24 Temmuz 2013 Çarşamba

Ozledik be Seni

Cikip gelsen ya yeniden, 14 numarayi sirtina gecirsen attigin goller sonrasi dizlerinin ustune cokup ellerinle o Nijerya selamini versen..  Kapalinin onunden akip gitsen, Kara tren gibi ezip gecsen birer birer rakip oyunculari.. "Ozledik seni be Amoachi, hem de cok" demek istiyorum, Ercan Taner tadinda..

18 Temmuz 2013 Perşembe

sezon oncesi kisa kisa


Yonetim

Stad konusu nihayet belli oldu, yeni adresimiz en iyi ihtimalle bir bucuk sene boyunca
Kasimpasa olacak. Secenekler  arasindan en zayif halkanin secilmesi yonetim adina bir
eksiyi daha hanelerine yazdirdi. Gelirde buyuk oranda dusus yasanacagi kesin, tek olumlu
tarafi stadin Besiktas semtine yakinligi, bundan boyle cinarli yol yerine istiklal veya tarlabasi 
"yine efkarliyim bu gece" diye  yanilanacak.  Enteresan sahnelerin yasanacagi kesin.. 


Fikret Orman'in Sezer Ozturk transferini sahsi olarak istemesi kafalarda transferde Onder Ozen ne kadar etkili sorusunu da beraberinde getirdi, ilerleyen donemlerde olasi bir Onder hoca istifasinda akillara Fikret Orman'in bu aciklamalari elbette gelecek.. Transferin maliyeti ve Sezer'in takimin eksik yerine yapilmasi bu demeci biraz yumusatti diyelim. sonucta hepimiz Tabatazede olmus  taraftar topluluguyuz. 


UEFA'dan kotu haber geldi, herkese gecmis olsun ama bunun sorumlusu elbette mevcut yonetim degil. Gecen secimde iki bin kusur oy almis, soyunma odasini basmanin alasini bilen adam.  Her seyden daha kotusu Yildirim Demiroren bugun Besiktas olaganustu secimi olsa Fikret Orman dahil herkese bariz fark atarak baskan secilecek olmasi, bazen tum bunlarin kotu bir ruya oldugunu dusunuyorum.. Neyse ki kendisi suan Turk futbolunu mahvetmekle mesgul, aman diyim nazar degmesin.. 


Transferler


Omer sismanoglu 24,Gokhan Tore 21, Pedro Franco 22, Sezer Ozturk 28, Serdar Kurtulus 26, Eneramo 28, Gunay Guvenc 22 sirasiyla transferi bitirilen veya borsaya bildirilen oyuncular, yas ortalamasi 24.5 ki  hic fena degil, yas ortalamasini yukselten Sezer ve Eneramo'nun kulubeye takviye yapildigini dusunursek gecen sezona gore yas ortalamasi daha dusuk bir Besiktas izleyecegimiz kesin gibi. Fakat isimleri tek tek ele aldigimizda sonuclar ic acici degil.. Omer takiminda 11 oyuncusu degildi potansiyel vaad ediyor, Gokhan takiminda yedekti potansiyel vaad etmesine ragmen kiralik yani diger deyisle gidiciSezer yedegin yedegi ve bu buyuk takimlar adina son sansi, Pedro takiminin bankosuydu ve gelisime acik, Eneramo 11 oyuncusuydu, gelisimini tamalamis. Serdar'in gidisi cok buyuk bir hataydi.. Gelisimini tamamlamis ve takiminda 11 oyuncusuydu, Gunay Guvenc gelecek vaad ediyor ve gecen sezon toplam 15 maca cikmis..  Ozet gec diyenler icin mevcut transferlerin hic biri bu sene gelip Besiktas'a direkt katki yapacak ya da takimin cehresini degistirecek isimler degil.. Ya da Oguzhan gibi sessiz sedasiz gelip bir anda parlayacak oyuncular da degil ki futbolu iyi takip edenler gecen sene sezon basinda  Oguzhan'dan epey umitliydi.. 


Bunlarin disinda bir de gundemde ki isimler var, Adebayor, Ronaldinho, Tolga ve Sinan basi cekenler.. Adebayor ve Ronaldinho'nun durumu UEFA'dan gelecek habere bagliydi o tren coktan kacti.. Tolga transferi bitti derken yeniden bozuldu arada bes yuz bin avroluk fark var deniyor bu fark muhtemelen halledilip Tolga Besiktasli olacak.. Olmazsa bonservisi elinde olan Sinan transfer edilir.. Tolga bana gore Turkiye'nin en iyi  ikinci kalecisi, bir  numara Onur Kivrak iki numara Tolga..  Transfer olmasi durumunda Besiktas'in cehresini degistirecek isim olur.. Sinan'in Cenk'ten cok fazlasi olduguna inanmiyorum.. 

Tum bunlarin disinda transfer gorevi bana verilmis olsaydi bu sezon Alper Potuk veya Hakan Calhanoglu, Onur Kivrak ve   Emre Can'i alabiliyorsam alir alamiyorsam her ne olursa olsun kiralar ve transfer sezonunu kapatirdim.. Besiktas futbol takimi yillardir yama yapa yapa bu hale geldi madem takim yeniden yapilaniyor iste size yapilanma.. Bu arada Ali Adnan Kadhim gozume hic fena gelmedi..



Bir de on libero mevzusu var tabii. Bana gore Besiktas'in sah damari, eger burasi kesilirse Besiktas gecen sezon ki gibi 3 attigi maclardan eli cok bos doner.. Hemen hatirlayalim Giunti ve Ernst etkisini hatta fazla uzaga gitmeyelim Cisse.. Tarihin en saasali takimi Quaresmali Guti'li Simaolu Fernandesli takim kevgire dondu on liberosuzluktan... Buraya her ne olursa olsun dunya capinda veya oraya aday ( ona yukarida ornek verdim Emre Can) hemen transferi gerceklesmeli.. Hic teknigine bakilmadan dunyanin en kazma oyuncusu bile olsa cata cat, tekmeye kafa uzatan, top calmada uzman, agresif bir oyuncu lazim.. Melo'nun durumunu bilmiyorum fakat Galatasaray transferinden vazgecerse ilk tercih o olmali..

Slaven Bilic


Cogunluk gibi ben de umutluyum..  Neden olmasin? Taraftarla arasinda ozel bir bag olacagi kesin. Ama eger gercek bir efsane olmak istiyorsa bu takimi once Sampiyonlar ligine sonrasinda yeni stadla beraber sampiyonluga suruklemeli.. Ilk sezonda beklentilerin dusuk tutulmasi gerekiyor, Fenerbahce'nin ilk iki icerisinde bitirmesinde dahil sampiyonlar ligi bileti alinabilecek bir sezonda bu sansi kacirmasi durumunda koltugu tehlikeye girecektir.. 


Genel


Yeni sezon Inonusuz olacak, son on yilda ha oldu ha olacak derken bu sezon oldu, hayatimda ilk defa onsuz bir sezon bekliyor beni, adresimdiye kadar hep o dunyanin en guzel yeriydi, o guzel esnafin, cinarli yolun, mis gibi kokan bogazin yanibasiydi... Mabedsiz gececek bir yilda sampiyonluk gelir mi? Gelirse ne ala biz gider yine kutlamamizi santiyemizde yapariz, haydi vira bismillah!