmızı olsaydı Hagi'nin boşluğu bugünkü kadar hissedilmeyecekti aslan yuvasında .. Etrafına doğru adamları koyduğunuzda avrupada bile durdurulması zor bir adamdır O, bize bunu gösterdi Zico zamanında.. Hoş hala çıksın büyük maçlarda oynasın diyenler var, Efendi! adam her derbi maçına damga vuruyor bize şekeri zehr ediyor, sen ne içiyorsun söyle bize hele..

Bir kaç taban gösterme dışında fazla yanlışını görmedik saha içerisinde, saha dışında zaten entellektüel olan bir kaç futbolcudan.. aklı başında yorum yapabilen, olayların fotoğrafını çekebilen nadir futbol insanlarından, takımdaki arkadaşlarını okumaya yönelten bir kaptan..

Adı şike ile yanyana gelmiş.. çıkmış konuşmuş.. Dolandırmadan, kıvırmadan, net bir şekilde.. Cesurca.. Evet hayır lı sorulara bile uzun uzadıya lafı dilinde geveleyerek konuşanların, sorulan soruyu unutturmaya çalışanların aksine kendisine olan güvenini kelimelere dökmüş: Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm. aynı anda futbolu da bırakırım. Güzel futbolcuları severim, ayakları kadife olanları hani, ama kendine güveni olan insanı çok daha önlere koyarım, bugünden sonra benim için Alex çok ayrı bir boyuttadır, keşke şu futbol çevremiz Alex gibi net olabilse, direk hedefe yönelik konuşabilse, ben bir aydır gelişen olaylardan, konuşulanlardan, izlediklerimden, duyduklarımdan hiç bir şey anlamadım, kim suçlu kim değil fazla bir fikrim yok tahminlerim dışında, ama Alex'in şu söylemlerinden sonra ona adım gibi güveniyorum.. Kendine güvenen bir insan kendisini ancak bu kadar güzel şekilde savunabilir ve karşısındakinin takdirini kazanabilir.. Rıdvan Dilmenin "bir Alex değil" sözünü genelde tebessüm yaratmak için kullandım şimdiye kadar ama bugün şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tüm şike sorgulaması boyunca kimse bir Alex olamadı bu saatten sonra da olmaz zaten.. Grande jogador de futebol Alex..